E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Καβάλα: 24 κρούσματα κορωνοϊού σε εργοστάσιο κρεάτων

Συναγερμός έχει σημάνει στην πόλη

Καβάλα: 24 κρούσματα κορωνοϊού σε εργοστάσιο κρεάτων
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 1/8/2020 | 17:55

Συναγερμός έχει σημάνει στην Καβάλα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εντοπιστεί 24 θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το εργοστάσιο έχει σφραγιστεί από τον ΕΟΔΥ ήδη από χθες όταν εντοπίστηκαν τα δύο πρώτα κρούσματα και έγιναν τεστ σε 120 εργαζομένους. Ηδη τα πρώτα τεστ έδειξαν 24 θετικά κρούσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νέα κλιμάκια του ΕΟΔΥ φτάνουν στην περιοχή προκειμένου να διενεργήσουν διενεργούν εκτεταμένους ελέγχους στην περιοχή γύρω από το εργοστάσιο αλλά και ιχνηλάτηση των κρουσμάτων.

Καβάλα: Ο Ιατρικός Σύλλογος «χτυπάει καμπανάκια»

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα η Καβάλα «έδινε» σταθερά καθημερινά κρούσματα κορωνοϊού, προκαλώντας ανησυχία και σημαίνοντας συναγερμό στις εμπλεκόμενες υγειονομικές και διοικητικές αρχές της περιοχής.

Ο ιατρικός σύλλογος της περιοχής μάλιστα, έθεσε πιο επιτακτικά την ανάγκη για αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και την εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας προκειμένου να αποφευχθεί ένα τοπικό lockdown.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, συνεδρίασε εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας (ΙΣΚ) συνεδρίασε εκτάκτως και με ανακοίνωση του συστήνει προς όλους τους πολίτες της περιοχής να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και να ακολουθήσουν τα μέτρα που προτείνει ο ΕΟΔΥ για τη μη μετάδοση του κορονοϊού, ενώ εξέδωσε και ανακοίνωσε με οδηγίες στους πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΙΣΚ ζητάει από τον ΕΟΔΥ, το υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τη διεξαγωγή μαζικών διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό μέσω των κινητών μονάδων, αλλά και την λήψη επιπρόσθετων μέτρων για την αναχαίτισή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Αναστασία Αντωνίου - Πούγγουρα μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ τόνισε ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την πορεία της εξέλιξης του κορονοϊού στην περιοχή της Καβάλας και πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

 «Από τη δική μας μεριά», σημειώνει η πρόεδρος του ΙΣΚ, «θα συστήναμε επιπλέον προς όλους τους διοργανωτές διαφόρων πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, που αυτές τις ημέρες γίνονται στην Καβάλα, είτε πρόκειται για το δήμο, είτε για ιδιώτες, να σκεφτούν πολύ σοβαρά την αναβολή τους καθώς τέτοιες εκδηλώσεις, κυρίως συναυλίες και λοιπές μουσικές εκδηλώσεις, με αυξημένη συνάθροιση του κόσμου αποτελούν σημαντικές εστίες μετάδοσης του ιού».

Επανειλημμένες συστάσεις για τον κορωνοϊό στο εργοστάσιο

Πληροφορίες από την αστυνομική διεύθυνση Καβάλας αναφέρουν πως το βράδυ της ίδιας μέρας, μετά τις πρώτες συστάσεις, παρατηρήθηκε κινητικότητα στο εργοστάσιο, με συνέπεια αστυνομικοί να βρεθούν και πάλι στον χώρο, να κάνουν νέα σύσταση, μετά από την οποία μπήκε λουκέτο.

Επιπλέον, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού οδηγήθηκαν μετά τη διάγνωση σε ξενοδοχείο καραντίνας. Το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας δεν έχει επιληφθεί περιστατικών από το εργοστάσιο. Ωστόσο, εκεί, αναμένονται τα αποτελέσματα τριών «ύποπτων» δειγμάτων τα οποία όμως, σύμφωνα με τη Διοίκηση, δεν εμπνέουν κάποια ανησυχία.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τσιτσιπάς για Κύργιο: «Το γνώριζα πριν από την ανακοίνωση, με εκπλήσσει που αποκαλύφθηκε τόσο αργά» για την υπόθεση χρήσης κοκαΐνης

Χτες

Ο Έλληνας πρωταθλητής, μετά τη νίκη του στη Νέα Υόρκη, αποκάλυψε ότι φήμες για τη συμπεριφορά του Αυστραλού κυκλοφορούσαν στο εσωτερικό του τένις εδώ και καιρό

Μπάλος: Η παραλία που «βουλιάζει» από τουρίστες – Αντιδράσεις στα social media

Χτες

Εικόνες ασφυκτικού συνωστισμού στον Μπάλο προκαλούν αντιδράσεις - Τι αναφέρει το ρεπορτάζ του Independent

Τροχαία στην Αττική: 14 νεκροί, 397 τραυματίες σε 346 δυστυχήματα τον Αύγουστο

Χτες

Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής καταγράφει επίσης 25.522 παραβάσεις τον ίδιο μήνα, με απρόσεκτη οδήγηση και μη χρήση κράνους να πρωταγωνιστούν στα τροχαία.

Τεχνητή Νοημοσύνη σε χειρουργείο: Για πρώτη φορά αφαιρέθηκε όγκος από τον εγκέφαλο 48χρονου

Χτες

Ο Ρις Χίμπερτ (Rhys Hibbert) από το Μπέντφορντσαϊρ ήταν ο πρώτος ασθενής στον κόσμο που υποβλήθηκε στην πρωτοποριακή μέθοδο στο University College London Hospitals.

Νότια Κορέα: Η AI έφτασε τον προϋπολογισμό της χώρας σε πάνω από μισό τρισεκατομμύριο δολάρια

Χτες

Η αύξηση των φορολογικών εσόδων από τεχνολογικούς κολοσσούς όπως η Samsung και η SK Hynix οδήγησε στη μεγαλύτερη αύξηση δαπανών από το 2009

Μαρινάκης για Σαμαρά: Θλίβομαι για την ανάρτησή του, τα φύλα είναι δύο και δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό με κυβέρνηση Μητσοτάκη

Χτες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε στην κριτική περί «woke ατζέντας» με αφορμή την εφαρμογή του ΕΟΠΥΥ και αναφέρθηκε στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Σύρος: Συγκλονίζει ο πατέρας της 42χρονης που δολοφονήθηκε – «Μου έσφαξε το παιδί, το έχασα»

Χτες

«Ήθελε εκτός από το να κλείσει το στόμα της κόρης μου, ήθελε να βγάλει όλο το μίσος, το μένος πάνω της» λέει ο πατέρας της δολοφονημένης Ευαγγελίας

Ταϊβάν: Έπιασε τη σύζυγό του να τον απατά μέσω της σκούπας... ρομπότ ‑ Κατέληξε στη φυλακή

Χτες

Η «παγίδα» με τη σκούπα-ρομπότ δεν βγήκε σε καλό για τον απατημένο σύζυγο στη μακρινή Ταϊβάν

ΕΕ: Οι διανυκτερεύσεις τουριστών αυξήθηκαν 1,2% σε 1,32 δισ. το α΄ εξάμηνο – Στο «βάθρο» η Ελλάδα

Χτες

Η Ελλάδα κατέγραψε αύξηση 1,7% στις διανυκτερεύσεις το πρώτο εξάμηνο του 2026

Πάτρα: Ελεύθερος με όρους ο καθηγητής για την ασέλγεια σε βάρος 14χρονης

Χτες

Ο καθηγητής κατηγορείται για ασέλγεια και παιδική πορνογραφία

Στην εντατική 24χρονη από την Ηγουμενίτσα, την παρέσυρε με το αυτοκίνητο ο σύντροφός της μετά από καβγά

Χτες

Ο 29χρονος  οδηγός συνέχισε να οδηγεί ενώ η 24χρονη ήταν πάνω στο καπό - Συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.