E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κέρκυρα: Έσπασε στο ξύλο τη γυναίκα του μετά τον Αγιασμό μπροστά σε γονείς και παιδιά

Γροθιά στο στομάχι οι μαρτυρίες όσων βρέθηκαν μπροστά στο περιστατικό

Κέρκυρα: Έσπασε στο ξύλο τη γυναίκα του μετά τον Αγιασμό μπροστά σε γονείς και παιδιά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 15/9/2020 | 11:13

«Μία μάνα σήμερα, μετά τον αγιασμό, χτυπήθηκε από τον άντρα της στον δρόμο, έξω από το σχολείο, μπροστά στο παιδί της! Μπροστά σε όλα τα παιδιά!... Αν είσαι εδώ μέσα στείλε μου μήνυμα, να ξέρεις είμαστε πολλές μάρτυρες! Και δεν είσαι μόνη σου». Το παραπάνω post που αναρτήθηκε εχθές το απόγευμα στα social media δεν πρέπει να μείνει χωρίς απάντηση. Γιατί κάθε γυναίκα και κάθε μάνα-θύμα κακοποίησης δικαιούται απαντήσεις, συμπαράσταση και ελπίδα…

Το περιστατικό

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020. Σε κάποιο δημοτικό σχολείο, στην περιοχή Κανόνι της Κέρκυρας, ο καθιερωμένος Αγιασμός δεν μοιάζει με εκείνον των περασμένων ετών. Ο Covid-19, κρατά -όπως και σε ολόκληρη άλλωστε τη χώρα- τους γονείς έξω από τον προαύλιο χώρο του σχολείου. Οι περισσότεροι από αυτούς στέκουν στα κάγκελα ανταλλάσσοντας κουβέντες για τη «νέα και παράξενη σχολική χρονιά» με την λέξη «μάσκα» να κυριαρχεί στις περισσότερες συζητήσεις. Σε κάποια γωνιά στέκει μία γυναίκα που χαιρετά από μακριά τον οκτάχρονο γιο της, όταν ξαφνικά ένας άνδρας που βρίσκεται δίπλα της ξεκινά να της επιτίθεται με μισόλογα που μετά από λίγο γίνονται βρισιές, ύστερα κλωτσιές. Εκείνη δεν αντιδρά. Από φόβο ή από ντροπή υπομένει την λεκτική και σωματική βία, το σκηνικό της παράνοιας εκτυλίσσεται μπροστά σε γονείς και σε παιδιά που βγαίνουν τώρα από το σχολείο, θεωρεί πως είναι καλύτερα να βιώσει το μαρτύριο της στη σιωπή, μη ρεζιλευτεί η ίδια κι ακόμη περισσότερο το παιδί της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο άνδρας δεν είναι ένας άγνωστος αλλά ο πρώην σύζυγός της και πατέρας του παιδιού της, η γυναίκα γνωρίζει τι είναι ικανός να κάνει και πως αν φωνάξει μόνο χειρότερη μπορεί να γίνει η τροπή της ιστορίας. Του λέει να σταματήσει. Εκείνος μοιάζει να είναι τώρα εκτός εαυτού με τις βρισιές και τις κλωτσιές να διαδέχονται η μία την άλλη. Μία γυναίκα, μία μάνα, κακοποιείται μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών και «μεγάλων» γονιών οι οποίοι αντί να κάνουν κάτι για να σταματήσουν το κακό, το… χαζεύουν άπραγοι, αμέτοχοι κι αμίλητοι: «Την έβριζε, τη χτυπούσε, και κανείς μα κανείς δεν έκανε κάτι να τον σταματήσει. Όσο τραγικό είναι το γεγονός της κακοποίησης άλλο τόσο αναίσχυντη ήταν και η συμπεριφορά των άλλων γονιών. Δεν έκαναν τίποτα για να τον σταματήσουν παρά μόνο κοιτούσαν λες και έβλεπαν κάποιο σήριαλ στην TV», λέει μία γυναίκα και συνεχίζει: «Την κακοποίηση αυτής της γυναίκας έπαψαν δύο μαμάδες οι οποίες μπήκαν στη μέση για να τον σταματήσουν. Τα παιδάκια κρύβονταν πίσω από την πλάτη των γονιών τους, το δικό της παιδί έκλαιγε ασταμάτητα. Οι άνδρες που ήταν εκεί, αν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτό το ουσιαστικό, απλά κοιτούσαν, μόνο ποπ κορν δεν είχα πάρει! Ενημερώθηκε άμεσα και ο διευθυντής του σχολείου, ο οποίος δεν έκανε απολύτως τίποτα. Δεν ξέρω σε τι κόσμο ζούμε, είναι αδιανόητο να βλέπεις αυτή την κτηνωδία και να μην αντιδράς. Τόσο ζώα, τόσο απάνθρωποι έχουμε γίνει πια;».

Ο νταής που ασχολείται με τα κοινά και τα… δικαιώματα των χωρισμένων μπαμπάδων

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο νταής «Ντόντος» επιτέθηκε στην πρώην σύζυγό του η οποία αμέσως μετά το περιστατικό κατέθεσε εναντίον του μήνυση ενώ σήμερα θα περάσει από ιατροδικαστή: «Η κοπέλα έχει μαρτυρήσει στα χέρια του, είχε ξανακαταθέσει και κατά το παρελθόν μήνυση εναντίον του, ωστόσο η τιμωρία του περιορίστηκε, απ’ όσο γνωρίζω, σε μία απλή... επίπληξη», λέει κάποια γυναίκα από την Κέρκυρα και συνεχίζει: «Σήμερα έχει ενημερωθεί και ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και περιμένουμε εξελίξεις. Το αστείο και τραγικό συνάμα της υπόθεσης είναι πως αυτός ο «κύριος» ο οποίος εργάζεται ως υπάλληλος του Δήμου, είχε κατέβει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την νυν δήμαρχο για να το… κοινό καλό του τόπου. Ακόμη πιο κωμικοτραγική είναι η ιδιότητα του ως μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και το γεγονός πως ανήκει σε κάποιον σύλλογο χωρισμένων πατεράδων που μάχονται για το δικαίωμα στην συνεπιμέλεια. Πριν από κάποιο διάστημα με την ιδιότητα του… διαζευγμένου μπαμπά και το σύνθημα «Τα παιδιά χρειάζονται και τους δύο γονείς. Δεν έχει σημασία ποιος απ’ τους δύο έχει δίκιο, αλλά ποιο είναι το δίκαιο για τα παιδιά», είχε μάλιστα επισκεφθεί γνωστό βουλευτή! Εδώ όλοι τον γνωρίζουν και κάνουν τα στραβά μάτια… Η πρώην σύζυγός του-θύμα του ξυλοδαρμού είναι ένα εξαιρετικό κορίτσι από μία πολύ αξιοπρεπή οικογένεια του νησιού. Νομίζω πως ήρθε η στιγμή αυτός ο «κύριος» να τιμωρηθεί έτσι όπως του αξίζει. Είναι περιττό φυσικά να πω ότι μετά τον ξυλοδαρμό εξαφανίστηκε προκειμένου να γλυτώσει το αυτόφωτο. Από άνδρες σαν και του λόγου του δεν περίμενα ωστόσο κάτι περισσότερο…».

Σήμερα, τα στόματα αρχίζουν να ανοίγουν καταδικάζοντας το τραγικό αυτό περιστατικό που έλαβε χώρα σε κοινή θέα μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών. Αυτό που πρέπει ωστόσο να μας προβληματίσει είναι η στάση μίας ολόκληρης, έστω και μικρής, κοινωνίας που μπροστά σε τέτοια σκηνικά στέκει ως απαθής μάρτυρας. Πόσες πιθανότητες έχουν τα παιδιά μας να γίνουν άνθρωποι στον κόσμο αυτό;

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Σήμερα

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Σήμερα

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Σήμερα

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Σήμερα

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Σήμερα

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Σήμερα

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Σήμερα

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Σήμερα

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 4
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.