E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Χαροπαλεύει ο Ναβάλνι ‑ Στη Γερμανία μετά από 24 ώρες σκληρών διαπραγματεύσεων

Το Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μεταδίδουν πως η αεροδιακομιδή του Ναβάλνι έλαβε χώρα νωρίς το πρωί

Χαροπαλεύει ο Ναβάλνι ‑ Στη Γερμανία μετά από 24 ώρες σκληρών διαπραγματεύσεων
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 22/8/2020 | 09:41

Ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος για την αεροδιακομιδή ασθενών μετέφερε τον επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, το πρωί από την πόλη Ομσκ της Σιβηρίας στο Βερολίνο, όπου θα εισαχθεί σε νοσοκομείο το οποίο έχει προετοιμαστεί για του προσφέρει φροντίδες, όπως μεταδίδουν το Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αεροσκάφος-ασθενοφόρο μετέφερε τον Ναβάλνι, που βρίσκεται σε κώμα αφότου, σύμφωνα με το περιβάλλον του, υπέστη «δηλητηρίαση», τη σύζυγό του Γιούλια Ναβάλναγια, καθώς και μια ομάδα Γερμανών γιατρών, έπειτα από ένα 24ωρο μπραντεφέρ για τη διακομιδή του στη γερμανική επικράτεια.

Μεταβολική νόσος η διάγνωση της Μόσχας - Ανεξάρτητη έρευνα ζητεί η Κομισιόν

Ο Ναβάλνι διεγνώσθη την Παρασκευή 21 Αυγούστου με μεταβολική νόσο, η οποία προκλήθηκε από χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, δήλωσε ο αρχίατρος του νοσοκομείου στο Ομσκ της Σιβηρίας όπου νοσηλευόταν μέχρι πρότινος o Ρώσος αντιπολιτευόμενος πολιτικός. Ο αρχίατρος Αλεξάντρ Μουρακόφσκι πρόσθεσε ότι ίχνη βιομηχανικών χημικών ουσιών βρέθηκαν στα ρούχα και τα δάκτυλα του 44χρονου. Ο Ναβάλνι, που είναι σφοδρός επικριτής του Πούτιν και της κυβέρνησής του, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση αφού κατανάλωσε την Πέμπτη 20 Αυγούστου το πρωί ένα φλιτζάνι τσάι, για το οποίο οι σύμμαχοί του πιστεύουν ότι περιείχε δηλητήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ανατόλι Καλινιτσένκο, ο υποδιευθυντής του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύεται ο Ναβάλνι, δήλωσε νωρίτερα την Παρασκευή ότι οι γιατροί δεν βρήκαν κανένα ίχνος δηλητηρίου στον οργανισμό του στις εξετάσεις που του έγιναν. «Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί κανένα δηλητήριο στο αίμα και τα ούρα, δεν υπάρχουν ίχνη τέτοιας παρουσίας (...) Δεν πιστεύουμε ότι υπέστη δηλητηρίαση», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η κατάσταση της υγείας του Ναβάλνι δεν είναι σταθερή", γεγονός το οποίο δεν επιτρέπει τη μεταφορά του στο εξωτερικό. Η οικογένεια και οι σύμμαχοι του αντιπολιτευόμενου πολιτικού χαρακτήρισαν ως «απειλή για τη ζωή του» την άρνηση να μεταφερθεί για νοσηλεία στο εξωτερικό.

Ποιος είναι ο Αλεξέι Ναβάλνι

Ο Ναβάλνι έχει περιγράψει τον εαυτό του ως εθνικιστή δημοκράτη. Είναι μέλος του Ρωσικού Αντιπολιτευτικού Συντονιστικού Συμβουλίου και επικεφαλής του κόμματος Προόδου. Το Σεπτέμβριο του 2013 συμμετείχε στις δημαρχικές εκλογές της Μόσχας με την υποστήριξη του Κόμματος Λαϊκής Ελευθερίας. Στις εκλογές κέρδισε το 27% των ψήφων και βγήκε δεύτερος μετά τον τρέχοντα δήμαρχο Σεργκέι Σομπιάνιν. Ο Ναβάλνι και οι σύμμαχοι του επέμεναν ότι ο πραγματικός αριθμός ψήφων του Ναβάλνι ήταν υψηλότερος και ότι οι αρχές προέβησαν σε νοθεία για να αποτρέψουν επαναληπτική εκλογή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο 46χρονος πολιτικός ακτιβιστής έγινε γνωστός μέσα από το ιστολόγιο του στο LiveJournal, αλλά αργότερα έγινε μέλος του YouTube όπου έχει 2.9 εκατομμύρια συνδρομητές, ενώ συμμετέχει και στο Twitter όπου έχει πάνω από 2,1 εκατομμύρια ακολούθους. Έχει χρησιμοποιήσει το ιστολόγιο του και τους λογαριασμούς του σε YouTube και Twitter για να δημοσιεύσει βίντεο και έγγραφα για τη διαφθορά από Ρώσους αξιωματούχους, να διοργανώσει διαμαρτυρίες και να προωθήσει τις υποψηφιότητες του στις εκλογές. Είναι ενεργός στα μέσα ενημέρωσης: το 2011, σε μια ραδιοφωνική συνέντευξη, αποκάλεσε το κυβερνών κόμμα της Ρωσίας, Ενωμένη Ρωσία, "κόμμα απατεώνων και κλεφτών", σύνθημα το οποίο κέρδισε σημαντική απήχηση στο ρωσικό λαό. Το 2011, ίδρυσε το Ίδρυμα κατά της διαφθοράς.

Ο Ναβάλνι έχει συλληφθεί αρκετές φορές από τις ρωσικές αρχές. Έχει καταδικαστεί δύο φορές με αναστολή, μία φορά τον Ιούλιο του 2013 και άλλη μια φορά τον Δεκέμβριο του 2014. Οι διάρκειες των ποινών ήταν 5 και 3,5 χρόνια, αντίστοιχα. Θεωρείται ότι οι κατηγορίες του είναι κατασκευασμένες λόγω του ακτιβισμού του, ενώ σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οι καταδίκες παραβίαζαν το δικαίωμα του Ναβάλνι για δίκαιη δίκη. Το Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μεμόριαλ τον θεωρεί.πολιτικό κρατούμενο. Το Φεβρουάριο του 2014 ο Ναβάλνι τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό και του επετράπη να έχει επαφή μόνο με την οικογένεια του.

Το Μάρτιο του 2017, ο Αλεξέι Ναβάλνι και το Ίδρυμα κατά της διαφθοράς δημοσίευσαν ένα ντοκιμαντέρ στο οποίο κατηγορούν τον πρώην πρόεδρο και νυν πρωθυπουργό της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, για διαφθορά.

Το Δεκέμβριο του 2016, ο Ναβάλνι ξεκίνησε την εκστρατεία του για τις προεδρικές εκλογές του 2018, αλλά η εγγραφή του αποκλείστηκε από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Ρωσίας τον Δεκέμβριο του 2017. Έκανε έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας αλλά η έφεση του απορρίφθηκε. Αυτός και οι υποστηρικτές του έχουν συλληφθεί και είναι θύματα επιθέσεων σε αρκετές περιπτώσεις κατά την προεκλογική εκστρατεία. Τον Μάιο του 2018, ο Ναβάλνι καταδικάστηκε σε 30 μέρες φυλάκιση επειδή συμμετείχε σε μη αδειοδοτημένη διαδήλωση κατά του Πούτιν στη Μόσχα. Ο Ναβάλνι καταδίκασε την απόφαση.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Χτες

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Χτες

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Χτες

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Χτες

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Χτες

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Χτες

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Χτες

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Χτες

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Χτες

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.