E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Διάσωση στο Αντίρριο: Πώς ξέφυγε το κοριτσάκι από τον έλεγχο των γονιών του

Πως βρέθηκε να επιπλέει στη μέση της θάλασσας ώσπου να σωθεί τελικά από το φέρι μποτ

Διάσωση στο Αντίρριο: Πώς ξέφυγε το κοριτσάκι από τον έλεγχο των γονιών του
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/8/2020 | 10:27

Μεσημέρι Δευτέρας. Το φέρι μποτ εκτελεί το καθημερινό και συνηθισμένο δρομολόγιο Ρίο - Αντίρριο. Ώσπου καταμεσής της θάλασσας, ο καπετάνιος -έχοντας προηγουμένως ειδοποιηθεί και από το Λιμενικό- βλέπει ένα τετράχρονο κορίτσι πάνω σε ένα φουσκωτό.

Το κοριτσάκι είχε παρασυρθεί από τα ρεύματα και τον αέρα, είχε ξεφύγει από τον έλεγχο των γονιών του και απείχε από τις ακτές τουλάχιστον 500 μέτρα. Στο συγκλονιστικό βίντεο που έκανε χθες τον γύρο του διαδικτύου βλέπουμε τη διάσωση του κοριτσιού, καθώς το προσεγγίζει σιγα και σταθερά το φέρι μποτ και ο καπετάνιος αρπάζει το παιδί από το φουσκωτό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε το βίντεο:

Στην ακτή, οι γονείς του κοριτσιού αγωνιούν και μαζί τους όλοι οι υπόλοιποι λουόμενοι. Σύμφωνα με το npress.gr, το κορίτσι, λίγο πριν παρασυρθεί από τα κύματα έπαιζε στην ακτή με τον πατέρα του. Ο αέρας, όμως, άλλαξε αμέσως και τα ρεύματα παρέσυραν το μικρό αγγελούδι, μέσα από τα χέρια του μπαμπά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έσπευσαν αρκετοί να πιάσουν το φουσκωτό αλλά φοβόντουσαν μην αναποδογυρίσει και πνιγεί το παιδί που ήταν μέσα.

Όλοι όσοι έκαναν μπάνιο μπήκαν στην θάλασσα και έτρεξαν να βοηθήσουν αλλά κανένας δεν μπορούσε να το φτάσει. Το φουσκωτό έτρεχε γρήγορα προς την αντίθετη κατεύθυνση από την παραλία. Ακόμα και με ένα βαρκάκι προσπάθησαν να το πιάσουν αλλά μάταια.

Εν τέλει, η περιπέτεια της τετράχρονης είχε αίσιο τέλος, ενώ ψυχολόγος που έσπευσε αμέσως κοντά στους γονείς τους παρότρυνε να αφήσουν το κορίτσι στην παραλία, ώστε να μην της δημιουργθεί φοβία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ήταν παγωμένη από τον φόβο» λέει ο καπετάνιος του φέρι μποτ

«Προσέγγιζα τον λιμένα του Αντιρρίου και ειδοποιήθηκα από την Λιμενική Αρχή ότι ένα παιδί, που δεν περίμενα ότι θα ήταν τόσο μικρό, έχει παρασυρθεί από τα ρεύματα σε μια παρακείμενη παραλία, η οποία βρίσκεται κοντά στην προβλήτα του λιμανιού» είπε ο ηρωικός καπετάνιος Γρηγόρης Καρνέσης.

«Το εντόπισα, έκανα τους κατάλληλους χειρισμούς, το προσέγγισα και έκανα την περισυλλογή. Η μικρή δεν ήταν ψύχραιμη, είχε παγώσει από τον φόβο της, επειδή το ρεύμα είχε τρομερή δύναμη, έβαλα το πλοίο σε τέτοια θέση για να μην επηρεάσει το μικρό σωσίβιο, το τοποθέτησα με τέτοιο τρόπο το πλοίο, ωστε να μην επηρεάζεται από κυματισμό και τουμπάρει και έχουμε μετά άλλα, γιατί εάν βούλιαζε το σωσίβιο θα είχαμε σοβαρά προβλήματα. Και κολυμβητής να έπεφτε θα είχε προβλήματα. Το πλησιάσαμε σιγά σιγά και μπορέσαμε και το πιάσαμε το παιδί» είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον πλοίαρχο, η μικρούλα ήταν φοβισμένη και δεν μίλησε καθόλου, πάρα μόνο από μια κραυγή, ίσως απελπισίας, όταν είδε να την πλησιάζει το μεγάλο καράβι.

«Το παιδάκι δεν μίλησε καθόλου, είχε παγώσει. Κάτι πρέπει να κατάλαβε, γιατί όταν είδε το καράβι να την πλησιάζει, έβγαλε στριγκλιές, δεν ξέρω γιατί αλλά έβγαλε μια κραυγή. Με το που είδε το πλήρωμά μου στον καταπέλτη μπροστά και του μιλούσαν, του έκαναν γκριμάτσες και αστεία για να το χαλαρώσουν τότε το κοριτσάκι ξαναπάγωσε, ενώ ταυτόχρονα κρατούσε το σωσίβιό του. Περισσότερο από 500 μέτρα είχε απομακρυνθεί η μικρή κολυμβήτρια από την ακτή. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά και προλάβαμε τα χειρότερα» ανέφερε.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Σήμερα

Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Σήμερα

O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Σήμερα

Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Σήμερα

Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Σήμερα

Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Σήμερα

Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Σήμερα

Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Αγρια δολοφονία 47χρονης στο Χαλάνδρι ‑ Την σκότωσε στην είσοδο πολυκατοικίας

Σήμερα

Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει τον 28χρονο δράστη

Προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί 2 συμπληρώματα διατροφής

Σήμερα

Περιέχουν μη εγκεκριμένα συστατικά ή έχουν υποστεί επεξεργασία με ακτινοβολία

Προσωπικός αριθμός: Λήγει η προθεσμία για την έκδοση του από τους πολίτες

Σήμερα

Τι θα συμβεί σε όσους δεν έχουν επιλέξει από 5 Σεπτεμβρίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.