E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο Τραμπ έκανε τις απειλές του στο TikTok πραγματικότητα

Ο αγοραστής των δραστηριοτήτων του TIkTok στις ΗΠΑ πρέπει να είναι αμερικανική εταιρία

Ο Τραμπ έκανε τις απειλές του στο TikTok πραγματικότητα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 15/8/2020 | 11:24

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε χθες Παρασκευή (14/08) διάταγμα που αναγκάζει τον κινεζικό όμιλο ByteDance να πουλήσει τις δραστηριότητες στις Ηνωμένες Πολιτείες του TikTok, του διεθνούς μέσου του κοινωνικής δικτύωσης, μέσα σε 90 ημέρες, επισημοποιώντας τις απειλές που έχει πολλάκις εξακοντίσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Υπάρχουν αξιόπιστες αποδείξεις που με κάνουν να πιστεύω ότι η ByteDance (...) μπορεί να λάβει μέτρα που απειλούν να βλάψουν την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών», εξηγεί στο διάταγμά του ο Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ένοικος του Λευκού Οίκου κατηγορεί εδώ και μήνες, χωρίς αποδείξεις, την πολύ δημοφιλή πλατφόρμα διαμοιρασμού βίντεο ότι διαβιβάζει προσωπικά δεδομένα Αμερικανών χρηστών για να χρησιμοποιηθούν από το Πεκίνο.

«Όπως έχουμε ήδη πει, το TikTok λατρεύεται από 100 εκατομμύρια Αμερικανούς επειδή είναι ένας τόπος ψυχαγωγίας, προσωπικής έκφρασης και κοινωνικής σύνδεσης», αντέδρασε εκπρόσωπος της ByteDance.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε χαρά στις οικογένειες και σταδιοδρομίες γεμάτες νόημα σε όσους δημιουργούν στην πλατφόρμα μας επί πολλά χρόνια».

Σε ένα πλαίσιο ισχυρών εμπορικών και πολιτικών εντάσεων με την Κίνα, ο Αμερικανός πρόεδρος έλαβε πριν από μία εβδομάδα ριζικά μέτρα όσον αφορά το TikTok και την πλατφόρμα WeChat.

Η τελευταία ανήκει στον κινεζικό κολοσσό Tencent και έχει μεγάλη παρουσία στη ζωή των Κινέζων (υπηρεσία μηνυμάτων, πληρωμές εξ αποστάσεως, κρατήσεις...).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διέταξε να σταματήσουν, μέσα σε 45 ημέρες, κάθε συναλλαγή με αμερικανικούς εταίρους.

Το νέο διάταγμα που υπογράφηκε χθες (Παρασκευή, 14/08) διευκρινίζει πως ο αγοραστής πρέπει να είναι αμερικανική εταιρία και «να αποδείξει τη θέληση και την ικανότητά της να συμμορφώνεται με το διάταγμα αυτό».

Ο κολοσσός της πληροφορικής Microsoft βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ByteDance για την εξαγορά του TikTok, τουλάχιστον στις Ηνωμένες Πολιτείες, αν όχι και ευρύτερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον αμερικανικό τύπο, η συναλλαγή αυτή εκτιμάται από 10 δισ. έως 30 δισ. δολάρια.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει πολλές φορές πως αν γίνει η εξαγορά, «ένα πολύ μεγάλο μέρος του τιμήματος πρέπει να επιστρέψει στο υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών», επειδή, όπως είπε, μια τέτοια επιχείρηση δεν είναι δυνατή χωρίς τις αμερικανικές αρχές.

Αυτή η απαίτηση προκάλεσε έντονες επικρίσεις και μια κάποια αμηχανία, πόσο μάλλον που οι απειλές και τα διατάγματά του έχουν στην πραγματικότητα καταστήσει υποχρεωτική μια συναλλαγή.

Παρατηρητές κατήγγειλαν "μαφιόζικες" μεθόδους.

Άλλοι ειδικοί για τη διαδικτυακή ασφάλεια εκτίμησαν πως το TikTok δεν αποτελεί μεγάλη απειλή για τη χώρα, πόσο μάλλον που τα δεδομένα του δικτύου αποθηκεύονται σε σέρβερ στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Σιγκαπούρη.

Σύμφωνα με το χθεσινό διάταγμα, η ByteDance θα πρέπει να επιβεβαιώσει ότι κατέστρεψε όλα τα δεδομένα «Αμερικανών χρηστών, που αποκτήθηκαν ή διοχετεύθηκαν από το TikTok και τη Musical.ly», μια αμερικανική εφαρμογή που εξαγοράστηκε από την κινεζική εταιρία και ενσωματώθηκε στο TikTok.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Σήμερα

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Σήμερα

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Σήμερα

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Σήμερα

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Σήμερα

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Σήμερα

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Σήμερα

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Σήμερα

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.