E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Απίστευτος εφιάλτης πρόσφυγα στα χέρια του διακινητή της

«Με βίαζε ακόμη και μπροστά στα παιδιά μου»

Απίστευτος εφιάλτης πρόσφυγα στα χέρια του διακινητή της
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 8/9/2020 | 11:31

Το δράμα που βίωνε μία 34χρονη πρόσφυγας από το Ιράκ, μητέρα τριών παιδιών κράτησε για περίπου ένα χρόνο καθώς υπέστη σeξουαλική κακοποίηση κατ’ εξακολούθηση στα χέρια του διακινητή της.

Σύμφωνα με το voria.gr, όπως κατέθεσε η γυναίκα χθες το μεσημέρι στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, ο 35χρονος διακινητής τη βίαζε κατ' εξακολούθηση, με αποτέλεσμα μάλιστα να μείνει έγκυος στο τρίτο της παιδί και τη χτυπούσε ενώ κακοποιούσε και το μικρό της αγόρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ιστορία ξεκίνησε το 2018 όταν η γυναίκα και ο σύζυγος της αποφάσισαν να φύγουν από το Ιράκ και να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη. Πρώτη στάση του ταξιδιού της ήταν η Τουρκία και συγκεκριμένα η Κωνσταντινούπολη, όπου το ζευγάρι γνώρισε σε μια καφετέρια τον κατηγορούμενο διακινητή, με καταγωγή το Ιράν, ο οποίος, όπως κατέθεσαν, έλαβε αμοιβή περίπου 5.000 ευρώ ώστε να βοηθήσει πρώτα τον άνδρα και έπειτα τη σύζυγο με τα δύο παιδιά να περάσουν στην Ελλάδα μέσω του Έβρου.

«Μου είπε ότι θα φέρεται στη γυναίκα μου σαν να είναι αδελφή του και να μην ανησυχώ», είπε χθες ο 43χρονος άνδρας ενώπιον του Δικαστηρίου. Όπως είπε η γυναίκα, μετά την αποχώρηση του άνδρα της για την Ελλάδα, η ίδια έμεινε στο σπίτι του διακινητή μόνη μαζί με τα παιδιά της και άλλους δύο που κατοικούσαν στο διαμέρισμα.

Η γυναίκα ανέφερε πως η συμπεριφορά του κατηγορούμενου άρχισε να αλλάζει, έως ότου έφτασε να τη χτυπάει και να τη βιάζει κατ' εξακολούθηση ακόμα και παρουσία των μικρών της παιδιών. «Με βίαζε. Με βίαζε ακόμα και μπροστά στα παιδιά. Ντρεπόμουν πολύ [...] Με χτυπούσε δυνατά στο κεφάλι και στην κοιλιά», ανέφερε η ίδια συμπληρώνοντας πως ο 35χρονος της έδινε χάπια τα οποία την έκαναν να νιώθει κουρασμένη και να θέλει να κοιμηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την περιγραφή της, ο κατηγορούμενος είχε μαζί του ένα μαχαίρι και απειλούσε τη γυναίκα ότι, αν μιλούσε, θα της έκανε κακό όπως είχε κάνει και σε προηγούμενη σύζυγό του για την οποία τής είπε ότι της έκοψε τη μύτη και τα αφτιά. Οι απειλές του κατηγορούμενου δεν περιορίσθηκαν μόνο στη γυναίκα καθώς έφτασε να απειλήσει ότι θα πετάξει τα παιδιά της από το παράθυρο.

Η παθούσα περιέγραψε μια σκηνή στην οποία ο 35χρονος είχε αρπάξει το μικρό της αγόρι από το πόδι και απειλούσε να το πετάξει από το παράθυρο. Η μητέρα των παιδιών μάλιστα κατέθεσε ότι ο άνδρας κάθε βράδυ έκλεινε το τρίχρονο -τότε- αγόρι της στην τουαλέτα και όταν αυτό έβγαινε το πρόσωπό του ήταν κατακόκκινο και έκανε εμετό.

Το μαρτύριο, το παιδί του βιαστή της και το πέρασμα στην Ελλάδα
Μετά από έξι περίπου μήνες, ο κατηγορούμενος μαζί με τη γυναίκα και τα δύο παιδιά πέρασαν με μια βάρκα από τον Έβρο στην Ελλάδα και από εκεί στη δομή του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στα Λουτρά Απολλωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τη δικογραφία, όταν αρχικά έφτασαν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης στο Σουφλί, ο κατηγορούμενος εξανάγκασε την παθούσα να δηλώσει ψευδώς άλλο όνομα προκειμένου να φαίνεται πως είναι η σύζυγός του και τα δύο παιδιά τα τέκνα του.

Η 34χρονη πρόσφυγας ανέφερε στο δικαστήριο ότι προσπάθησε να ξεφύγει δηλώνοντας στο γραφείο ασύλου ότι ο κατηγορούμενος την κακοποιεί και την εκβιάζει, οι υπεύθυνοι ωστόσο εκεί της είπαν ότι έπρεπε να απευθυνθεί στην αστυνομία. Όπως περιγράφει, ο κατηγορούμενος της έλεγε πως αν κάνει μήνυση στην Ελλάδα δεν θα την καταλάβαινε κανείς ενώ την απειλούσε λέγοντας της ότι έχει γυμνές φωτογραφίες της τις οποίες θα διακινούσε στο διαδίκτυο σε περίπτωση που πήγαινε στην αστυνομία και τον κατηγορούσε.

Η γυναίκα, ούσα έγκυος πια στο παιδί του κατηγορούμενου, κατάφερε τελικά να μιλήσει για το μαρτύριό της σε έναν υπάλληλο του ΔΟΜ όταν πήγε να επισκεφθεί τον γιατρό της, το μόνο μέρος, που όπως είπε, ο διακινητής την άφηνε μόνη της. Ήταν Μάιος του 2019. Λίγες ημέρες αργότερα, τον Ιούνιο, οι αρχές εισήλθαν στο διαμέρισμα της δομής όπου έμεναν ο κατηγορούμενος με τη γυναίκα και τα παιδιά και συνέλαβαν τον 35χρονο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες στο δικαστήριο και είπε πως η γυναίκα και αυτός ανέπτυξαν ερωtικές σχέσεις με τη συναίνεσή της ενώ τη χαρακτήρισε «έρωτα και αγάπη του».

Την κατάθεση της γυναίκας υποστήριξε και η έκθεση του ιατροδικαστή. Η γυναίκα, που σε όλη τη διάρκεια της κατάθεσής της κρατούσε σφιχτά στο χέρι το χαρτί που αποδεικνύει ότι έχει πάρει άσυλο στην Ελλάδα, ζει πλέον ασφαλής στη χώρα μαζί με τα τρία της παιδιά. Εκκρεμεί η αίτηση ασύλου του άνδρα και πατέρα των δύο παιδιών, ο οποίος στο μεταξύ επανενώθηκε με την οικογένειά του και ζει μαζί τους.

Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχο τον κατηγορούμενο για διακίνηση ανθρώπων, βιασμό κατ' εξακολούθηση, παράνομη βία κατ' εξακολούθηση και ηθική αυτουργία επιβάλλοντας ποινή κάθειρξης 40 ετών, από τα οποία θα εκτίσει τα 20, και τη χρηματική ποινή των 120.000 ευρώ

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ξεσπά η υπάλληλος της Marfin που βγήκε στο μπαλκόνι να σωθεί: Μακάρι να είναι οι πραγματικοί δράστες

Σήμερα

«Για τους τρεις ανθρώπους που δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα για να τους σώσουμε»

Δείτε βίντεο: Έπεσαν βράχοι στην παραλία Μύρτος της Κεφαλονιάς

Σήμερα

Στο σημείο υπάρχει ειδικό σήμα επικινδυνότητας

Φωτιά στη Μυτιλήνη ‑ Ήχησε το 112

Σήμερα

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι ήχησε και το 112 στα κινητά των κατοίκων, ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 15χρονη έχασε τη ζωή της σε σύγκρουση μοτοσικλέτας με απορριμματοφόρο

Σήμερα

Ο πατέρας της ανήλικης ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας που ενεπλάκη στο μοιραίο τροχαίο

Marfin: Το ανώνυμο email που άνοιξε ξανά τον φάκελο της υπόθεσης

Σήμερα

Η αντιπαραβολή των στοιχείων έδειξε κοινά χαρακτηριστικά των υπόπτων με τους δράστες της εμπρηστικής επίθεσης

Νέος κανόνας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα αυτοκίνητα που δεν θα αρέσει σε πολλούς οδηγούς

Σήμερα

Η υπερβολική ταχύτητα παραμένει μία από τις κύριες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων στις ευρωπαϊκές οδούς

Αργος: Στον ανακριτή οι δύο αστυνομικοί που πυροβόλησαν στο κεφάλι τον 20χρονο

Σήμερα

Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό και ο τραυματισμός προήλθε από εξοστρακισμό, ενώ εκκρεμεί η βαλλιστική εξέταση για επιβεβαίωση.

Μυστήριο γύρω από τον θάνατο Βραζιλιάνας influencer στο Ντουμπάι – Έπεσε από τον 27ο όροφο

Σήμερα

Είχε χτίσει μεγάλο κοινό στο διαδίκτυο χάρη στο ταξιδιωτικό περιεχόμενο και τον πολυτελή τρόπο ζωής που παρουσίαζε στις αναρτήσεις της

Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή και είχε μεταφερθεί στην Αθήνα

Σήμερα

Το βρέφος κατέληξε στις 4:30 τα ξημερώματα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από το ιατρικό προσωπικό

Μητσοτάκης: Σε συνεννόηση με τα διυλιστήρια έρχεται μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 στο diesel

Σήμερα

Πρόκεται για την πρώτη φορά που κυβέρνηση παρεμβαίνει στα διυλιστήρια για μείωση στις τιμές των καυσίμων

Θεσσαλονίκη: Τρόμος στη πτήση ‑ Έσπασε παράθυρο, τραυματίστηκε επιβάτης

Σήμερα

Ο τραυματίας επιβάτης συγκρατήθηκε από τη ζώνη ασφαλείας και τους διπλανούς του, αποφεύγοντας πτώση εκτός αεροπλάνου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.