Έρχονται προσλήψεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς με διαδικασίες εξπρές
Τι είπε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής

Δημοσίευση 4/9/2020 | 15:06
Προσλήψεις 680 ατόμων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, προανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής, προσθέτοντας ότι θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ, με διαδικασία εξπρές.
«Θα πάρουμε 680 ανθρώπους στα πεδία αιχμής δηλαδή στους οδηγούς και τους τεχνίτες για τα λεωφορεία και τα Μετρό για τα οποία έχουμε πρόβλημα. Έχουν να γίνουν προσλήψεις από το 2006 και επίσης κάνουμε κάτι πρωτοποριακό για την Αθήνα, μεταφέρουμε τα περιφερειακά δρομολόγια μέσα στον Οκτώβριο στα ΚΤΕΛ.
Σχολεία: Προβληματίζει ο αριθμός των μαθητών στις αίθουσες – Τι απαντά η γ.γ. του υπουργείου
203 λεωφορεία των ΚΤΕΛ θα εκτελούν τα περιφερειακά δρομολόγια και ο ΟΣΥ θα επικεντρωθεί μέσα στον αστικό ιστό της πόλης», σημείωσε μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1».
Πρόσθεσε ότι «στις γραμμές 2 και 3 του ΜΕΤΡΟ οι χρονοαποστάσεις σε σχέση με πέρυσι θα πέσουν στα 4 λεπτά τις ώρες αιχμής» ενώ δεσμεύτηκε ότι σε ένα εξάμηνο η εικόνα με τα μέσα μεταφοράς θα είναι εντελώς διαφορετική.
«Στη γραμμή 2 και 3 πολύ σύντομα θα δείτε ότι οι χρονοαποστάσεις σε σχέση με πέρυσι θα πέσουν δηλαδή θα πάμε στα 4 λεπτά στις ώρες αιχμής. Θα διαθέσουμε χρήματα και από ταμείο ανάκαμψης για την αναβάθμιση των 15 συρμών και για αγορά 7 νέων συρμών στις γραμμές 2 και 3. Κάθε 4 λεπτά στη γραμμή 3 από την άλλη εβδομάδα μιλάμε για χρονοαπόσταση και για τις ώρες αιχμής», σημείωσε ο υπουργός
Ερωτηθείς αν υπάρξει αύξηση εισιτηρίων, ο κ. Καραμανλής απάντησε: «Εμείς παραλάβαμε εισιτήρια στο 1.40 και το πήγαμε στο 1.20 αυτό ισχύει μέχρι 31/10 διότι ήταν η μείωση του ΦΠΑ, θα περιμένουμε τις κυβερνητικές αποφάσεις να δούμε τι θα γίνει μετά τις 31/10. Στα ευρύτερα μέτρα που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση για την ελάφρυνση της οικονομίας θα δούμε και αν θα υπάρξει περαιτέρω παράταση και στο ΦΠΑ που έχουμε».
«Δύσκολη η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη»
Αναφορικά με τα νέα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός δήλωσε: «Στη Θεσσαλονίκη η κατάσταση στα ΜΜΜ είναι δύσκολη και δεν τιμά την πόλη. Η πρώτη λύση ήταν να φέρουμε 120, με 130 λεωφορεία από τα ΚΤΕΛ δηλαδή να μεταφέρουμε συγκοινωνιακό έργο σε έναν ιδιώτη και τα αποτελέσματα είναι πλέον απτά.
»Η δεύτερη λύση είναι ένας συνδυασμός και μια συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης όπου φέρνει 50 λεωφορεία και τα δίνει δωρεά στον ΟΑΣΘ, συν τα 180 λεωφορεία τα οποία σιγά –σιγά αρχίζουν και κυκλοφορούν στην πόλη έτσι ώστε μέχρι το τέλος του χρόνου στη Θεσσαλονίκη να έχουμε 550 λεωφορεία. Θα έχουμε ανανεώσει μέσα σε χρόνο ρεκόρ το 50% του στόλου όταν είχε να αγοραστεί καινούργιο λεωφορεία στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα από το 2009».