E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μπιλ Γκέιτς: Η πανδημία θα τελειώσει το 2021 ‑ Μέχρι τότε θα πεθάνουν εκατομμύρια

Τα εμβόλια που βρίσκονται στην τρίτη φάση της έρευνας θα φέρουν ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα

Μπιλ Γκέιτς: Η πανδημία θα τελειώσει το 2021 ‑ Μέχρι τότε θα πεθάνουν εκατομμύρια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 22/8/2020 | 08:22

Ο Μπιλ Γκέιτς εξέφρασε την εκτίμηση ότι η πανδημία του κορωνοϊού θα έχει αντιμετωπιστεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021. Όμως αλλά στο μεσοδιάστημα εκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν πεθάνει, ιδίως στις φτωχότερες χώρες.

Μιλώντας στον Economist, εξήγησε πως τα εμβόλια που βρίσκονται στην τρίτη φάση της έρευνας θα φέρουν ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα στην αναχαίτιση της εκθετικής εξάπλωσης του κορωνοϊού. «Πιστεύω πως αρκετά από αυτά (τα εμβόλια) θα είναι αποτελεσματικά, όχι απλά στο 50%, αλλά σε ένα ποσοστό 80-90% σε ό, τι αφορά στην ανάσχεση μετάδοσης του ιού» σημειώνει ο συνιδρυτής της Microsoft.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τον Μπιλ Γκέιτς η διεθνής κοινότητα και οι ηγέτες των κρατών ανά τον κόσμο θα πρέπει να επενδύσουν στην έρευνα για να σταματήσει η πρωτοφανής οικονομική αιμορραγία που έχει προκαλέσει η πανδημία. «Όλοι πρέπει να ξοδέψουμε εκατομμύρια προκειμένου να βγάλουμε εκεί έξω το εμβόλιο για να διασώσουμε τα τρισεκατομμύρια της οικονομικής ζημιάς που προκαλείται» είπε.

Σε κάθε περίπτωση, ο Μπιλ Γκέιτς εξηγεί πως τα υπό δοκιμή εμβόλια για τον κορωνοϊό έχουν αρκετά χαμηλό κόστος παραγωγής, το οποίο δεν υπερβαίνει τα 2 με 3 δολάρια ανά δόση. Το ζήτημα είναι πόσο γρήγορα θα μπορέσουμε να παράγουμε αρκετά από αυτά, ώστε να εμβολιαστεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

«Η ασθένεια δεν είναι ιλαρά, δεν χρειαζόμαστε πάνω από το 90% των ανθρώπων να κάνουν το εμβόλιο»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Επειδή χρειαζόμαστε δισεκατομμύρια δόσεων, θα μπορέσουμε να βγάλουμε εμβόλια στην αγορά και να επιτύχουμε την ανοσία μέσα στο 2021 ή θα επεκταθεί αυτό (επιδημία) και το 2022;» διερωτάται ο Μπιλ Γκέιτς. Όπως σημειώνει ο επιχειρηματίας, που ασχολείται με την έρευνα για μια σειρά ασθενειών εδώ και δύο δεκαετίες, τα νέα είναι μάλλον αισιόδοξα.

«Υπάρχουν πολλά μοντέλα προβολής που υποδεικνύουν πως εξαιτίας των μολύνσεων, όπου αποκτά κανείς ανοσία και εξαιτίας διασταυρούμενης προστασίας από άλλα εμβόλια για άλλους κορωνοϊούς, αν προσθέσει κανείς το εμβόλιο, ακόμη και σε ένα ποσοστό 30% με 40%, αυτό θα μπορούσε να σταματήσει την εκθετική εξάπλωση» σημειώνει ο Μπιλ Γκέιτς χαρακτηριστικά.

«Ως τα τέλη του 2021 θα έχουμε αρκετές δόσεις που θα έχουμε σχεδόν ξεμπερδέψει, ίσως να «μπούμε» λίγο και στο 2022» συνεχίζει ο Μπίλ Γκέιτς που στην πιο αισιόδοξη εκτίμησή του, πιστεύει πως η πανδημία μπορεί να έχει λάβει τέλος μέσα στο 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Χρειαζόμαστε πολίτες που δείχνουν εμπιστοσύνη, που μοιράζονται την οπτική για την επιστήμη πίσω από όσα κάνουμε εδώ, έτσι ώστε να μην βασίζονται σε φήμες» λέει ο Μπιλ Γκέιτς.

Το θετικό με τον κορωνοϊό είναι πως μπορεί να αντιμετωπιστεί ακόμη και αν δεν εμβολιαστούν όλοι, προσθέτει. «Ευτυχώς, αυτή η ασθένεια δεν είναι ιλαρά, δεν χρειαζόμαστε πάνω από το 90% των ανθρώπων να κάνουν το εμβόλιο. Πιστεύουμε πως ένα ποσοστό μεταξύ 30% και 60% του εμβολίου θα αρκεί για να σταματήσει την εκθετική ανάπτυξη» εξηγεί ο Μπιλ Γκέιτς.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τουρκία: Η σοκαριστική στιγμή που ασανσέρ πολυκατοικίας κατρακυλά επτά ορόφους ‑ Νεκρή νεαρή μητέρα

Σήμερα

Οι απεγνωσμένες προσπάθειες του συζύγου της να την σώσει και το τραγικό τέλος

Πάνος Ρούτσι: «Θα κάτσω εδώ και ας πεθάνω, θα πάω μέχρι τελικής πτώσεως»

Σήμερα

Δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι τέλους, τονίζοντας πως θέλει να μάθει από τι πέθανε ο γιος του

Diddy: Πιέζουν τον Τραμπ για προεδρική χάρη – «Ικετεύω για έλεος, δεν είμαι κακός»

Σήμερα

O ράπερ φέρεται να τον στήριξε στις τελευταίες εκλογές

Πέθανε ο Τζορτζ Χάρντι, ο τελευταίος πιλότος καταδιωκτικού, του θρυλικού «Μαύρου Σμήνους» των ΗΠΑ, που έδρασε στον Β’ ΠΠ

Σήμερα

Το σμήνος «Αεροπόροι Τασκίγκι», αποτελούνταν αποκλειστικά από αφροαμερικανούς και πέτυχε καίρια πλήγματα στη ναζιστική Γερμανία

Diddy: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση για τα αδικήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ‑ Η ποινή του

Σήμερα

Η ποινή που επιβλήθηκε είναι σαφώς βαρύτερη από τους 14 μήνες φυλάκισης που είχε προτείνει η υπεράσπιση, αλλά μικρότερη από την 11ετή κάθειρξη που ζητούσαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς

Βελτιωμένος καιρός σήμερα: Πότε έρχεται νέα κακοκαιρία

Σήμερα

Τι αναφέρουν για τη νέα κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα μας οι Μαρουσάκης και Τσατραφύλλιας

Στο Αιγαίο το Πίρι Ρέις ‑ Απέπλευσε από τη Σμύρνη

Σήμερα

Η Ελλάδα είχε απαντήσει με αντι-NAVTEX

Τραμπ: Η Χαμάς είναι έτοιμη για διαρκή ειρήνη ‑ Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει άμεσα τους βομβαρδισμούς, για ν` απελευθερώσουμε τους ομήρους

Σήμερα

Ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις για λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν, έγραψε στο Truth Social o Αμερικανός πρόεδρος

Καρκινοπαθής πέθανε κάνοντας κλύσματα με καφέ, μέθοδος που υποστήριζε η συνωμοσιολόγος μητέρα της

Χτες

Η ιατροδικαστής σημείωσε ότι η νεαρή γυναίκα επηρεαζόταν από τις δικές της πεποιθήσεις, των γονιών της και ενός οικογενειακού φίλου – όλοι υπέρμαχοι των εναλλακτικών θεραπειών

Νέες δηλώσεις Γεωργιάδη για την υγεία του Πάνου Ρούτσι

Χτες

Αμφισβητεί το ιατρικό ανακοινωθέν και ζητά δημοσιοποίηση εξετάσεων - Ανακοίνωση εξέδωσε το Γενικό Κρατικό Νίκαιας ως απάντηση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.