E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τι αλλάζει με τους νέους σταθμούς Μετρό σε Περιστέρι και Ανθούπολη

Επεκτείνεται το δίκτυο

Τι αλλάζει με τους νέους σταθμούς Μετρό σε Περιστέρι και Ανθούπολη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 6/4/2013 | 00:00

Mε καθυστέρηση δύο ετών παραδόθηκαν την Παρασκευή οι επεκτάσεις του μετρό προς Περιστέρι και Ανθούπολη, σηματοδοτώντας τη λειτουργία των επεκτάσεων του μετρό νέας γενιάς. Mε τους νέους σταθμούς ο δήμος Περιστερίου, που είναι ο μεγαλύτερος δήμος της Αθήνας, θα διαθέτει συνολικά τρεις σταθμούς (¶γιος Αντώνιος, Περιστέρι, Ανθούπολη) που θα εξυπηρετούν 75.000 επιβάτες. Υπολογίζεται ότι οι κάτοικοι του δήμου θα μπορούν να φτάνουν με τους συρμούς του μετρό σε μισή ώρα στο Ελληνικό και σε δέκα λεπτά στο Σύνταγμα, όταν με το αυτοκίνητο χρειάζονταν 45 λεπτά.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι σταθμοί της Αθήνας θα αρχίσουν να κόβουν κορδέλες διαδοχικά. Θα ακολουθήσουν τον Ιούλιο οι σταθμοί των νοτίων προαστίων (Ηλιούπολη, ¶λιμος, Αργυρούπολη,  Ελληνικό) και ο μεγάλος κύκλος προβλέπεται να κλείσει τον προσεχή Σεπτέμβριο, με την παράδοση του σταθμού στο Χαϊδάρι. Πρόκειται για έργα  που δημιουργούν μεγάλη ανακούφιση στο λεκανοπέδιο Αττικής, καθώς προβλέπεται ότι θα εξυπηρετούν 185.000 νέους επιβάτες και που θα συνεχιστούν με τις επεκτάσεις προς Πειραιά που ήδη έχουν μπει σε τροχιά ανάπτυξης.

Η παράδοση των σταθμών είχε βραχυκλώσει εξαιτίας της τεχνολογικής εξάρτησης του μετρό από την Siemens. Tα συστήματα σηματοδότησης του μετρό ήταν της γερμανικής εταιρείας, που μετά το σκάνδαλο με τις μίζες πάγωσε τις εργολαβίες. Τα θέμα λύθηκε επί θητείας στο υπουργείο Υποδομών του κ. Μάκη Βορίδη και αυτός ήταν και ο λόγος που στα σημερινά εγκαίνια των σταθμών που πραγματοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης παραβρέθηκε και ο βουλευτής της ΝΔ. «Τα έργα του ΤΡΑΜ, η επέκταση στον Πειραιά, ξεκινάνε. Σιδηροδρομικά έργα ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ μπαίνουν στις ράγες αυτόν και τον επόμενο μήνα. Και οι αυτοκινητόδρομοι, ένα έργο που είχε κολλήσει για δύο χρόνια, ξεκολλάνε», είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Επόμενο μεγάλο στοίχημα για τον υπουργό είναι το μετρό της συμπρωτεύουσας, το οποίο αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες λόγω οικονομικών προβλημάτων του αναδόχου αλλά και των εκτεταμένων αρχαιολογικών ευρημάτων.
Οι πρωτοβουλίες του υπουργείου Ανάπτυξης για να λύσει τον γόρδιο δεσμό είναι σε νομοθετικό κυρίως επίπεδο και διεξάγονται αυτό το διάστημα σε δύο μέτωπα. Το πρώτο είναι να θεσπιστεί το θεσμικό πλαίσιο που θα επιτρέψει την αποζημίωση του αναδόχου για καθυστερήσεις στο έργο, που έγιναν με ευθύνη του δημοσίου. Το δεύτερο είναι η διαδικασία που θα επιταχύνει το θέμα των απαλλοτριώσεων που απομένουν ώστε να ξεκινήσουν ανέφελα οι επεκτάσεις προς Καλαμαριά. Στην κυβέρνηση πάντως καταλαβαίνουν ότι τα αν δεν ξεπεραστούν τα οικονομικά προβλήματα με την ΑΕΓΕΚ, όλες οι προσπάθειες πάνε στο βρόντο.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στη Λήμνο: Νεκρός 20χρονος μοτοσικλετιστής – Έπεσε σε γκρεμό μεγάλου ύψους

Σήμερα

Ο νεαρός μοτοσικλετιστής έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας και κατέλεηξε σε γκρεμό μεγάλου ύψους

«Κλείδωσε» ο χειμώνας: Νέα κακοκαιρία σαρώνει τη χώρα από 26 Ιανουαρίου – Οι χάρτες που σοκάρουν

Σήμερα

Στα προγνωστικά μοντέλα μαθηματικής ανάλυσης καιρού όσον αφορά το διάστημα από 21 έως και 23 Ιανουαρίου «κλειδώνουν» βροχές και τις χιονοπτώσεις

Κρήτη: Βρέθηκε ο άνδρας που εμβόλισε και εγκατέλειψε οδηγό μηχανής στα Χανιά

Σήμερα

H κινητοποίηση των αστυνομικών της Τροχαίας Χανίων για τον εντοπισμό του εμπλεκόμενου οχήματος ήταν άμεση

Νεκρή σε τροχαίο η ηθοποιός Kianna Underwood

Σήμερα

Η αστυνομία αναφέρει ότι και οι δύο οδηγοί εγκατέλειψαν το σημείο του δυστυχήματος και δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί

«O μισθός μου ήταν 1.400 ευρώ και τώρα παίρνω πάνω από 2.800 ευρώ το μήνα ‑Δεν πρόκειται να επιστρέψω»

Σήμερα

Ο Γκιγιέρμο, ένας νεαρός ισπανός νοσηλευτής, περιγράφει τη ζωή του στη Νορβηγία στο ισπανικό Cope.es

Επίδομα θέρμανσης: Το λάθος που δεν πρέπει να κάνετε για να πάρετε τα χρήματα

Σήμερα

Τι πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι στην αίτησή τους για το επίδομα θέρμανσης για να μην χάσουν την επιδότηση

Βιρτζίνια: Η αστυνομία ψάχνει ύποπτο και εκείνος απαντά κάτω από τη φωτογραφία του!

Σήμερα

Υποσχέθηκε να παραδοθεί, ζήτησε συγγνώμη για το στήσιμο και τελικά εμφανίστηκε με selfie

Τρομακτική στιγμή: Κομμάτια από το ταβάνι έπεσαν σε αθλήτρια στο Αρης – Α.Ο. Θήρας (βίντεο)

Σήμερα

Ένα ιδιαίτερα σοβαρό και τρομακτικό περιστατικό σημάδεψε την αναμέτρηση Αρης – ΑΟ Θήρας για τη 14η αγωνιστική της Volley League γυναικών

Εντοπίστηκαν συντρίμμια αεροσκάφους με 11 επιβαίνοντες που είχε χαθεί από τα ραντάρ

Σήμερα

Οι αρχές της Ινδονησίας εντόπισαν συντρίμμια αεροσκάφους με 11 επιβαίνοντες που είχε χαθεί από τα ραντάρ

Κορυφώνεται η αγωνία για την εξαφάνιση της Λόρας: Τα δύο σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές

Σήμερα

Συμπληρώθηκαν δέκα ημέρες από την τελευταία της εμφάνιση της 16χρονης

Καβγάς Έλον Μασκ με τον CEO της Ryanair: «Είσαι εντελώς ηλίθιος»

Χτες

Aναρωτήθηκε μήπως να αγοράσει την εταιρεία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 4
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.