E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ενρικέτα Μαρτί: Η serial killer που αποκαλούσαν «Το Βαμπίρ της Βαρκελώνης»

Έμεινε στην ιστορία για τα ειδεχθή της εγκλήματα

Ενρικέτα Μαρτί: Η serial killer που αποκαλούσαν «Το Βαμπίρ της Βαρκελώνης»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ

Η Ενρικέτα Μαρτί έμεινε στην ιστορία ως το «Το Βαμπίρ της Βαρκελώνης» και συγκλονίζει ακόμα και σήμερα τον κόσμο με τα εγκλήματα της. Ήταν μια γυναίκα με διπλή ζωή, που σκότωνε μόνο και μόνο για το χρήμα.

Η δράση της ήταν περί τα 1900-1912, μια περιόδο που πολλοί Ισπανοί είχαν εγκατασταθεί τότε στην Βαρκελώνη, καθώς ήταν ένας τόπος με πολλές θέσεις εργασίας. Δυστυχώς όμως υπήρχε και φτώχεια, για αυτό και στον δρόμο ζητιάνευαν πολλά παιδιά και για τα δεδομένα της εποχής ήταν πολύ συνηθισμένες οι εξαφανίσεις τους από τους δρόμους. Εκείνη την περίοδο ήρθε και η Ενρικέτα στην Βαρκελώνη με σκοπό να δημιουργήσει μια νέα ζωή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρωινή της δουλειά ήταν η επετεία, ενώ το βράδυ δούλευε σαν πόpνη. Ήταν πάντα καλοντυμένη και σύχναζε σε μέρη της υψηλής κοινωνίας, ώστε να προσφέρει εκεί τις υπηρεσίες της. Αφού μάζεψε κάποια χρήματα άνοιξε το δικό της ποpνείο, όμως εκεί εξέδιδe παιδιά που γνώριζε στον δρόμο τις ώρες που ζητιάνευε, ενώ μετά τα καλούσε στο σπίτι της να μείνουν, όπου και τα σκότωνε.

Εκτός από την επετεία και την ποpνεία, η Ενρικέτα δούλευε και ως θεραπεύτρια, χρησιμοποιώντας τα πτώματα των παιδιών για να παρασκευάζει κρέμες και φάρμακα, ενώ η ίδια έπινε το αίμα τους. Με τα οστά, τα μαλλιά και το λίπος έφτιαχνε τα φάρμακα που πουλούσε στην υψηλή κοινωνία, ως θεραπεία στη φυματίωση και για πολλά χρόνια κανείς δεν είχε καταλάβει τίποτα.

Οι εξαφανίσεις πολλών μικρών παιδιών της Βαρκελώνης οδήγησαν την αστυνομία στα ίχνη της. Εκείνη ομολόγησε τους φόνους της και προγραμματίστηκε δίκη, προκειμένου να οριστεί η ποινή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επειδή όμως οι εξαφανίσεις των παιδιών στην Βαρκελώνη πλήθαιναν, η αστυνομία μέσα από τις έρευνες της οδηγήθηκε στην Ενρικέτα, η οποία παραδέχτηκε όλα της τα εγκλήματα. Δεν πρόλαβε όμως να καταδικαστεί σε ποινή, γιατί δολοφονήθηκε το 1913 από τις συγκρατούμενες της. Αυτό όριζε τότε ο άγραφος νόμος για τους δολοφόνουν των παιδιών μέσα στις φυλακές.

Η Ενρικέτα Ματί, έμεινε γνωστή «Το Βαμπίρ της Βαρκελώνης» και το χειρότερο από όλα στην υπόθεση ήταν η κυνικότητα με την οποία εκείνη διέπραττε τα εγκλήματα της, καθώς έκανε τα πάντα για τα λεφτά, όχι επειδή είχε κάποια διαταραχή. Σκότωνε τα παιδιά για να φτιάχνει φάρμακα και να τα πουλάει σε πλούσιους ανθρώπους, ενώ ο ακριβής αριθμός των θυμάτων της δεν μπορεί να υπολογιστεί μέχρι σήμερα και ποτέ κανένας από τους πελάτες της δεν μίλησε στις αρχές.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σάλος στην Ισπανία: Πισίνες και υδάτινα πάρκα κλείνουν λόγω νέας αποκρουστικής τάσης του TikTok

Σήμερα

Μια απωθητική διαδικτυακή τάση έχει διαταράξει την κορύφωση της θερινής σεζόν στην Ισπανία, οδηγώντας στο κλείσιμο πισινών και υδάτινων πάρκων σε όλη τη χώρα

Η καρέκλα που κανείς δεν τολμά να καθίσει εδώ και 300 χρόνια

Σήμερα

Γιατί αυτή βρίσκεται κρεμασμένη στον τοίχο ενός μουσείου

Πλήρωσε για να γίνει πρωταγωνίστρια – Και η σειρά εξελίχθηκε σε σκάνδαλο

Σήμερα

23χρονος ηθοποιός καταγγέλλει ότι παρενοχλήθηκε

Τα καθαρότερα στην Ευρώπη: Το μέρος της Ελλάδας με τα πιο διάφανα νερά που μοιάζουν ψεύτικα

Σήμερα

Ποτάμια σαν κρύσταλλο, εξωτικές παραλίες και τιρκουάζ εικόνες που θυμίζουν εξωτερικό κρύβονται σε έναν προορισμό που όλο και περισσότεροι ανακαλύπτουν ξανά

Οι Έλληνες ανάμεσα στους πιο γενναιόδωρους λαούς του πλανήτη – Η θέση‑έκπληξη σε νέα παγκόσμια έρευνα

Σήμερα

Τι αποκαλύπτει διεθνής μελέτη για την καλοσύνη, την ενσυναίσθηση και τη φιλοξενία των Ελλήνων και γιατί η γενναιοδωρία δεν μετριέται μόνο με χρήματα

Τι είναι το Σημείο Μηδέν και πού βρίσκεται στην Ελλάδα – Ο άγνωστος «ομφαλός» των ελληνικών χαρτών

Σήμερα

Από εκεί ξεκίνησε η χάραξη της σύγχρονης Ελλάδας – Το κρυμμένο μυστικό του λόφου των Νυμφών

Ο αδιανόητος μισθός που παίρνουν οι πιλότοι στην Αλάσκα

Χτες

Μισθοί που «σπάνε» το φράγμα του ήχου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.