E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

O λόγος που η Μέγκαν Μαρκλ και ο Χάρι έφυγαν από τη Βρετανία

Ισως σας κάνει να θυμώσετε

O λόγος που η Μέγκαν Μαρκλ και ο Χάρι έφυγαν από τη Βρετανία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 12/8/2020 | 16:01

Η Meghan Markle και ο πρίγκιπας Harry αγόρασαν το πρώτο τους σπίτι στηνΣάντα Μπάρμπαρα κι απολαυμάβουν την οικογενειακή τους ευτυχία, μαζί με τον γιο τους Archie, μακριά από το Μπάκιγχαμ.

Βέβαια, δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή να μονοπωλούν τα δημοσιεύματα μετά το Megxit. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα όλοι μιλούν για το βιβλίο “Finding Freedom” και όσα αποκαλύπτει. Ένα από αυτά είναι και ο πραγματικός λόγος που το ζευγάρι αποφάσισε να παραιτηθεί από τα βασιλικά του καθήκοντα και να αναζητήσει μια νέα ζωή στον Καναδά, τον τόπο καταγωγής της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο βιβλίο “Finding Freedom” υπάρχουν πολλές θετικές πτυχές της ζωής της δούκισσας και του δούκα του Σάσεξ στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά στέκεται και στα σκοτεινά σημεία. Αυτά μπορεί να σε κάνουν να θυμώσεις.

Η Meghan Markle είναι γνωστό ότι είναι μιγάς. Η μητέρα της, Doria Ragland, είναι μαύρη και ο πατέρας της, Thomas Markle, λευκός. Η ίδια είχε αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν στην καταγωγή της και πώς κατάφερε να βρει την αυτοπεποίθησή της μέσα από αυτό. Μιλώντας στο περιοδικό Elle to 2015 δήλωσε πως το να λέει ποια είναι, να μοιράζεται το από πού είμαι την έκανε να φουσκώνει από περηφάνεια που είναι δυνατή και με αυτοπεποίθηση γυναίκα μεικτής φυλής.

Όταν βρέθηκε στο προσκήνιο μετά το γάμο της με τον πρίγκιπα Harry, τον Μάιο του 2018, η καταγωγή της έγινε αντικείμενο σχολιασμού και άρχισε να δέχεται αμέτρητα κακεντρεχή σχόλια αλλά και δημοσιεύματα που μιλούσαν με αρνητικό τρόπο για αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ζευγάρι τελικά αποφάσισε να ανακοινώσει ότι θέλει να αυτονομηθεί τον Ιανουάριο του 2020 χωρίς όμως να αποκαλύπτει κάποιο συγκεκριμένο λόγο πέρα από την οικονομική ανεξαρτησία και το να μεγαλώσει ο γιος του χωρίς όλη την πίεση της “οικογενειακής κληρονομιάς”. Το “Finding Freedom”,που μόλις κυκλοφόρησε, ρίχνει φως.

Οι συγγραφείς του Omid Scobie και Carolyn Durand, δύο ειδικοί στα βασιλικά ζητήματα της Βρετανίας, σημείωσαν για ένα περιστατικό που συνέβη στο γεύμα των Χριστουγέννων του 2017 στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, όταν η Meghan πήγε να γνωρίσει την οικογένεια του αγαπημένου της. Η ατμόσφαιρα καταστράφηκε όταν η πριγκίπισσα Michael του Kent εμφανίστηκε φορώντας μια καρφίτσα που παριστάνει έναν σκουρόχρωμο άντρα που φορά ένα τουρμπάνι.

“Όταν μιλάμε για βασιλική μόδα, απαιτείται πολύ σκέψη σε κάθε λεπτομέρεια” σημειώνουν οι συγγραφείς του βιβλίου. “Η επιλογή της πριγκίπισσας Michael για την καρφίτσα θα μπορούσε να είναι απλά λάθος αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού της Meghan γυρνούσε η σκέψη αν υπήρχε κάποιο μήνυμα πίσω από την κεφαλή του Αφρικανού άνδρα που φοράει χρυσό τουρμπάνι και φανταχτερά ρούχα.”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το βιβλίο επίσης σημειώνει τη στιγμή που μια φωτογραφία της Meghan στην οποία φορούσε μαύρο μανό στα νύχια της στα βραβεία British Fashion Council έπρεπε να κατέβει από τον επίσημο λογαριασμό του Συμβουλίου στο Instagram εξαιτίας των ρατσιστικών σχολίων. “Ήταν η πρεμιέρα για την Meghan” σχολιάζουν στο βιβλίο.

Οι Scobie και Durand υπογραμμίζουν ότι ο ρατσισμός καλά κρατεί στο Ηνωμένο Βασίλειο αφού το να είσαι Βρετανός σημαίνει ότι είσαι λευκός. Όλη αυτή η κατάσταση στην οποία βρέθηκε η Meghan ίσως ήταν σημαντικός παράγοντας για την φυγή τους. “Η φυλή έπαιξε ρόλο” σχολίασε ο τη Δευτέρα σε συνέντευξή του στο Good Morning America.

Να αναφέρουμε πάντως πως η Meghan και ο Harry δεν είχαν καμία συμμετοχή στη συγγραφή του βιβλίου. Το παλάτι δεν έχει κάνει επίσημο σχόλιο αλλά ο πρίγκιπας William φέρεται να είναι οργισμένος, σύμφωνα με όσα αναφέρουν πηγές στο Us Weekly.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Από τον Heath Ledger στον άντρα των ονείρων της: Όλοι οι έρωτες της Michelle Williams

Πριν 6 ώρες

Μυστικά ραντεβού, ραγισμένες καρδιές και γάμοι που δεν είδε κανείς να έρχονται - η Michelle Williams είχε πάντα ένα ρομάντζο για τίτλο!

Χάρης Βαφειάς: «Μας κόλλησαν ναρκωτικά κάτω από πλοίο στο Μεξικό – Χάσαμε ένα σκασμό λεφτά»

Χτες

Ο Χάρης Βαφειάς περιέγραψε άγνωστες στιγμές από τις «περιπέτειές» του στη ναυτιλία

Κέβιν Σπέισι: Είμαι γκέι, απολαμβάνω την παρέα των αντρών, δήλωσε ο ηθοποιός σε συνέντευξη που έδωσε σε κυπριακή εκπομπή

Χτες

Πιο συγκεκριμένα, ο Σπέισι απάντησε σε ερώτηση για τον λόγο που δεν έχει παντρευτεί

Δάφνη Καραβοκύρη: «Φοβήθηκα ότι ο Απόστολος Γκλέτσος θα σήκωνε χέρι στη Σοφία Μουτίδου»

Χτες

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια παραδέχτηκε πως μετάνιωσε που δεν πήρε θέση στο περιστατικό

Σύμφωνα με το Grok, ο Μασκ είναι πιο γυμνασμένος από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και πιο έξυπνος από τον ντα Βίντσι

Χτες

Οι χρήστες παρατήρησαν ότι, σε μια σειρά από διαγραμμένες πλέον αναρτήσεις, το chatbot συχνά κατέτασσε τον Έλον Μασκ στην κορυφή σε οποιονδήποτε τομέα

Μελίνα Ασλανίδου: Έχω οδηγήσει και εγώ υπό την επήρεια αλκοόλ, το έχω μετανιώσει

Χτες

Καλύτερα να με έπιαναν και να μου έβαζαν πρόστιμο, για να μην το ξανακάνω ποτέ στη ζωή μου, πρόσθεσε

Η Μεξικανή που αναστάτωσε την Ταϊλάνδη: Ποια είναι η νέα Miss Universe;

Χτες

Η Miss Universe που είπε «όχι» και έγινε θρύλος – Το άγνωστο σκηνικό πίσω από τη στέψη

Το σκάνδαλο που παραλίγο να καταστρέψει την αυτοκράτειρα της latin pop

Χτες

Από την κορυφή της δόξας στη φυλακή και την επιστροφή: Η αληθινή ιστορία της Μεξικανής σταρ που σόκαρε τον κόσμο

Stalker Γιάννη Πλούταρχου: «Υπήρχε ερωτική ανταπόκριση από την άλλη πλευρά»

Προχτές

Δηλώσεις μετά την καταδικαστική απόφαση

Η Αρίνα Σαμπαλένκα ζει τον έρωτά της με τον Γιώργο Φραγκούλη στις Μαλδίβες

Προχτές

Οι φωτογραφίες που ανέβασε η Λευκορωσίδα τενίστρια από τις διακοπές της με τον Ελληνοαυστραλό σύντροφό της

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.