E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Είμαστε έτοιμοι για όλα» γράφουν τα πρωτοσέλιδα στην Τουρκία σήμερα

«Η Τουρκία δεν υποχώρησε κι έκανε αυτό που είπε», γράφει η Hürriyet

«Είμαστε έτοιμοι για όλα» γράφουν τα πρωτοσέλιδα στην Τουρκία σήμερα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 12/8/2020 | 09:45

Στα πρώτα θέματα, για δεύτερη ημέρα στις τουρκικές εφημερίδες εξακολουθεί να είναι ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στην Μεσόγειο και οι κινήσεις του Oruc Reis.

Οι τουρκικές- φιλοκυβερνητικές εφημερίδες μάλιστα σήμερα αναφέρουν ότι η Τουρκία είναι «έτοιμη για όλα»!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της και είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα και για σύγκρουση», γράφει η YENI SAFAK.

«H Τουρκία επιθυμεί μια δίκαιη λύση στη Μεσόγειο με τη συνάντηση όλων των χωρών της περιοχής. Όμως είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της και είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα και για σύγκρουση. Το Ορούτς Ρείς θα κάνει έρευνες σε 16 οικόπεδα που περιλαμβάνουν και τα 7 στα σύνορα του Τουρκο-Λιβυκού Μνημονίου. Το πλοίο που κινείται με ταχύτητα 8 χιλιομέτρων την ώρα θα συγκεντρώσει στοιχεία για τα πλούσια κοιτάσματα αερίου και πετρελαίου. Μια άλλη αποστολή του είναι να συγκεντρώσει δεδομένα που είναι απαραίτητα για τον καθορισμό της ΑΟΖ Τουρκίας στα δυτικά όρια», γράφει η εφημερίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εφημερίδα ΗURRIYET, κάνει λόγο για «ελληνικό θέατρο στη Μεσόγειο». «Η Τουρκία δεν υποχώρησε κι έκανε αυτό που είπε. Το Ορούτς Ρείς έφτασε στο νοτιοδυτικό άνοιγμα της Κύπρου για να κάνει έρευνες», γράφει.

Η εφημερίδα SABAH, γράφει ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα μιλήσει αυτή την εβδομάδα με την Γερμανίδα καγκελάριο.

Μετά το κάλεσμα του για σύνοδο για τη Μεσόγειο, αυτή την εβδομάδα θα μίλησε τηλεφωνικά με την Μέρκελ. Στην τηλεφωνική συνομιλία θα τεθεί, το ζήτημα της πρόσκλησης του Ερντογάν προς τις χώρες της Μεσογείου με τη δήλωση «ελάτε να βρούμε μια φόρμουλα που να ικανοποιεί όλους», αλλά και η στάση της Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Diriliş Postası : «Η Μεσόγειος δεν είναι "Ακρόπολη των Αθηνών"»

Mε πρωτοσέλιδο τίτλο: «Η Μεσόγειος δεν είναι "Ακρόπολη των Αθηνών"» η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδας Diriliş Postası, προβάλλει τις θέσεις της Άγκυρας, για τις προκλητικές διεκδικήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. «Η Ελλάδα κατά της Τουρκίας, επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα στη Μεσόγειο» σημειώνει ο υπότιτλος της εφημερίδας, παρουσιάζοντας τις τελευταίες εμπρηστικές δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ομέρ Τσελίκ αλλά και του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά της χώρας μας.
efimer1

Η εφημερίδα δημοσιεύει χάρτη των προκλητικών διεκδικήσεων στην ανατολική Μεσόγειο και τις περιοχές που έχουν δοθεί παράνομα άδεια για έρευνες στην τουρκική κρατική εταιρεία έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων, TPAO (Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı) ή θα συμβεί το επόμενο διάστημα. Πρόκειται για περιοχές που περιλαμβάνουν τμήματα της ελληνικής ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι ερευνητές είναι πιο κοντά από ποτέ στην επίλυση του μυστηρίου της Αμέλια Έρχαρτ

Σήμερα

Αεροφωτογραφίες μπορεί να αποτελέσουν το «κλειδί»

Αρνήθηκε την εισαγωγή στο Νοσοκομείο Νίκαιας ο Πάνος Ρούτσι: 19η μέρα σε απεργία πείνας

Σήμερα

Εξακολουθεί να πίνει μόνο νερό, χαμομήλι και ηλεκτρολύτες

Πάρος: Νεκρός 40χρονος Αφγανός με τραύματα από μαχαίρι

Σήμερα

Τον άτυχο άνδρα βρήκε ο εργοδότης του, ο οποίος ειδοποίησε άμεσα τις Αρχές

Times of Israel: Θετική η Χαμάς στο σχέδιο του Τραμπ για τη Γάζα ‑ Θα ζητήσει αλλαγές

Σήμερα

Αρθρο του BBC αναφέρει ότι ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα αντιτίθεται στο σχέδιο

Πάνος Ρούτσι: Στο Κρατικό Νίκαιας για ιατρικές εξετάσεις ‑ Βρίσκεται στη 19η μέρα απεργίας

Σήμερα

Διακομίζεται στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους

Η Λατινοπούλου ειρωνεύεται τον Ιάσονα Αποστολόπουλο: «Αχου και δεν μας νοιάζει! Ας σας κρατήσουν εκεί»

Σήμερα

Αυτή τη φορά «τα έβαλε» με τον ακτιβιστή Ιάσονα Αποστολόπουλο που μαζί με άλλους Έλληνες αιχμαλωτίστηκε από το Ισραήλ

ΗΠΑ: Ποινή φυλάκισης σε γυναίκα που επιχείρησε να πνίξει 3χρονη Παλαιστίνια

Σήμερα

Μία 43χρονη Τεξανή καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών για απόπειρα πνιγμού ενός τρίχρονου κοριτσιού παλαιστινιακής καταγωγής.

«Ο φονιάς είναι έξω, μου σκότωσε τα παιδιά και πρέπει να πληρώσει»

Σήμερα

Συγκλονίζει η μητέρα του Ακη και της Χαριτίνης που σκοτώθηκαν σε τροχαίο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.