E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Απίστευτο: Το νερό πήγε για πρώτη φορά σε χωριό στην Πρέβεζα

Πόσα χρόνια κράτησαν οι διαδικασίες

Απίστευτο: Το νερό πήγε για πρώτη φορά σε χωριό στην Πρέβεζα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/8/2020 | 08:54

Σε μια νέα πραγματικότητα ζουν εδώ και λίγες ημέρες οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού Ανώγειο, που βρίσκεται κοντά στην Φιλιππιάδα, καθώς ο οικισμός απέκτησε νερό (μέσω δικτύου), που αν και βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα, δεν είχε.

Οι κάτοικοι κατεξοχήν κτηνοτρόφοι ήταν αναγκασμένοι να το μεταφέρουν στα σπίτια με υδροφόρες και όποιο άλλο μέσον διέθεταν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πριν από μερικές ημέρες υδροδοτήθηκε η Κοινότητα Ανωγείου. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο οικισμός Βούλιστας Παναγιάς, όπου κι εκεί τα έργα υδροδότησης βρίσκονται στο στάδιο ολοκλήρωσης. Ήταν τα μοναδικά χωριά στον Δήμο Ζηρού, όπου οι κάτοικοι δεν απολάμβαναν το βασικό αγαθό του νερού.

Στην σχετική ανακοίνωση ο Δήμος αναφέρει πως “κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι” αλλά όχι στις βρύσες των κατοίκων, μέχρι οι μακροχρόνιοι και δυναμικοί αγώνες τους βρουν την τελική και οριστική δικαίωση. Συλλογές υπογραφών, παραστάσεις, ανακοινώσεις διαμαρτυρίας, μέχρι και επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχαν στείλει παλαιότερα, απογοητευμένοι από τη μη εύρεση λύσης στο δίκαιο αίτημά τους. Αποσπασματικές ενέργειες, άστοχοι χειρισμοί, κωλυσιεργίες αλλά και η μη εστίαση σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, στερούσαν από τους κατοίκους και κτηνοτρόφους των δύο κοινοτήτων το πολύτιμο αγαθό του νερού.
Η σημερινή διοίκηση του Δήμου και προσωπικά ο δήμαρχος Νικόλαος Καλαντζής από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν, έθεσαν σε πρώτιστη προτεραιότητα την επιτάχυνση των διαδικασιών και την ολοκλήρωση των έργων υδροδότησης των δύο κοινοτήτων. Η επίλυση ενός τόσο σοβαρού όσο και χρονίζοντος προβλήματος όπως αυτό της υδροδότησης της Κοινότητας Ανωγείου, ανοίγει νέα σελίδα στον τόπο που στερήθηκε ένα βασικό αγαθό.

Το ιστορικό υδροδότησης της Κοινότητας Ανωγείου και της οριστικής επίλυσης ενός χρονίζοντος προβλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενέργειες που κράτησαν… 16 χρόνια!

Οι πρώτες ενέργειες στην κατεύθυνση της επίλυσης του ζητήματος, αν και προεργασίες είχαν προϋπάρξει, άρχισαν το 2004, όταν επί νομάρχη Βασίλη Ιωάννου και υπεύθυνου αντινομάρχη Δημητρίου Κώστα, πραγματοποιήθηκε γεώτρηση στην περιοχή και άντληση υδάτων σε συνεργασία με το ΙΓΜΕ Πρέβεζας.

Το 2008 συντάχθηκε μελέτη εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου ύδρευσης, από τον τότε Δήμο Ανωγείου με δήμαρχο τον Ηλία Παπατσίμπα. Το 2013 ξεκίνησε η κατασκευή του εξωτερικού δικτύου από τον Δήμο Ζηρού. Λόγω ζητημάτων που είχαν ανακύψει το 2016 έγινε τροποποίηση της μελέτης δικτύου από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ζηρού.

Τη διετία 2017 -2018 οι ρυθμοί επισπεύστηκαν και προχώρησαν από τον Δήμο, η δημοπράτηση αλλά και η ολοκλήρωση της κατασκευής του εσωτερικού δικτύου με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Ηπείρου.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βρήκαν τρεις όλμους στο διαμέρισμα που αγόρασαν στην Αγία Παρασκευή

Σήμερα

Χρειάστηκε η επέμβαση του Στρατού προκειμένου να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι όλμοι από το διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή

Εμφανίστηκε άνδρας που υποστηρίζει ότι είναι ο Μπεν Νίνταμ – Το συγκινητικό βίντεο με AI που δείχνει πώς θα ήταν σήμερα

Σήμερα

Η οικογένεια του Μπεν Νίνταμ δημοσίευσε βίντεο με τεχνητή νοημοσύνη που δείχνει πώς θα μπορούσε να είναι σήμερα, 35 χρόνια μετά την εξαφάνισή του στην Κω

Ιράν: 28χρονη γέννησε στη φυλακή και εκτελέστηκε για τη δολοφονία του συζύγου της

Σήμερα

Τι ανακοίνωσαν σήμερα δύο ΜΚΟ από το εξωτερικό

Δικογραφία από την Αστυνομία για το επεισόδιο μεταξύ Μαρινάκη και Δημητριάδη

Σήμερα

Η δικογραφία αφορά στα, αυτεπαγγέλτως, διωκόμενα αδικήματα που τελέστηκαν παραβιάζοντας την αθλητική νομοθεσία

Κόκκινος συναγερμός και παγκόσμιος τρόμος: Η Ρωσική Βουλή απειλεί να ισοπεδώσει το Κίεβο με όπλα μαζικής καταστροφής

Σήμερα

Ο Πρόεδρος της Δούμας προειδοποιεί με ακραία στρατιωτικά αντίποινα σε περίπτωση που δεχθούν επίθεση άμαχοι πολίτες

Δηλητηριώδεις μέδουσες ‑ «πυξίδα» εντοπίστηκαν σε παραλία στη Ραιδεστό

Σήμερα

Καφέ μέδουσες του είδους Chrysaora hysoscella (κοινώς γνωστές ως `μέδουσες πυξίδα) παρατηρήθηκαν στην παραλιακή ζώνη της Τουρκίας

Παναθηναϊκός: Νέος προπονητής ο Γιάκομπ Νίστρουπ

Σήμερα

Ο 38χρονος Δανός υπέγραψε διετές συμβόλαιο

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Ο τρόπος για να πάρετε την έκπτωση του 4% με εφάπαξ πληρωμή

Σήμερα

Όσοι υπέβαλαν τη φορολογική τους δήλωση μέχρι σήμερα δικαιούνται έκπτωση 4% στην εφάπαξ πληρωμή του φόρου εισοδήματος έως τις 31 Ιουλίου

Mango: Παραιτήθηκε από την εταιρεία ο κατηγορούμενος για την δoλoφovία του πατέρα του Ισάκ Αντιτς

Σήμερα

Ο γιος του ιδρυτή του ισπανικού κολοσσού μόδας, Ισάκ Αντίκ, αφήνει τη θέση του αντιπροέδρου προκειμένου να αφοσιωθεί στην υπεράσπισή του, μετά τη σύλληψή του για την δολοφονία του πατέρα του

Πανελλήνιες 2026: Οδηγός για το Μηχανογραφικό Δελτίο ‑ Η διαδικασία και οι προθεσμίες

Σήμερα

Η σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού αποτελεί «κλειδί» για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Πανσέληνος Μαΐου: Πότε θα δούμε το Μπλε Φεγγάρι

Σήμερα

Πρόκειται για τη δεύτερη πανσέληνο του μήνα, καθώς την 1η Μαΐου απολαύσαμε το Φεγγάρι των Λουλουδιών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.