Αυξάνονται τα νοσοκομεία που θα μπορούν να νοσηλεύσουν περιστατικά κορωνοϊού
Ποια είναι τα ιδρύματα που προστέθηκαν στη λίστα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δημοσίευση 13/8/2020 | 17:30
Αυξάνεται ο αριθμός των νοσηλευτικών ιδρυμάτων που θα έχουν τη δυνατότητα να νοσηλεύσουν περιστατικά COVID-19 με απόφαση του Υπουργού υγείας, Βασίλη Κικίλια.
Με εγκύκλιο που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ι. Κωτσιόπουλος, καλούνται οι διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) να ολοκληρώσουν μια σειρά ενεργειών με στόχο την αύξηση των υγειονομικών σχηματισμών που θα νοσηλεύουν επιβεβαιωμένα κρούσματα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του το μέτρο λαμβάνεται «μετά την σημαντική ενίσχυση όλων των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας με περισσότερες από 6.000 προσλήψεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του σχεδίου της Κυβέρνησης για ενδυνάμωση του ΕΣΥ».
Πιο συγκεκριμένα:
- Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα θα νοσηλεύονται στα 14 Νοσοκομεία Αναφοράς (προστέθηκε το ΓΝΘ «Παπανικολάου») αλλά και σε επιπλέον νοσοκομεία που θα οριστούν σε κάθε ΥΠΕ ως «Νοσοκομεία- COVID».
- Τα ύποπτα κρούσματα θα νοσηλεύονται σε όλα τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ που έχουν δηλώσει ότι διαθέτουν κλίνες COVID-19 και τα οποία θα βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.
- Όταν ένας ασθενής επιβεβαιώνεται ότι έχει προσβληθεί από το νέο κορωνοϊό, θα μεταφέρεται από την πρώτη στιγμή γνωστοποίησης του αποτελέσματος είτε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ώστε να απομονωθεί από τους υπόλοιπους ασθενείς, είτε σε κλινική που νοσηλεύονται άλλοι ασθενείς με COVID-19 (σύμφωνα με τις οδηγίες της Επιτροπής Λοιμώξεων των Νοσοκομείων). Εάν το νοσοκομείο δεν έχει την δυνατότητα νοσηλείας, οι ασθενείς θα διακομίζονται σε Νοσοκομείο Αναφοράς ή σε άλλο Νοσοκομείο- COVID με ενέργειες του ΕΚΑΒ- ΚΕΠΥ που θα έχει την ευθύνη του συντονισμού.
Τέλος, η εγκύκλιος επισημαίνει την επιτακτική ανάγκη αυστηρής και σωστής τήρησης όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση των περιστατικών (ύποπτων και επιβεβαιωμένων).
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Για ακόμη περισσότερα νέα, μπείτε στην ροή ειδήσεων του E-Daily.gr
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη
Σήμερα
Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό
Φρίκη στη Γαλλία: Πατέρας κρατούσε πάνω από έναν χρόνο τον 9χρονο γιο του κλειδωμένο σε βαν
Σήμερα
Επειδή δεν τον ήθελε η σύντροφός του
Επιστροφή στη Γη για τους αστροναύτες του Artemis II ‑ Εντυπωσιακή προσθαλάσσωση
Σήμερα
«Τώρα... ο Αρης»
Στα Ιεροσόλυμα η ελληνική αποστολή για την παραλαβή του Αγίου Φωτός
Σήμερα
Το απόγευμα φτάνει στην Ελλάδα
Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης
Σήμερα
Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης
Ιρανικές πηγές: «Το πρόσωπο του Μοτζταμπά Χαμενεΐ έχει παραμορφωθεί, υπέστη σοβαρά τραύματα στα πόδια»
Σήμερα
Ο 56χρονος αναρρώνει και παραμένει σε πνευματική διαύγεια, ανέφεραν στο Reuters άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον στενό του κύκλο
Έγινε η πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα: Το εντυπωσιακό έθιμο του τεχνητού σεισμού
Σήμερα
Αναπαριστούν με αυτόν τον τρόπο τον σεισμό που κατά τις Γραφές ακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση
Θεσσαλονίκη: 37χρονος κάρφωσε με σπασμένο γυαλί στο στήθος τον 20χρονο συγκάτοικό του μετά από καυγά
Σήμερα
Το θύμα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο
Τραγωδία στα Κανάρια Νησιά: Ένας νεκρός και τρεις σοβαρά τραυματίες από ανατροπή τουριστικού λεωφορείου
Χτες












