E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σαν σήμερα: Το δάγκωμα της μαϊμούς που σκότωσε τον βασιλιά των Ελλήνων

Στις 17 Σεπτεμβρίου του 1920

Σαν σήμερα: Το δάγκωμα της μαϊμούς που σκότωσε τον βασιλιά των Ελλήνων
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM

Το 1916, μετά από της πιέσεις τον δυνάμεων της Αντάντ και εν μέσω του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου, ο βασιλιάς της Ελλάδας Κωνσταντίνος εξορίζεται και την θέση του στο θρόνο παίρνει ο δευτερότοκος γιος του Αλέξανδρος. Ονομάστηκε Βασιλιάς των Ελλήνων Αλέξανδρος Α’ και ανέλαβε καθήκοντα σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την χώρα.

Ο Αλέξανδρος συνεργάστηκε, σε αντίθεση με τους προκατόχους του, πολύ καλά με τον Βενιζέλο και επί βασιλείας του η Ελλάδα πραγματοποίησε την «Μεγάλη ιδέα», να γίνει δηλαδή χώρα των «δυο ηπείρων και των πέντε θαλασσών». Παντρεύτηκε μια καλλονή της εποχής τότε η οποία δεν ήταν γαλαζοαίματη, πηγαίνοντας κόντρα στο πρωτόκολλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλλά δεν πρόλαβε να κάνει πολλά. Έμεινε στον θρόνο μόλις και τέσσερα χρόνια. Κι αυτό γιατί έφυγε από την ζωή μόλις στα 27 του από ένα σκληρό παιχνίδι που το έπαιξε η μοίρα. Στις 17 Σεπτεμβρίου του 1920, έκανε τον καθιερωμένο του περίπατο στον κήπο των ανακτόρων του Τατοΐου. Μαζί του όπως πάντα ήταν ο σκύλος του, τον οποίο υπεραγαπούσε.

Στον κήπο υπήρχαν σαν κατοικίδια δυο μαϊμούδες και συγκεκριμένα δυο μακάκοι από την βόρεια Αφρική, που τους είχε φέρει ο Γερμανός γεωπόνος του βασιλικού κτήματος. Για κάποιο λόγο που δεν έγινε ποτέ γνωστός, ο σκύλος του βασιλιά ενεπλάκη σε καβγά με την θηλυκιά μαϊμού. Ο βασιλιάς προσπάθησε να χωρίσει τα δυο ζώα, αλλά εκείνη την στιγμή του επιτέθηκε ο αρσενικός μακάκος και τον δάγκωσε στο πόδι και στο χέρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι γιατροί θεώρησαν ότι πρόκειται για ένα επιπόλαιο τραύμα και απλά απολύμαναν τις πληγές με ιώδιο και βενζίνη. Ο βασιλιάς ζήτησε ν αμήν δημοσιευτεί το περιστατικό. Το ίδιο βράδυ και αφού οι πληγές είχαν προλάβει να μολυνθούν, ανέβασε πυρετό. Η κατάστασή του όλο και χειροτέρευε. Οι πληγές μεγάλωναν και είχαν φλεγμονές.

Οι καλύτεροι καθηγητές ιατρικής καλέστηκαν στο παλάτι. Και ένας από αυτούς ανακάλυψε στις πληγές το μικρόβιο του στρεπτόκοκκου. Πρότειναν να ακρωτηριάσουν το μέρος, αλλά η σύζυγός του απέρριψε αυτή την πρόταση, για την οποία και οι ίδιοι οι γιατροί αμφέβαλλαν. Δυο Γάλλοι γιατροί που ήρθαν μετά από πρόσκληση του Βενιζέλου, απλά διαπίστωσαν ότι ούτε ο ακρωτηριασμός θα τον έσωζε.

25 μέρες μετά το μοιραίο δάγκωμα, ο Αλέξανδρος αφήνει την τελευταία του πνοή. Η σύζυγός του ήταν έγκυος. Ο θάνατός άλλαξε εντελώς το πολιτικό σκηνικό. Ο Βενιζέλος έναν μήνα μετά έχασε τις εκλογές. Ο Κωνσταντίνος επέστρεψε στον θρόνο και η έχθρα του με τον Βενιζέλο αναβίωσε. Οι μακάκοι θανατώθηκαν, με την ιστορία να καταγράφει έναν από τους πιο παράξενους και απρόσμενους θανάτους γαλαζοαίματων στην ιστορία.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ολυμπιακός ‑ Λεουβέν 1‑1: Χαλαρό φιλικό με γκολάρα Λουίζ και δύο τραυματισμούς

Σήμερα

Φτωχό πρώτο μέρος με απειλές από τη Λέουβεν - ισοπαλία στο τέλος παρά το φανταστικό τέρμα του Αντρέ Λουίζ

Διώξη για ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο στους τρεις συλληφθέντες για την εμπρηστική επίθεση με θύμα τη Βάγια Νέστορα

Σήμερα

Πήραν προθεσμία να απολογηθούν την προσεχή Τρίτη - Λυπούμαστε για ό,τι συνέβη, ο εντολέας μου δεν γνωρίζει τους συγκατηγορούμενούς του, ισχυρίστηκε ο δικηγόρος του 24χρονου που φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στην οδό Παπαδιαμάντη

Πυρκαγιά στο Περιβολάκι Θεσσαλονίκης: Ήχησε το 112 – Δείτε βίντεο

Σήμερα

Οι αρχές ζητούν από τους κατοίκους να παραμείνουν σε εγρήγορση και να τηρούν τις οδηγίες που εκδίδονται

Θρίλερ σε πτήση της Ryanair από τη Θεσσαλονίκη: Τι συνέβη πραγματικά μέσα στο αεροσκάφος

Σήμερα

Επιβάτης παραλίγο να αναρροφηθεί έξω από το Boeing 737 μετά την αποκόλληση παραθύρου - ο 61χρονος νοσηλεύεται με εγκαύματα από τριβή.

Όλα όσα αλλάζουν για τα ακίνητα με το ΜΙΔΑ: Ανάσα για τα προβληματικά, μεταβατική περίοδος πριν τα πρόστιμα

Σήμερα

Πιλοτική εφαρμογή για διορθώσεις σε Ε9 και Κτηματολόγιο, αγροτεμάχια και εκκρεμείς κτηματογραφήσεις πριν ξεκινήσουν οι διασταυρώσεις και οι κυρώσεις

«3 ευρώ εισιτήριο για βρέφος 17 μηνών»: Το απίστευτο beach bar στην Ιταλία που χρέωσε παιδί

Σήμερα

Ένας πατέρας αναγκάστηκε να καταβάλει 3 ευρώ για την είσοδο της 17μηνης κόρης του σε γνωστή παραλία της Ιταλίας

Marfin: Επιστρέφει στην Ελλάδα η 46χρονη – Αρνείται κάθε εμπλοκή και θέλει να καταθέσει

Σήμερα

Η επιστροφή της από τη Μεγάλη Βρετανία ενδέχεται να γίνει ως τη Δευτέρα, ώστε την Τρίτη να εμφανιστεί μπροστά στην ανακρίτρια

Καύσωνας στην Ευρώπη: Ποιες χώρες θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς και τι περιμένει την Ελλάδα

Σήμερα

Ο ισχυρός υποτροπικός αντικυκλώνας και οι επιπτώσεις του στη Μεσόγειο

Κοριτσάκι δύο ετών στη Φλόριντα πέθανε αφού η μπέιμπι σίτερ το άφησε για τρεις ώρες μέσα σε αυτοκίνητο κάτω από ακραία ζέστη

Σήμερα

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό παραμένουν υπό διερεύνηση

Ποιος ισχυρίζεται ότι ο Νετανιάχου και η Μοσάντ έσωσαν τον Ερντογάν από καρκίνο;

Σήμερα

Πρώην εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ichilov του Τελ Αβίβ κάνει εκρηκτικό ισχυρισμό για μυστική ιατρική αποστολή στην Τουρκία με εμπλοκή της Μοσάντ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.