E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η Αγκυρα διαψεύδει δημοσίευμα της Die Welt και στρέφει τα «πυρά» στην Ελλάδα

Τι ισχυρίστηκε ο Χαμί Ασκόι

Η Αγκυρα διαψεύδει δημοσίευμα της Die Welt και στρέφει τα «πυρά» στην Ελλάδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 2/9/2020 | 19:30

O εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ασκόι διαψεύδει το δημοσίευμα της γερμανικής Die Welt που ισχυρίστηκε πως ο Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από τους στρατιωτικούς του να σκηνοθετήσουν ένα θερμό επεισόδιο, εάν είναι δυνατόν χωρίς ανθρώπινες απώλειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του ο Ακσόϊ αναφέρει: «H είδηση που δημοσιεύτηκε στην Die Welt για την Ανατολική Μεσόγειο και κάνει αναφορά στη χώρα μας είναι δημιούργημα φαντασίας».

Στη συνέχεια, στρέφει τα «πυρά» του και κατά του Στέλιου Πέτσα, σημειώνοντας:

«Οι κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον της χώρας μας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ελλάδας βασιζόμενος σε αυτό το δημοσίευμα, δείχνει πως η χώρα αυτή βρίσκεται μακριά από την πραγματικότητα της Ανατολικής Μεσόγειο και είναι αποτέλεσμα της προβοκατόρικης πολιτικής της που δεν αρμόζει στη διεθνή πρακτική και το δίκαιο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και καταλήγει:

«Αντί οι ελληνικές αρχές να ασχολούνται με αυτά τα ψέματα, ας σταματήσουν τις κινήσεις που αυξάνουν την ένταση στην περιοχή».

Τι αναφέρει το δημοσίευμα
«Εάν εναπόκειτο στον Τούρκο πρόεδρο, το ναυτικό του θα είχε βυθίσει ελληνικό πλοίο εδώ και καιρό. Αυτό ακριβώς απαιτούσε από τους στρατηγούς του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διαμάχη για τα αποθέματα φυσικού αερίου πριν από λίγες ημέρες. Αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Τούρκος πρόεδρος δεν ενδιαφέρεται πρωτίστως για το φυσικό αέριο. Η εθνικιστική του ρητορικής ακολουθεί έναν εντελώς διαφορετικό υπολογισμό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό αναφέρει ο ανταποκριτής στην Κωνσταντινούπολη της γερμανικής εφημερίδας Die Welt. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται στρατιωτικούς κύκλους της γειτονικής χώρας, ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε μία τέτοια ενέργεια από τους στρατηγούς.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Ερντογάν ζήτησε η βύθιση να λάβει χώρα κατά τρόπο που να μην υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες. Στη συνέχεια, όταν αρνήθηκαν οι στρατηγοί, έπεσε στο τραπέζι και η πρόταση κατάρριψης ελληνικού μαχητικού αεροσκάφους, κάτι το οποίο επίσης απέρριψαν.

Από το δημοσίευμα προκύπτει ότι η ιδέα ήταν να προκληθεί ένα θερμό επεισόδιο, χωρίς όμως να υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες. Αυτά τα σχέδια τα απέρριψαν οι Τούρκοι στρατηγοί, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Die Welt, διαφορετικά είναι πολύ πιθανό να είχαμε ένα θερμό επεισόδιο στην Ανατολική Μεσόγειο.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Pussy Riot: Πρώην μέλος τους ήταν κατάσκοπος του Πούτιν επί τρία χρόνια

Χτες

Το πρώην μέλος του φεμινιστικού πανκ συγκροτήματος αποκάλυψε ότι σχεδίαζαν να τη χρησιμοποιήσουν σε απόπειρα δολοφονίας πρώην συνεργάτη της.

Καλλιάνος: Πιθανός νέος καύσωνας από την Κυριακή

Χτες

Τα προγνωστικά στοιχεία που παρουσίασε ο μετεωρολόγος

44.164 διαδραστικοί πίνακες, ΑΙ και ρομποτική στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο

Χτες

Η υπουργός Παιδείας ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για τον σχεδιασμό της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, από τους διορισμούς εκπαιδευτικών έως τα νέα ΚΕΔΑΣΥ.

Πύλος: Νέα στοιχεία στο θρίλερ με τον αγνοούμενο Ισπανό επιχειρηματία – Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο

Χτες

Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο, τρεις ημέρες χωρίς επικοινωνία και η μαρτυρία του καπετάνιου που διέσωσε τη σύζυγό του

Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου στον Χάρακα Αττικής λόγω μηχανικής βλάβης

Χτες

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 18:40 το απόγευμα της Δευτέρας, με το ελικόπτερο να έχει προορισμό το Σούνιο.

Τραγωδία στη Μύκονο: Τουρίστας πνίγηκε στην Ψαρρού – Η απεγνωσμένη προσπάθεια να σωθεί

Χτες

Ναυαγοσώστης και λουόμενοι έδωσαν μάχη για να τον επαναφέρουν – Δεν τα κατάφερε

Έκοψαν κλήση 700 ευρώ σε μεθυσμένο αναβάτη στην Ανδρο

Χτες

Τι ισχυρίζονται ο αναβάτης και ο δικηγόρος του

Μυστήριο στη Νέα Υόρκη: Οι άνθρωποι που βγαίνουν από τους υπονόμους στο Μανχάταν επέστρεψαν – Τι ερευνούν οι Αρχές

Χτες

Η NYPD ερευνά νέο περιστατικό κοντά στο Madison Square Garden και εξετάζει αν συνδέεται με προηγούμενες υποθέσεις

Γιατί τα παιδιά στη Γάζα δεν μπορούν πλέον να πετάξουν χαρταετό ‑ Τι συμβολίζουν

Χτες

Πώς μια αγαπημένη παιδική συνήθεια στη Γάζα μετατράπηκε σε σύμβολο στρατιωτικής έντασης. Λίγα λόγια για τους χαρταετούς.

Καύσωνας: Η ελληνική πόλη που «έβρασε» στους 41,8°C

Χτες

Ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 41 βαθμούς με τον καύσωνα να κορυφώνεται - Πού σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Ποιος είναι ο Ισπανός επιχειρηματίας που αγνοείται στο Ιόνιο

Χτες

Οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά για τον εντοπισμό του 66χρονου Ισπανού επιχειρηματία, που αγνοείται από την περασμένη Τρίτη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.