Λέσβος: Πετροπόλεμος μεταξύ μεταναστών και Αστυνομίας στη Μόρια
Για τρίτο βράδυ, οι πρόσφυγες κοιμήθηκαν στους δρόμους

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 12/9/2020 | 12:20
Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήσαν το πρωί του Σαββάτου πρόσφυγες και μετανάστες που διέμεναν στο ΚΥΤ της Μόριας. Αρκετά άτομα, μεταξύ τους και μικρά παιδιά, ζητούν να αποχωρήσουν από τη Λέσβο.
Μετά τις 11 το πρωί του Σαββάτου, τα πνεύματα άναψαν μεταξύ ομάδας μεταναστών και δυνάμεων της Αστυνομίας και ακολούθησε πετροπόλεμος. Κατά τη διάρκεια της πορείας στην Ε.Ο Παναγιούδας- Μυτιλήνης, ξέσπασε φωτιά στο βουνό, στον Καρά Τεπέ κοντά σε επιχειρήσεις και βενζινάδικο της περιοχής.
Στο σημείο έφτασαν με δυσκολία λόγω της πορείας διαμαρτυρίας, 2 πυροσβεστικά οχήματα, που κατάφεραν, με τη συνδρομή πετζετέλ, να περιορίσουν τη φωτιά, χωρίς να πάρει μεγάλες διαστάσεις.
Σημειώνεται ότι επί τρεις ημέρες, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες της Μόριας κοιμούνται στους δρόμους μετά την καταστροφική φωτιά στη δομή φιλοξενίας. Αν και βρέθηκε ο χώρος μετεγκάτασης των προσφύγων και των μεταναστών, στο παλαίο πεδίο βολής στον Καρά Τεπέ, μοιάζει δύσκολο να πειστούν και να μεταφερθούν εκεί, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς, επιθυμούν να φύγουν από το νησί.
Σχολιάζοντας το θέμα, στον ΑΝΤ1 το πρωί του Σαββάτου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι άμεσα θα στεγαστούν όσοι πρόσφυγες και μετανάστες έμειναν άστεγοι, ενώ επισήμανε ότι δεν είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αυτή που έφτιαξε τη δομή στη Μόρια.