E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Νέα εστία κορωνοϊού σε γηροκομείο της Θεσσαλονίκης με 22 κρούσματα

Πρόκειται για 15 ηλικιωμένους και 7 άτομα από το προσωπικό

Νέα εστία κορωνοϊού σε γηροκομείο της Θεσσαλονίκης με 22 κρούσματα
Pexels
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/8/2020 | 13:51

Νέα μεγάλη εστία διασποράς κορονοϊού εντοπίστηκε σε οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Ευόσμου. Πρόκειται για τον οίκο ευγηρίας «Εστία Παπαγεωργίου», ο οποίος ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, όπου θετικοί στον κορονοϊό εντοπίστηκαν συνολικά 15 ηλικιωμένοι από τους 45 που διαμένουν στη μονάδα και 7 εργαζόμενοι από τους 30.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

'Όπως ανέφερε στο ethnos.gr ο διευθυντής του οίκου ευγηρίας, πατήρ Ιωάννης Περιστερίδης, όλοι οι θετικοί στον κορονοίό είναι καλά στην υγεία τους και παρουσιάζουν τουλάχιστον μέχρι στιγμής ήπια συμπτώματα.

Εξάλλου και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και προϊστάμενο του ιερού ναού Αγίου Αθανασίου και Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, πατήρ Γεώργιο Μίλκα, οι 15 ασθενείς τρόφιμοι του γηροκομείου μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στα νοσοκομεία «Παπαγεωργίου» (12), «Ιπποκράτειο» (2) και ένας στο «Παπανικολάου», ενώ οι εργαζόμενο ασθενείς θα παραμείνουν σε κατ' οίκον περιορισμό,

«Από την αρχή που ήρθε στη χώρα μας η πανδημία του κορονοϊού, λάβαμε πολύ αυστηρά μέτρα προστασίας, Μέχρι το Πάσχα κανένας τρόφιμος δεν είχε επικοινωνήσει με κάποιον από τους οικείους του με κανέναν τρόπο. Μετά το Πάσχα ξεκίνησε η επικοινωνία μόνο μέσω skype, Ακόμα δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά με ποιο τρόπο εισήχθη ο ιός στον οίκο ευγηρίας μας, Περισσότερα στοιχεία θα δείξει η ιχνηλάτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη», σημειώνει στο ethnos.gr ο πατήρ Γεώργιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, πριν από λίγες μέρες κάποιος ηλικιωμένος αναγκάστηκε να επισκεφθεί γιατρό για εξετάσεις και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να κόλλησε εκεί τον ιό και να τον μετέφερε στη μονάδα. Το γεγονός ότι κάποιος ηλικιωμένος αναγκάστηκε να επισκεφθεί γιατρό, επιβεβαιώνει στο ethnos.gr και ο πατέρας Γεώργιος.

Κατά τον ίδιο τις επόμενες ώρες κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα προχωρήσει και σε δεύτερο μοριακό έλεγχο σε τρόφιμους και ηλικιωμένους που εντοπίστηκαν αρχικά αρνητικοί, ώστε να αποκλειστεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο μεγαλύτερης διασποράς του ιού.

Επίσης, ο πατέρας Γεώργιος ανέφερε ότι η διοίκηση της μονάδας αντιλήφθηκε λίγο πριν τον Δεκαπενταύγουστο ότι κάποιοι ηλικιωμένοι ανέβασαν πυρετό και ζήτησε από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να πραγματοποιήσει τεστ για κορονοϊό στους διαμένοντες αλλά και στο προσωπικό. Κάτι τέτοιο έγινε και τελικά 22 άτομα εντοπίστηκαν θετικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τότε ασθενείς μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία και σε κατ' οίκον περιορισμό, ενώ περιορίστηκαν και οι υπόλοιποι διαμένοντες μέσα στον οίκο ευγηρίας, παρά το γεγονός ότι ήταν αρνητικοί, προκειμένου να αποφευχθεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο περαιτέρω διασποράς του ιού. Εξάλλου, οι εργαζόμενοι στον οίκο ευγηρίας δεν πηγαίνουν στα σπίτια τους μετά το τέλος του ωραρίου εργασίας τους, αλλά μένουν στο κτίριο «Στέγη των Αγγέλων» της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως που βρίσκεται δίπλα στην «Εστία Παπαγεωργίου».

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά έξι τρόφιμοι σε έτερο οίκο ευγηρίας στη Θεσασαλονίκη και συγκεκριμένα στο Ασβεστοχώρι έχουν καταλήξει. Στις 12 Αυγούστου εντοπίστηκαν συνολικά 36 θετικά κρούσματα κορονοϊού μεταξύ των ηλικιωμένων και του προσωπικού. Σημειώνεται ότι η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης έχει διατάξει τη διενέργεια προανάκρισης προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι εύθυνονται για τα κρούσματα κορονοϊού.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Σήμερα

Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Σήμερα

O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Σήμερα

Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Σήμερα

Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Σήμερα

Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Σήμερα

Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Σήμερα

Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Αγρια δολοφονία 47χρονης στο Χαλάνδρι ‑ Την σκότωσε στην είσοδο πολυκατοικίας

Σήμερα

Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει τον 28χρονο δράστη

Προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί 2 συμπληρώματα διατροφής

Σήμερα

Περιέχουν μη εγκεκριμένα συστατικά ή έχουν υποστεί επεξεργασία με ακτινοβολία

Προσωπικός αριθμός: Λήγει η προθεσμία για την έκδοση του από τους πολίτες

Σήμερα

Τι θα συμβεί σε όσους δεν έχουν επιλέξει από 5 Σεπτεμβρίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.