E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μεταναστευτικό: Φόβοι για νέα ένταση στον Έβρο

Ενισχύεται ο φράχτης και οι ομάδες ΕΚΑΜ

Μεταναστευτικό: Φόβοι για νέα ένταση στον Έβρο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 6/9/2020 | 10:44

Την εκτίμηση ότι το επόμενο διάστημα η Τουρκία θα πιέσει με το μεταναστευτικό στον Εβρο εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επιβεβαιώνοντας την αύξηση των μεταναστευτικών ροών στην περιοχή τις τελευταίες 15 ημέρες.

«Εδώ και 15 ημέρες υπάρχει αύξηση της πίεσης αλλά όχι της αποτελεσματικότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ομάδες ΕΚΑΜ στον Εβρο

Σύμφωνα με τον ίδιο «υπάρχουν δύο ομάδες ΕΚΑΜ που έχουν ενισχύσει την ήδη ισχυρή δύναμη» προσθέτοντας ότι «αυτό που κάναμε με τόσο μεγάλη επιτυχία τον Μάρτιο και οδηγήσαμε σε αποτυχία μια μείζονα πολιτική επιλογή της Τουρκίας θα επαναληφθεί και τώρα».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο ομάδες αυτές των ΕΚΑΜ έχουν επανδρωθεί από 30 άτομα και στόχους τους είναι η αποτροπή ενός νέου κύματος τουρκικής προκλητικότητας με αφορμή το μεταναστευτικό. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ομάδες θα σαρώνουν τον Εβρο προκειμένου να εξαρθρώνουν κυκλώματα δουλεμπόρων αλλά και να αποτρέπουν μεταναστευτικές-προσφυγικές ροές.

Η στελέχωση των ομάδων κρούσης προέρχεται από τις προσλήψεις νέων συνοριοφυλάκων, οι οποίοι θα πραγματοποιούν περιπολίες σε ένα μεγάλο κομμάτι του ποταμού. Παράλληλα, παρόμοια θα είναι και η ενίσχυση των νησιών, καθώς ήδη έχουν γίνει προσλήψεις 530 συνοριοφυλάκων. Εξ αυτών, οι 240 θα βρεθούν στη Λέσβο, οι 100 στην Κω, 98 στην Χίο, 40 στην Λέρο, 30 στην Σάμο, ενώ στη Σύμη και στο Καστελλόριζο, 20 και 12 αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να προσληφθούν 746 νέοι συνοριοφύλακες, εκ των οποίων οι 480 θα κατανεμηθούν σε πέντε Προαναχωρητικά Κέντρα Κράτησης και ακόμη 266 θα ενισχύσουν τα νησιά.

Εχει ανοίξει ο δρόμος για τον φράχτη στον Εβρο

Οπως εξήγησε ο κ. Κουμουτσάκος, επίσης, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου θα υπάρξει επέκταση και ενίσχυση του φράχτη.

Στα τέλη Αυγούστου, όταν μετά από εισήγηση του αρμόδιου υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τη δημιουργία νέου φράχτη, αλλά και την ενίσχυση του υφιστάμενου στον Εβρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, ανέφερε πως μέχρι τη σύνοδο κορυφής της 24ης Σεπτεμβρίου, που θα συζητηθούν οι κυρώσεις, εκτιμά ότι η Τουρκία θα απειλήσει με το μεταναστευτικό. «Μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής στις 24 Σεπτεμβρίου για την πιθανή επιβολή κυρώσεων, εάν η Τουρκία δεν αποκλιμακώσει, πιστεύω ότι θα στείλει απειλή το επόμενο διάστημα με πίεση στο μεταναστευτικό. Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε», δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος. Τόνισε, δε, ότι «ο Έβρος είναι υπερενισχυμένος» και ότι «η διεθνής παρουσία είναι έντονη».

Σχετικά με τις δηλώσεις Στόλτενμπεργκ, ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι «αν δεν είναι γκρίζα σκοπιμότητα για να δημιουργήσει εντυπώσεις, είναι σίγουρα ερασιτεχνισμός». Τέλος, ανέφερε την ενίσχυση της προστασίας των νησιών με 500 συνοριοφύλακες.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Pussy Riot: Πρώην μέλος τους ήταν κατάσκοπος του Πούτιν επί τρία χρόνια

Σήμερα

Το πρώην μέλος του φεμινιστικού πανκ συγκροτήματος αποκάλυψε ότι σχεδίαζαν να τη χρησιμοποιήσουν σε απόπειρα δολοφονίας πρώην συνεργάτη της.

Καλλιάνος: Πιθανός νέος καύσωνας από την Κυριακή

Σήμερα

Τα προγνωστικά στοιχεία που παρουσίασε ο μετεωρολόγος

44.164 διαδραστικοί πίνακες, ΑΙ και ρομποτική στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο

Σήμερα

Η υπουργός Παιδείας ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για τον σχεδιασμό της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, από τους διορισμούς εκπαιδευτικών έως τα νέα ΚΕΔΑΣΥ.

Πύλος: Νέα στοιχεία στο θρίλερ με τον αγνοούμενο Ισπανό επιχειρηματία – Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο

Σήμερα

Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο, τρεις ημέρες χωρίς επικοινωνία και η μαρτυρία του καπετάνιου που διέσωσε τη σύζυγό του

Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου στον Χάρακα Αττικής λόγω μηχανικής βλάβης

Σήμερα

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 18:40 το απόγευμα της Δευτέρας, με το ελικόπτερο να έχει προορισμό το Σούνιο.

Τραγωδία στη Μύκονο: Τουρίστας πνίγηκε στην Ψαρρού – Η απεγνωσμένη προσπάθεια να σωθεί

Σήμερα

Ναυαγοσώστης και λουόμενοι έδωσαν μάχη για να τον επαναφέρουν – Δεν τα κατάφερε

Έκοψαν κλήση 700 ευρώ σε μεθυσμένο αναβάτη στην Ανδρο

Σήμερα

Τι ισχυρίζονται ο αναβάτης και ο δικηγόρος του

Μυστήριο στη Νέα Υόρκη: Οι άνθρωποι που βγαίνουν από τους υπονόμους στο Μανχάταν επέστρεψαν – Τι ερευνούν οι Αρχές

Σήμερα

Η NYPD ερευνά νέο περιστατικό κοντά στο Madison Square Garden και εξετάζει αν συνδέεται με προηγούμενες υποθέσεις

Γιατί τα παιδιά στη Γάζα δεν μπορούν πλέον να πετάξουν χαρταετό ‑ Τι συμβολίζουν

Σήμερα

Πώς μια αγαπημένη παιδική συνήθεια στη Γάζα μετατράπηκε σε σύμβολο στρατιωτικής έντασης. Λίγα λόγια για τους χαρταετούς.

Καύσωνας: Η ελληνική πόλη που «έβρασε» στους 41,8°C

Σήμερα

Ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 41 βαθμούς με τον καύσωνα να κορυφώνεται - Πού σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Ποιος είναι ο Ισπανός επιχειρηματίας που αγνοείται στο Ιόνιο

Σήμερα

Οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά για τον εντοπισμό του 66χρονου Ισπανού επιχειρηματία, που αγνοείται από την περασμένη Τρίτη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.