E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Στην Εύβοια σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ετοιμάζει δράσεις στήριξης για τους πληγέντες

Στην Εύβοια σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 10/8/2020 | 09:05

Στις πληγείσες περιοχές μεταβαίνει σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να επιβλέψει τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, αλλά και να συντονίσει τις διαδικασίες για την επαναφορά της Εύβοιας στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατόν.

Η μεγάλη νεροποντή, με επίκεντρο τους δήμους Χαλκιδέων και Διρφύων -Μεσσαπίων κινητοποίησε, άλλωστε, από τα πρώτα λεπτά της εκδήλωσής της τον κυβερνητικό μηχανισμό, καθώς αμφότεροι ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος πέρασαν την προχθεσινή νύχτα στο Συντονιστικό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι, ενώ παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης ενημερωνόταν συνεχώς για την εξέλιξη των απεγκλωβισμών και των ενεργειών που εξελισσόταν από τις αρμόδιες αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μόλις το φως της χθεσινής ημέρας επέτρεψε έναν πρώτο απολογισμό των απωλειών, κυρίως των ανθρώπινων, που άφησε πίσω της η φονική πλημμύρα, «εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη για τους συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους στην Εύβοια και τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους τους. Ενημερώνομαι συνεχώς για την πορεία των διασώσεων και την έκταση της καταστροφής και αύριο θα μεταβώ στην πληγείσα περιοχή» ανέφερε σε παρέμβασή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρωθυπουργός, ο οποίος θα έχει σήμερα σύσκεψη με τις αυτοδιοικητικές και τις υπόλοιπες αρχές στη Χαλκίδα, ώστε να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες, αλλά και για να δρομολογηθούν έργα υποδομής και αποκατάστασης στην περιοχή.

Σε ανοιχτή γραμμή με τους δημάρχους Χαλκιδέων και Διρφύων -Μεσσαπίων ήταν από την αρχή του ακραίου καιρικού φαινομένου και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ στο σημείο μετέβη από χθες νωρίς το πρωί ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς μεταφέροντας προς την ελληνική κοινή γνώμη, αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου την πραγματική εικόνα από την νεροποντή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του για τις τραγικές απώλειες, «η Πολιτεία αντέδρασε αμέσως κινητοποιώντας όλον τον κρατικό μηχανισμό και τους εμπλεκόμενους φορείς που τέθηκαν σε πλήρη επιφυλακή» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, προσθέτοντας πως «η ένταση του φαινομένου ήταν πολύ μεγάλη και χτύπησε και στον τομέα των υποδομών», δείχνοντας την κατεύθυνση των άμεσων κυβερνητικών πρωτοβουλιών για την αποκατάσταση των ζημιών.

Δίνοντας μάλιστα μια τάξη μεγέθους του φαινομένου, ο Υφυπουργός εξήγησε πως «η πρόβλεψη που είχαμε έκανε εκτίμηση για 63 χιλιοστά βροχής σε 24 ώρες, ενώ η βροχή έφτασε τα 350 χιλιοστά μέσα σε έξι ώρες. Δεν είχαμε σωστή πρόβλεψη. Θα είχαμε ενεργήσει διαφορετικά».

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό, απεγκλωβίστηκαν συνολικά 97 άτομα με εναέριες διασώσεις, επίγεια μέσα και σωστικές λέμβους, παρότι «την ώρα της μάχης παλεύουμε, δίνουμε τη μάχη με τα προβλήματα και το χρόνο. Και σε αυτό τον δρόμο θα συνεχίσουμε», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφετηρία στήριξης η ΚΕΔΕ

Οι εικόνες, ωστόσο, βιβλικής καταστροφής που έρχονται από τις πληγείσες περιοχές των δήμων Χαλκιδέων και Διρφύων- Μεσσαπίων προϋποθέτουν αρκετό χρόνο και πόρους για την αποκατάσταση των υλικών καταστροφών, με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας να ανοίγει πρώτη το δρόμο για την υλικοτεχνική στήριξη των δήμων της Εύβοιας.

«Μετέφερα την ολόθερμη συμπαράσταση σύσσωμου του ΔΣ της ΚΕΔΕ και τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων αυτής της τραγωδίας. Η ΚΕΔΕ διαθέτει στο Δήμο άμεσα το ποσό των 100.000 ευρώ για την ανακούφιση των πληγέντων» γνωστοποίησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου. Ο κ. Παπαστεργίου υπογράμμισε πως «η κλιματική αλλαγή αλλά και οι σύγχρονες λύσεις που η τεχνολογία μας δίνει, είναι μια πραγματικότητα την οποία οφείλουμε όλοι να λάβουμε υπόψη μας στο σχεδιασμό που κάνουμε για τα αντιπλημμυρικά έργα, αξιοποιώντας τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία στα οποία πλέον η χώρα έχει πρόσβαση» και κατέληξε «προετοιμασμένοι μπορούμε να αντιμετωπίζουμε και τα πιο ακραία καιρικά φαινόμενα. Αν όχι να γλυτώσουμε υλικές ζημιές, σίγουρα να μη θρηνήσουμε θύματα. Η ΚΕΔΕ θα βρεθεί στο πλευρό του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων σε ό,τι βοήθεια μας ζητηθεί».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βρήκαν τρεις όλμους στο διαμέρισμα που αγόρασαν στην Αγία Παρασκευή

Χτες

Χρειάστηκε η επέμβαση του Στρατού προκειμένου να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι όλμοι από το διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή

Καύσωνας στη δυτική Ευρώπη: Νεκροί σε Γαλλία και Βρετανία ‑ Έκτακτα μέτρα και στην Ιταλία

Χτες

Οκτώ περιοχές στη δυτική Γαλλία τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού

Δικογραφία από την Αστυνομία για το επεισόδιο μεταξύ Μαρινάκη και Δημητριάδη

Χτες

Η δικογραφία αφορά στα, αυτεπαγγέλτως, διωκόμενα αδικήματα που τελέστηκαν παραβιάζοντας την αθλητική νομοθεσία

Ο Τραμπ υποβάλλεται σε νέο ιατρικό έλεγχο καθώς πληθαίνουν τα ερωτήματα για την υγεία του

Χτες

Πρόκειται για την τρίτη προγραμματισμένη ιατρική του εξέταση μέσα σε διάστημα 13 μηνών

Δηλητηριώδεις μέδουσες ‑ «πυξίδα» εντοπίστηκαν σε παραλία στη Ραιδεστό

Χτες

Καφέ μέδουσες του είδους Chrysaora hysoscella (κοινώς γνωστές ως `μέδουσες πυξίδα) παρατηρήθηκαν στην παραλιακή ζώνη της Τουρκίας

Παναθηναϊκός: Νέος προπονητής ο Γιάκομπ Νίστρουπ

Χτες

Ο 38χρονος Δανός υπέγραψε διετές συμβόλαιο

PosoKanei: Πώς λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σύγκρισης τιμών σούπερ μάρκετ

Χτες

Η πλατφόρμα PosoKanei έρχεται να λειτουργήσει ως ένας ψηφιακός σύμμαχος για τους καταναλωτές

Mango: Παραιτήθηκε από την εταιρεία ο κατηγορούμενος για την δoλoφovία του πατέρα του Ισάκ Αντιτς

Χτες

Ο γιος του ιδρυτή του ισπανικού κολοσσού μόδας, Ισάκ Αντίκ, αφήνει τη θέση του αντιπροέδρου προκειμένου να αφοσιωθεί στην υπεράσπισή του, μετά τη σύλληψή του για την δολοφονία του πατέρα του

Πανελλήνιες 2026: Οδηγός για το Μηχανογραφικό Δελτίο ‑ Η διαδικασία και οι προθεσμίες

Χτες

Η σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού αποτελεί «κλειδί» για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.