E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πως η σειρά «Μικρό μου Πόνυ» συνδέεται με τους ναζί

Δυστυχώς υπάρχει μια άσχημη σύνδεση μεταξύ τους

Πως η σειρά «Μικρό μου Πόνυ» συνδέεται με τους ναζί
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ

Η σειρά κινουμένων σχεδίων «Μικρό μου πόνυ» (My Little Pony), βγήκε το 1981, και είχε σκοπό να διδάξει στα παιδιά τις χαρές της καλοσύνης και της αγάπης. Από τότε έχει εμπνεύσει τη δημιουργία βιβλίων, παιχνιδιών, ταινιών και επιτραπέζιων παιχνιδιών.

Πρόσφατα, έχει δημιουργηθεί ένα γκρουπ ενηλίκων ανδρών, οι οποίοι θαύμαζαν από μικρά παιδιά την σειρά και αυτοαποκαλούνται «Bronies», καθώς ντύνονται με στολές που θυμίζουν τα πολύχρωμα ανθρωπόμορφα μικρά άλογα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως, εδώ και μία δεκαετία μία online πλατφόρμα, με το όνομα Derpibooru, δημιουργήθηκε βασισμένη στην διάσημη παιδική σειρά που όμως μόνο με καλοσύνη και αγάπη δεν ασχολείται. Οι δημιουργοί της είχαν ως πρόθεση να φτιάξουν ένα μέρος για να μοιράζονται ένα είδος δικής τους τέχνης που απεικονίζει σeξουαλικά, βίαια και υπερβολικά ρατσιστικά θέματα, χωρίς φόβο να κριθούν για αυτή την ακραία εμμονή τους.

«Αυτή είναι μια κοινότητα από fans που υπερηφανεύονται για την ανεκτικότητα και ότι μπορούν να φτάσουν στα όρια, κρύβοντας όμως μια δόση ειρωνείας, αφού πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν το mainstream να φανεί άβολο», λέει η Anne Gilbert, καθηγήτρια των media studies στο Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια και ειδική στο θέμα της νέας αυτής μόδας του «Μικρού Πόνυ».

Βέβαια, δεν είναι όλα τα μέλη αυτού του γκρουπ ρατσιστές, αφού έχουν δημιουργήσει οργανώσεις που συγκεντρώνουν χρήματα και υποστηρίζουν διάφορες φιλανθρωπικές δραστηριότητες, όπως το Bronies for Good και το Brony Thank You Fund.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως, το πρόβλημα έχει αρχίσει να γίνεται πολύ μεγάλο για να το αγνοήσει κανείς. Στις 4 Ιουνίου, οι συντονιστές της ομάδας έλαβαν την φαινομενικά άνευ προηγουμένου απόφαση να αφαιρέσουν εικόνες που κορόιδευαν τις διαμαρτυρίες του κινήματος Black Lives Matter ή και οποιαδήποτε άλλη που δημιουργήθηκε με σκοπό να προκαλέσει ή να υποκινήσει μια σειρά από διαμαρτυρίες.

Επίσης, οι υπεύθυνοι της πλατφόρμας, πάντα ανώνυμα, χαρακτήρισαν την άνοδο του λευκού εθνικισμού στον ιστότοπό τους «ατυχή». «Δεν ήμασταν πάντα τόσο αυστηροί όσο θα θέλαμε να είμαστε», αναφέρουν. Τέλος, διευκρίνισαν πως οτιδήποτε έχει αναρτηθεί νωρίτερα της επισήμανσης δεν θα αφαιρεθεί, λόγω της αρχειακής μορφής του ιστότοπου.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο με τον Diddy να εργάζεται μέσα στη φυλακή: Εμφανίστηκε με σκούφο και στολή

Σήμερα

Ο ράπερ μεταφέρθηκε πρόσφατα στο Ομοσπονδιακό Σωφρονιστικό Ίδρυμα Fort Dix, ενώ εκτίει ποινή φυλάκισης 50 μηνών

Χάος σε ιππόδρομο: Οι αναβάτες βρήκαν μπροστά τους ένα… ασθενοφόρο

Σήμερα

Αναγκάστηκαν να στρίψουν απότομα για να αποφευχθούν τα χειρότερα

Πάγωσε το κοινό! Η απρόσμενη πτώση του Σάκη Ρουβά στη σκηνή – Το βίντεο που έγινε viral

Σήμερα

Η εντυπωσιακή performance για το “Αντεξα” κατέληξε σε πτώση πάνω στη σκηνή, αφήνοντας το κοινό «παγωμένο»

Δανάη Μπάρκα: Η πρώτη ανάρτηση με τον νέο της σύντροφο

Σήμερα

Οι τρυφερές ευχές για τα γενέθλιά του

Κατερίνα Καινούργιου: Κινείται νομικά εναντίον Γκουντάρα – Κάκκαβα

Σήμερα

«Δεν θα επιτρέψω σε οποιουδήποτε την εμμονή να με στεναχωρήσει στην πιο σημαντική στιγμή της ζωής μου»

Χριστίνα Μπόμπα για Σάκη Τανιμανίδη: «Στην αρχή της σχέσης μας εκείνος κυρίως ήθελε παιδιά»

Χτες

Η γνωστή Influencer μίλησε για τις δίδυμες κόρες της και τη σχέση της με τον Σάκη Τανιμανίδη, αφότου έγιναν γονείς

Ιωάννα Τούνη: Ο γιος της «λιώνει» στην αγκαλιά της – «Το ασφαλές του μέρος»

Χτες

Μαμά και γιος σε ένα άκρως τρυφερό στιγμιότυπο!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.