E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Χαρδαλιάς: «Αν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη νεκρών»

Ποικίλα σχόλια στο Twitter προκάλεσε η δήλωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας

Χαρδαλιάς: «Αν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη νεκρών»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 9/8/2020 | 17:21

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται στην Εύβοια όπου μετείχε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Βασιλικών με τον περιφερειάρχη Στερέας Ελλάδας, δημάρχους και επικεφαλής των δυνάμεων που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης και απεγκλωβισμού.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε λόγο για μεγάλη καταστροφή στην περιοχή και για ακραία καιρικά φαινόμενα που δεν τα έχουμε ξαναζήσει.«Όλα γίνανε πολλά ξαφνικά αλλά ο μηχανισμός δεν αιφνιδιάστηκε» είπε ο κ. Χαρδαλιάς, επισημαίνοντας ότι από την πρώτη στιγμή η Πολιτική Προστασία συνεργάστηκε με τους Δημάρχους και τους τοπικούς φορείς για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το «112» δεν είναι διά πάσαν νόσον, είναι «ένα επιχειρησιακό εργαλείο που καλύπτει συγκεκριμένες ανάγκες», υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς σε σχετική ερώτηση. Όπως τόνισε, αν είχε ενεργοποιηθεί μπορεί να είχαμε εκατόμβη νεκρών, αφού η εκκένωση σπιτιών μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη όταν η γύρω περιοχή είναι πλημμυρισμένη.

Κριτική ασκούν όσοι δεν τόλμησαν να εφαρμόσουν το «112», είπε ο κ. Χαρδαλιάς συμπληρώνοντας πως έχουμε πέντε νεκρούς και οι τρεις έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να φύγουν.

Αυτή η δήλωση του υφυπουργού για το 112 όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε απορίες και ερωτήματα στον κόσμο καθώς όπως όλοι γνωρίζουμε το 112 είναι η γραμμή έκτακτης ανάγκης άμεσης ενημέρωσης των πολιτών σε περίπτωση επικείμενης καταστροφής που απειλεί ανθρώπινες ζωές και σίγουρα η μή χρησιμοποίησή του αποτελεί ερωτηματικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης αναδείχθηκε σε κύριο θέμα συζήτησης στα social media ελάχιστα λεπτά μετά τις δηλώσεις του υφυπουργού, με τους πιο ψύχραιμους σχολιαστές να αναρωτιούνται το νόημα του και άλλους να ασκούν δριμεία κριτική στον ίδιο, επισημαίνοντας και την ιδιαίτερη προβολή του θεσμού.

Δείτε ορισμένα από αυτά

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Χτες

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Χτες

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Χτες

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Χτες

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Χτες

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Χτες

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Χτες

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Χτες

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Χτες

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.