E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Δεκαπενταύγουστος: Έξοδος με «εναλλακτικά επόμενα μέτρα»

Συναγερμός στο κυβερνητικό επιτελείο μετά τα τριψήφια κρούσματα

Δεκαπενταύγουστος: Έξοδος με «εναλλακτικά επόμενα μέτρα»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 12/8/2020 | 09:09

Μηνύματα για περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων εκπέμπουν οι λοιμωξιολόγοι, ένα εικοσιτετράωρο μόλις μετά την ανακοίνωση των νέων απαγορεύσεων από πλευράς της κυβέρνησης, οι οποίες εστιάζουν κυρίως στο ωράριο για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Μπορεί στο εξής εστιατόρια και μπαρ να κλείνουν τις πόρτες τους για το κοινό τα μεσάνυχτα σε εκείνες τις περιοχές της χώρας που βρέθηκαν επιβαρυμένες ως προς το επιδημιολογικό τους φορτίο, αλλά το γεγονός αυτό σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί από μόνο του για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου, διατείνονται οι επιστήμονες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον αντίποδα, τα μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων υπογραμμίζουν με κάθε ευκαιρία ότι τα τριψήφια κρούσματα των τελευταίων ημερών έρχονται 10 ημέρες πριν, προειδοποιώντας για το λόγο αυτό για νέα «έκρηξη» περιστατικών με αφορμή την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου. Υπό αυτό το πρίσμα, ολοένα και περισσότεροι ειδικοί προσχωρούν τις τελευταίες ώρες στο αίτημα για νέα μέτρα ενόψει του Δεκαπενταύγουστου, ώστε να απομειωθεί όσον το δυνατόν περισσότερο η δυνατότητα διάδοσης του ιού και μάλιστα προς την επαρχία, όπου οι υγειονομικές υποδομές δεν επαρκούν.

«Είναι γεγονός ότι έχουμε πολλά περισσότερα κρούσματα από ότι είχαμε τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Ίσως να αυξηθούν και τα μέτρα, γιατί έρχεται ο Δεκαπενταύγουστος που είναι η πιο κρίσιμη περίοδος, καμπή του καλοκαιριού», ανέφερε χθες στο Θέμα 104.6 ο Μάριος Λαζανάς, Παθολόγος- Λοιμωξιολόγος, μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων.

«Αν δεν προσέξουμε και δεν ληφθούν επιπλέον μέτρα, πιστεύω ότι θα υπάρξει πρόβλημα. Αυτό το λέμε εδώ και αρκετό καιρό και δυστυχώς φαίνεται πως επαληθευόμαστε. Νομίζω ότι πρέπει να αυστηροποιηθούν τα μέτρα και εμείς να προσέχουμε» εκτίμησε ο κ. Λαζανάς, ενώ κληθείς να σχολιάσει τα τελευταία μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, «ενδεχομένως αυτά τα μέτρα πρέπει να γίνουν καθολικά για τη χώρα και πρέπει να είμαστε λίγο πιο μπροστά, δηλαδή να μην περιμένουμε να εμφανιστούν τα κρούσματα και μετά να πάρουμε μέτρα» πρόσθεσε ο ίδιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όταν θα έρθει ο Δεκαπενταύγουστος και θα έχουμε ξεχυθεί -και δεν είμαι σίγουρος ότι παρότι υπάρχει απαγόρευση για τις λιτανείες ότι αυτό θα τηρηθεί- και δεν θα γίνουν κρυφά πανηγύρια και δεν θα γίνουν συγκεντρώσεις και γιορτές» περιέγραψε ο κ. Λαζανάς και πρότεινε «αυτό το ωράριο (του τοπικού lockdown) πρέπει να γενικευθεί και σε άλλες περιοχές».

Για «έξαρση» της πανδημίας εξαιτίας των «τριψήφιων κρουσμάτων» έκανε λόγο και ο Καθηγητής Ιατρικής και Πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος, ο οποίος εξήγησε πως χρειάζεται συνειδητοποίηση και εφαρμογή μέτρων από όλους μας και ιδιαίτερα από τους υπευθύνους των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης. Στους τελευταίους συνέστησε ότι δεν πρέπει να μετακυλήσουν τα ωράρια, να βρουν κάποια τρικ να ξεφύγουν προσχηματικά, δεδομένου ότι τα μέτρα αυτά λαμβάνονται για την προστασία όλων μας. «Δεν είναι τιμωρητικά μέτρα», συμπέρανε ο κ. Δημόπουλος.

Όλα στο «τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τόσο η «εφευρετικότητα» από πλευράς των επιχειρηματιών, όσο και η γενικευμένη κοινωνική κόπωση που φέρνει αντανακλαστικά και τη μαζική χαλάρωση έχουν τροφοδοτήσει τις τελευταίες ώρες το σενάριο νέου «πακέτου Δεκαπενταύγουστου», με μέτρα για την έξοδο του Σαββατοκύριακου.

Ερωτηθείς, μάλιστα, από το Πρώτο Θέμα για την πιθανότητα επιβολής νέων μέτρων, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς δεν διέψευσε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά αντίθετα «κάθε βήμα μας συνοδεύεται και από εναλλακτικά επόμενα μέτρα. Όλα τα εργαλεία που μπορεί να χρειάζεται η αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας είναι πάνω στο τραπέζι» απάντησε σχετικά, διευκρινίζοντας, παράλληλα πως «αυτό το οποίο δεν πρόκειται να συμβεί, είναι αυτές οι φήμες οι οποίες ακούγονται ως fake news, περί γενικού lockdown». «Η εμπειρία μάς έχει δώσει εργαλεία, που μπορούμε σε επίπεδο υπεροπικό ή τοπικό, να δώσουμε λύσεις. Άρα αυτό που χρειάζεται και μένω σε αυτό, είναι να εφαρμόζουμε τα μέτρα» κατέληξε ο κ.Χαρδαλιάς.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καλλιθέα: 45χρονη κατήγγειλε ξυλοδαρμό από τον σύντροφό της στη μέση του δρόμου

Πριν 8 ώρες

Μέρος του συμβάντος έχει καταγραφεί και σε βίντεο ενώ όσα κατέθεσε η γυναίκα είναι σοκαριστικά

Πυροβολισμοί κατά ανηλίκων στο Αίγιο – Τρία αδήλωτα όπλα και φόβοι για αντίποινα

Πριν 8 ώρες

Οι αστυνομικές Αρχές έχουν λάβει μέριμνα τόσο για το σπίτι του όσο και για την επιχείρησή του

Κυρανάκης: «Ας απειλούν όσο θέλουν οι ιδιοκτήτες ταξί, δεν εκβιάζομαι»

Πριν 8 ώρες

Και επίθεση κατά Λυμπερόπουλου: «Εκφράζει τον κακώς εννοούμενο συνδικαλισμό»

Κυψέλη: Με κλειδιά μπήκε στο σπίτι ο επίδοξος βιαστής ‑ Βίντεο ντοκουμέντο

Πριν 8 ώρες

Σε βίντεο καταγράφεται και η στιγμή που φτάνει η μητέρα και αντικρίζει τη φρίκη

Τραμπ στην Κατάσταση της Ένωσης: «Δεν θα επιτρέψω ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο»

Πριν 8 ώρες

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι προσέλκυσε επενδύσεις άνω των 18 τρισ. δολαρίων μέσα στο πρώτο έτος

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Χτες

Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Χτες

Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Καταδικάστηκε ο τραγουδιστής Κώστας Δόξας για ενδοοικογενειακή βία

Χτες

Η δίκη ξεκίνησε το 2021 και ολοκληρώθηκε με την έκδοση απόφασης μετά από πολλές αναβολές

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Χτες

Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Χτες

Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Χαλκίδα: Ανήλικος οδηγός μοτοσικλέτας συγκρούστηκε με 13χρονο που οδηγούσε πατίνι

Χτες

Ο οδηγός της μηχανής τραυματίστηκε πιο σοβαρά ενώ ο 13χρονος, έλαβε εξιτήριο αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.