E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Συναγερμός στη Γερμανία: «Έσκασε» το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού

Προειδοποιήσεις του Ιατρικού Συλλόγου

Συναγερμός στη Γερμανία: «Έσκασε» το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 4/8/2020 | 20:20

Σύμφωνα με την Ιατρικό Σύλλογο Marburger Bund, η Γερμανία βρίσκεται, αν και σε χαμηλά επίπεδα, ήδη στο δεύτερο κύμα του κορωνοϊού. Η διαπίστωση αυτή βασίζεται στον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων Covid-19.

Tο πρωί της Τρίτης το επιδημιολογικό Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο οι τοπικές υγειονομικές αρχές κατέγραψαν 879 νέα κρούσματα. Ο ρυθμός αναπαραγωγής κυμαίνεται στο 1,09, δηλαδή ένας που έχει μολυνθεί μεταδίδει κατά μέσο όρο σε έναν άλλο άνθρωπο τον ιό. Πριν από λίγες εβδομάδες ο ρυθμός αναπαραγωγής είχε πέσει στο 0,3.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ από τους 400 περιφέρεις και μεγάλους δήμους της Γερμανίας, μόνο σε 70 δεν διαπιστώθηκαν το τελευταίο επταήμερο νέα κρούσματα. Στα μέσα Ιουνίου ακόμη ο αριθμός των περιφερειών και μεγάλων δήμων χωρίς νέα κρούσματα εντός επτά ημερών ανέρχονταν στους 158.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προειδοποιήσεις του Ιατρικού Συλλόγου

Δεδομένης της αυξητικής τάσης μετάδοσης του κορωνοϊού, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Marburger Bund, Σουζάνε Γιόνα προειδοποιεί στην εφημερίδα Augsburger Allgemeine ότι η Γερμανία ενδεχομένως να χάσει αυτά που έχουν επιτευχθει επειδή υπάρχουν ορισμένοι που δεν θέλουν να αποδεχθούν πόσο επικίνδυνός είναι ο ιός ή ακόμη επειδή επιθυμούν την επιστροφή σε μια κανονική ζωή χωρίς περιορισμούς.

Για όσο όμως διάστημα δεν διατίθεται εμβόλιο ενάντια στον Covid-19, η μόνη δυνατότητα να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, είναι σύμφωνα με τους γιατρούς η τήρηση των κανόνων – φυσική απόσταση, χρήση μάσκας, υγιεινή των χεριών και καραντίνα όπου αυτή επιβάλλεται.

Μέτρα προστασίας στα σχολεία

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, για τα 10,91 εκατομμύρια των μαθητών στα 16 γερμανικά ομόσπονδα κρατίδια είναι μεν υποχρεωτική η φυσική τους παρουσία στις τάξεις, αλλά τα μέτρα προστασίας διαφέρουν από κρατίδιο σε κρατίδιο. Στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία για παράδειγμα οι μαθητές από την πέμπτη τάξη και μετά θα πρέπει να φορούν κατά την ώρα του μαθήματος μάσκα, σε άλλα κρατίδια μόνο στους διαδρόμους ενώ σε άλλα δεν θα φορούν. Δεδομένου ότι στα περισσότερα κρατίδια οι μαθητές βρίσκονται ακόμη σε σχολικές διακοπές η συζήτηση γύρω από τη χρήση μάσκας συνεχίζεται.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί τα παιδιά στη Γάζα δεν μπορούν πλέον να πετάξουν χαρταετό ‑ Τι συμβολίζουν

Σήμερα

Πώς μια αγαπημένη παιδική συνήθεια στη Γάζα μετατράπηκε σε σύμβολο στρατιωτικής έντασης. Λίγα λόγια για τους χαρταετούς.

Καύσωνας: Η ελληνική πόλη που «έβρασε» στους 41,8°C

Σήμερα

Ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 41 βαθμούς με τον καύσωνα να κορυφώνεται - Πού σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Ποιος είναι ο Ισπανός επιχειρηματίας που αγνοείται στο Ιόνιο

Σήμερα

Οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά για τον εντοπισμό του 66χρονου Ισπανού επιχειρηματία, που αγνοείται από την περασμένη Τρίτη

Απίστευτο στην Κρήτη: Ο αέρας «σήκωσε» 38χρονη με kite surf και την πέταξε σε ταράτσα!

Σήμερα

Στην Αμμουδάρα Λασιθίου σημειώθηκε σοβαρό ατύχημα, καθώς 38χρονη Γαλλίδα που έκανε Kite Surf παρασύρθηκε από δυνατή ριπή ανέμου

Ιωάννα Αντζουλή Γιαννοπούλου: Έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή η «ελληνική φωνή» της Νέας Υόρκης

Σήμερα

Η Ιωάννα Αντζουλή Γιαννοπούλου, μια εμβληματική προσωπικότητα της ελληνικής ομογένειας στη Νέα Υόρκη, απεβίωσε αιφνιδίως στα 71 της χρόνια, ημέρα των γενεθλίων της

«Τα στοιχεία δείχνουν προπαρασκευή» – Αποκαλύψεις για τη γυναικοκτονία στη Νέα Σμύρνη

Σήμερα

«Οι αστυνομικοί λαμβάνουν καταθέσεις από συγγενείς, φίλους και ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος του θύματος και του δράστη»

Νέα Υόρκη: Επέστρεψαν οι άνθρωποι – «τυφλοπόντικες» που μπανοβγαίνουν στους υπονόμους, νέα βίντεο

Σήμερα

Μπαινοβγαίνουν στα φρεάτια αλλά μυστήριο παραμένει το γιατί

Ελλείψεις φαρμάκων στην Ευρώπη: Συναγερμός για πάνω από 200 σκευάσματα

Σήμερα

Αντιβιοτικά, αντικαρκινικά και άλλα βασικά φάρμακα θέτουν σε δοκιμασία την αντοχή των συστημάτων υγείας στην Ευρώπη.

Η Τροχαία ετοιμάζει αιφνιδιαστικά αλκοτέστ το μεσημέρι στην Αττική, μετά από ανησυχητικά ευρήματα με οδηγούς!

Σήμερα

Οι πρώτες δειγματοληπτικές μετρήσεις έφεραν στο φως οδηγούς με αλκοόλ ακόμη και το μεσημέρι. Ετοιμάζονται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε νευραλγικά σημεία της Αττικής – αποκαλύπτουμε το σχέδιο της Τροχαίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 3
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.