E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μεγάλες αλλαγές στο Δημόσιο μετά την αύξηση των κρουσμάτων

Το σχέδιο λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοιού στη χώρα, ανέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος

Μεγάλες αλλαγές στο Δημόσιο μετά την αύξηση των κρουσμάτων
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 23/8/2020 | 18:39

Το σχέδιο λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοιού στη χώρα, ανέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υπουργός εξήγησε πως ήδη εφαρμόζεται εκ νέου το μοτίβο των τριών βαρδιών στην προσέλευση και αναχώρηση των υπαλλήλων προκειμένου να μην υπάρχουν φαινόμενα συνωστισμού.

Παράλληλα, τόσο οι υπάλληλοι όσο και οι πολίτες που θέλουν να εξυπηρετηθούν πρέπει απαραιτήτως να φορούν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις.

Όσον αφορά του υπαλλήλους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, προβλέπεται να δουλεύουν «backoffice», δηλαδή σε τμήματα που δεν σχετίζονται με την εξυπηρέτηση κοινού ενώ, όπως διευκρίνισε ο κ. Θεοδωρικάκος ειδικότερα, όπου υπάρχει η δυνατότητα και είναι απαραίτητο θα εφαρμοστεί η τηλεργασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος εργαζόμενοι, οι γιατροί των οποίων επιβεβαιώνουν πως κάτι τέτοιο κρίνεται επιβεβλημένο, θα μπορούν να μείνουν στο σπίτι τους με ειδική άδεια.

«Αυτό που μας νοιάζει είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής», υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο συνεννόησης με τον Υπουργό Εργασίας, για να ισχύσει και στον ιδιωτικό τομέα ό, τι ισχύει και στο δημόσιο ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε πως «είμαστε έτοιμοι για πρόσθετα μέτρα, θα το παρακολουθήσουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο υπουργός έκανε γνωστό πως αύριο θα βρίσκονται στην ΚΕΔΕ τα κονδύλια για τις μάσκες μαθητών και εκπαιδευτικών για τα δημόσια σχολεία, σημειώνοντας ότι θα δοθούν πάνινες μάσκες για πρακτικούς λόγους, καθώς όπως δήλωσε χαρακτηριστικά θα ζήσουμε με τη μάσκα για αρκετούς μήνες, μέχρι να κυκλοφορήσει το εμβόλιο.

Σχετικά με το αν θα ανοίξουν τελικά τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου ή θα μετατεθεί η ημερομηνία, παρέπεμψε στην αυριανή συνέντευξη Τύπου της υπουργού Νίκης Κεραμέως, που είναι προγραμματισμένη για τις 4 το απόγευμα.

Ο κ. Θεοδωρικάκος γνωστοποίησε μεταξύ άλλων ότι αυτή τη εβδομάδα θα γίνονται αιτήσεις στους δήμους για την πρόσληψη 9474 ανθρώπων για την καθαριότητα των σχολείων με 5.000 απο αυτούς να δουλεύουν με πλήρη απασχόληση.

Όσον αφορά στο ζήτημα των αδήλωτων τετραγωνικών ο υπουργός υπενθύμισε πως η καταληκτική ημερομηνία δήλωσης είναι η 31 Αυγούστου και γνωστοποίησε πως 21εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα από 1 εκατομμύριο 50.000 συμπολίτες μας δηλώθηκαν ενώ ξεκαθάρισε πως δεν θα δοθεί παράταση για την ρύθμιση των αδήλωτων τετραγωνικών. Σημειώνεται πάντως πως, όπως τόνισε εάν ένας πολίτης σκοπεύει να δηλώσει ένα μικρό τμήμα ενός αυθαίρετου εντός του Σεπτεμβρίου, η ρύθμιση του υπουργείου τον καλύπτει να το πράξει, οποιαδήποτε στιγμή μέσα στον μήνα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγία Παρασκευή: Παρουσιάστρια κατήγγειλε τον σύζυγό της για εξύβριση

Σήμερα

Μετά την καταγγελία, οι αστυνομικές Αρχές κινητοποιήθηκαν και προχώρησαν στην προσαγωγή του συζύγου της, στο πλαίσιο της προβλεπόμενης διαδικασίας

Το Ιράν απειλεί να χτυπήσει τη Βουλγαρία: «Δεν θα υπάρξει καμία επιείκεια»

Σήμερα

Η Τεχεράνη προειδοποίησε τη Βουλγαρία κατά ενδεχόμενης συνεργασίας με τις ΗΠΑ σε επίθεση εναντίον του Ιράν, τονίζοντας ότι μια τέτοια ενέργεια θα θεωρηθεί «πράξη επιθετικότητας» και ότι το Ιράν διατηρεί το δικαίωμα να πλήξει την πηγή της επίθεσης

Οικογενειακή τραγωδία στην Πάτρα: Ζευγάρι «έφυγε» με διαφορά 30 ημερών

Σήμερα

Το ζευγάρι αφήνει πίσω του μία κόρη, μαθήτρια της Β` Λυκείου

Χτύπησαν και έστειλαν στο νοσοκομείο 17χρονο Κύπριο στη Σητεία επειδή χόρεψε σούστα με μία κοπέλα σε πανηγύρι

Σήμερα

Δύο ανήλικοι, 16 και 17 ετών, συνελήφθησαν για το περιστατικό - Ο ένας φέρεται να παραδέχθηκε ότι χτύπησε τον 17χρονο, ενώ ο δεύτερος υποστήριξε ότι προσπάθησε να τους χωρίσει

Ατύχημα με ηλεκτρικό πατίνι: Ανήλικος σε κρίσιμη κατάσταση

Σήμερα

Όσα γνωρίζουμε για το σοβαρό περιστατικό με πατίνι στην Κυψέλη - Ο ανήλικος νοσηλεύεται στο «Αγλαΐα Κυριακού»

Ντιέγκο Μαραντόνα: Πουλήθηκε η μπάλα από το «Χέρι του Θεού» για 2.9 εκατομμύρια ευρώ

Σήμερα

Η μπάλα με την οποία ο Ντιέγκο Μαραντόνα σκόραρε το «Χέρι του Θεού» και το «Γκολ του Αιώνα» στο Μουντιάλ του 1986 πουλήθηκε σε δημοπρασία στις ΗΠΑ

Καύσωνας διαρκείας έως τις αρχές Σεπτεμβρίου ‑ Ακραίες θερμοκρασίες και αυξημένος κίνδυνος για επικίνδυνες πυρκαγιές

Σήμερα

Πλέον όλοι οι ειδικοί συγκλίνουν πως, δυστυχώς, η χώρα μας θα βιώσει φαινόμενα καύσωνα που θα είναι παρατεταμένα, καθώς οι ακραίες θερμοκρασίες θα κρατήσουν

Ζάκυνθος: 63χρονη στραγγάλισε γάτα ‑ Πρόστιμο 30.000 ευρώ

Σήμερα

Νέο σοκαριστικό περιστατικό κακοποίησης ζώου έρχεται στο φως, καθώς 63χρονη γυναίκα στη Ζάκυνθο κατηγορείται ότι στραγγάλισε τη γάτα της γειτόνισσάς της

Παραβάσεις σε Σαντορίνη, Μύκονο και Πάρο εντόπισε η ΑΑΔΕ

Σήμερα

Εντατικοί έλεγχοι της ΑΑΔΕ σε Μύκονο, Πάρο, Σαντορίνη. Δείτε ποια πρόστιμα και αναστολές λειτουργίας επιβλήθηκαν!

Ο καφές θα ακριβύνει ‑ Ο λόγος που θα δούμε αυξήσεις στις τιμές

Σήμερα

Πώς θα επηρεαστούν οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο

Μύκονος: Οι διάλογοι του κυκλώματος της «ροζ κοκαΐνης» και οι κωδικές ονομασίες των ναρκωτικών – «Θα το κάνουμε Μεξικό»

Σήμερα

Εκβιασμούς, απειλές και αναφορές σε βίαια αντίποινα αποκαλύπτουν οι συνομιλίες των μελών της οργάνωσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.