Πεντανόστιμη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο
Μια φανταστική και πανεύκολη κολοκυθόπιτα
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Τι θα λέγατε να δοκιμάσουμε μια συνταγή ελαφρώς παραλλαγμένη; Πεντανόστιμη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, γρήγορη και πεντανόστιμη από το Live Kitchen!
Υλικά
36 εκ. ταψί
1 κιλό κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι
1/4 ματσάκι Μαιντανό
3-4 φύλλα δυόσμο
1 κτγ αλάτι
200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
200 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
1 κτγ μπέικεν πάουντερ
300 γρ τυρί φέτα
3 αυγά
50 γρ ελαιόλαδο
70 γρ παγωμένο βούτυρο
250 γρ τυρί γραβιέρα
Eκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή και κόβουμε σε ένα τρίφτη 1 κιλό κολοκυθάκια. Έπειτα ρίχνουμε το αλάτι στα κολοκυθάκια και τα στραγγίζουμε καλά από τα υγρά τους. Συνεχίζουμε κόβοντας 1 κρεμμύδι,το μαιντανό και τα τα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι σε ένα μπολ,το μαιντανό ,το δυόσμο και το τριμμένο κολοκυθάκι. Συνεχίζουμε και προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τα αυγά, το αλεύρι Γ.Ο.Χ ,το μπέικεν και το τυρί και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί. Σε ένα ταψί 36 εκ. τοποθετούμε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 30 λεπτά στους 180c. Μετά απο 30 λεπτά βγάζουμε το ταψί και ρίχνουμε την τριμμένη γραβιέρα σε όλο το ταψί. Το ξαναβάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου ακόμη 15 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο. Μετα από 15 λεπτά την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει. Η κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο είναι έτοιμη να την απολαύσουμε εμείς και οι αγαπημένοι μας..Καλή σας επιτυχία!!!