E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αλμυρός Βόλου: Τρεις εγκλωβισμένοι ‑ Κρατούνται από κλαδιά για να σωθούν

Η πυροσβεστική μαζί με τους άνδρες της ΕΜΑΚ παρά τις προσπάθειες που κάνουν δεν μπορούν να τους προσεγγίσουν.

Αλμυρός Βόλου: Τρεις εγκλωβισμένοι ‑ Κρατούνται από κλαδιά για να σωθούν
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 18/9/2020 | 21:40

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για τους άνδρες που από νωρίς το απόγευμα είχαν εγκλωβισθεί στα νερά του Ξηριά στον Αλμυρό του Βόλου, καθώς προσπαθούσαν να φύγουν από το εργοτάξιο της λιμνοδεξαμενής του Ξηριά, καθώς από την σφοδρή βροχόπτωση πλημμύρισε η περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο απεγκλωβισμός των τριών ανθρώπων που δούλευαν στο εργοτάξιο της λιμνοδεξαμενής επετεύχθη έπειτα από προσπάθειες 10 και πλέον ωρών από δυνάμεις της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής και σωστικών συνεργείων.

Οι τρεις άνδρες αμέσως μετά τη διάσωσή τους μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, όπου διαπιστώθηκε ότι βρίσκονται σε καλή κατάσταση και πρόκειται να επιστρέψουν στα σπίτια τους, όπου οι οικογένειές τους έζησαν δραματικές ώρες αγωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις άνθρωποι οι οποίοι δούλευαν στο εργοτάξιο είναι ένας μηχανικός από τον Βόλο, ένας τοπογράφος-μηχανικός από τη Λάρισα κι ένας υπομηχανικός από την περιοχή του Αλμυρού.

Τελικά λίγο μετά τη 01:00 δύο ερπυστριοφόρα και μια μπουλντόζα – οχήματα του στρατού και ιδιώτη αντίστοιχα – προσέγγισαν τους εγκλωβισμένους και γύρω στις 02:00 κατόρθωσαν να τους απεγκλωβίσουν από τα νερά, να τους κατεβάσουν από τα δένδρα που τους έσωσαν τη ζωή.
-------------------------

Από το απόγευμα της Παρασκευής ήταν δραματικές οι ώρες στον Αλμυρό Βόλου καθώς τέσσερα άτομα έχουν εγκλωβιστεί και μάλιστα τα τρία από αυτά κρατούνται από κλαδιά δέντρων για να σωθούν. Η πυροσβεστική μαζί με τους άνδρες της ΕΜΑΚ παρά τις προσπάθειες που κάνουν δεν μπορούν να τους προσεγγίσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για άτομα που παρασύρθηκαν από το ρέμα, εγκατέλειψαν το όχημά τους και πιάστηκαν από κλαδιά, ενώ συνεχίζεται η βροχή που δυσχεραίνει την προσπάθεια διάσωσης.

Στην περιοχή βρίσκονται από νωρίς η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, καθώς και ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, που συντονίζουν για την διάσωση των τριών ανθρώπων, αλλά και για να επιχωματώσουν εκ νέου τα αναχώματα για να μη σπάσει το φράγμα της λιμνοδεξαμενής, αφού κινδυνεύουν άμεσα να κατακλυσθούν από νερά οι εργατικές κατοικίες στον Αλμυρό, αλλά και η περιοχή του Βιολογικού.

Από την σφοδρότατη καταιγίδα καταστράφηκε το εργοτάξιο στην λιμνοδεξαμενή του Ξηριά, και από την κατάσταση οι τρεις εργαζόμενοι αντιλήφθηκαν τον άμεσο κίνδυνο. Αποφάσισαν να διαφύγουν – εγκλωβίστηκαν ωστόσο, και από εκείνη την ώρα που ειδοποίησαν τις αρμόδιες υπηρεσίες, καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες από δυνάμεις της ΕΜΑΚ για να τους προσεγγίσουν. Η πυροσβεστική που προσπάθησε λίγο νωρίτερα, στάθηκε αδύνατον να τους προσεγγίσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε ότι «η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη για να φτάσουμε στους ανθρώπους, αφού το αυτοκίνητό τους έχει παρασυρθεί και στάθηκε αδύνατον να τους προσεγγίσει προς διάσωση ελικόπτερο, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν. Οι τρεις εργαζόμενοι, για να σωθούν, έχουν πιαστεί από τα δέντρα και βρίσκονται μέσα στο νερό. Τους παρέσυρε το ρέμα όταν αποφάσισαν να φύγουν από το εργοτάξιο και εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο για να σωθούν. Καταβάλλονται προσπάθειες να τους προσεγγίσουν η πυροσβεστική και η ΕΜΑΚ με ερπυστριοφόρο. Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά στον Αλμυρό, αφού υπάρχει άμεσος κίνδυνος να υπερχειλίσει ο Ξηριάς στο νότιο τμήμα του Αλμυρού.

Παράλληλα μάχη με τον χρόνο δίνουν η Πολιτική Προστασία και τεχνικά συνεργεία της Μαγνησίας και του δήμου Αλμυρού, για να αποτρέψουν το σπάσιμο της λιμνοδεξαμενής του Ξηριά και το ενδεχόμενο τα νερά να κατακλύσουν την πόλη του Αλμυρού. Η περιοχή επλήγη με σφοδρότητα από καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα, ενώ έχουν σημειωθεί ζημιές σε υποδομές και οδικό δίκτυο.

Από τις σφοδρές βροχοπτώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, στην περιοχή του Αλμυρού κατέρρευσε η γέφυρα στο Χολόρεμα. Η γέφυρα που κατασκευάσθηκε πριν από επτά περίπου δεκαετίες και συνέδεε τα χωριά Αϊδίνι και Κρόκιο, αποτελώντας μέρος της επαρχιακής οδού Μικροθηβών-Αλμυρού, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τον τεράστιο όγκο του νερού από τη σφοδρή βροχόπτωση και κατέρρευσε. Καταστράφηκε και η γέφυρα στον παράδρομο της εθνικής οδού, ενώ η συγκοινωνία Βόλου-Αλμυρού διεξάγεται πλέον μόνο μέσω του αυτοκινητόδρομου Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Στον Βόλο η καταιγίδα δεν προκάλεσε άλλα προβλήματα, πλην των συνεχών διακοπών στην ηλεκτροδότηση του πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου. Οι μεγάλες ποσότητες νερού που κατέβασαν οι δρόμοι, απορροφήθηκαν γρήγορα από το αποχετευτικό δίκτυο.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πόλεμος ΗΠΑ‑Ιράν: Σοκ από τα επίσημα στοιχεία ‑ Ο πραγματικός αριθμός των νεκρών μέχρι σήμερα

Χτες

Επίσημη καταγραφή θυμάτων στον πόλεμο ΗΠΑ-Ιράν – Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα

Μεσόγειος: Βυθίστηκε ρωσικό δεξαμενόπλοιο που μετέφερε LNG ‑ «Τρομοκρατική επίθεση», λέει ο Πούτιν

Χτες

Το πλοίο ήταν μέρος του σκιώδους στόλου της Ρωσίας - Η Αίγυπτος διέψευσε οποιαδήποτε ανάμειξη

Συρία: Πύραυλος καρφώθηκε δίπλα σε κατοικημένη περιοχή στα σύνορα με την Τουρκία – Έσπευσαν για selfies οι κάτοικοι

Χτες

Πανικός στο Καμισλί από το βλήμα που έπεσε μόλις δύο χιλιόμετρα από την Τουρκία

Μπλακάουτ στο ηλεκτρικό δίκτυο του Ιράκ ‑ Oι ΗΠΑ ζητούν από τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τη χώρα

Χτες

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας του Ιράκ ανέφεραν νωρίτερα ότι αναχαιτίστηκε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην περιοχή του αεροδρομίου της Βαγδάτης

Σε απόλυτη ετοιμότητα η Κύπρος: Το SMS που πήγε σε όλους τους πολίτες

Χτες

Σε περίπτωση λήψης γραπτού μηνύματος στα κινητά τους τηλέφωνα, οι πολίτες καλούνται να παραμείνουν ψύχραιμοι και να ακολουθήσουν τις πιο κάτω οδηγίες

Ισραήλ: Συντετριμμένος ο Έλληνας παππούς των τριών παιδιών που σκοτώθηκαν ενώ πήγαιναν σε καταφύγιο

Χτες

Τρία παιδιά με ελληνικές ρίζες σκοτώθηκαν στο Ισραήλ από ιρανική επίθεση

Βίντεο από την κατάρριψη ιρανικού YAK‑130 από μαχητικό αεροσκάφος F‑35I

Χτες

Μάλιστα ακούγονται Ιρανοί να φωνάζουν «Allahu Akbar» αφού νόμιζαν ότι ένα ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος είχε αναχαιτιστεί.

Ντουμπάι: Οι υπερπλούσιοι πληρώνουν έως και 350.000 δολάρια για να φύγουν με ιδιωτικά τζέτ

Χτες

Ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας επιστρατεύουν «στόλους SUV» για τη μεταφορά πολιτών στο Ριάντ μέσω της 10ωρης οδικής διαδρομής από το Ντουμπάι

Στον αέρα το σχέδιο για το μελλοντικό ευρωπαϊκό μαχητικό

Χτες

Dassault και Airbus ερίζουν για την ηγεσία στο πρόγραμμα

Καταδικάστηκε ο Χάρι Μαγκουάιρ για τα επεισόδια στη Μύκονο

Χτες

Ο Αγγλος αμυντικός καταδικάστηκε για την συμπλοκή που είχε στη Μύκονο πριν από έξι χρόνια, όταν και είχε συλληφθεί στο νησί.

Βγήκε από τη ΜΕΘ το 5 μηνών βρέφος από τη Ζάκυνθο που είχε προσβληθεί από μηνιγγίτιδα: Η ζωή νίκησε τον θάνατο, λέει ο Ηλιάδης

Χτες

Μετά από 11 ημέρες νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, το παιδί τα κατάφερε με τον Ανδρέα Ηλιάδη να εύχεται στον μικρό «ήρωα» να έχει «από εδώ και πέρα μόνο χαρές»

Δοκιμαστικό SMS στις 19.00 σε όλα τα κινητά τηλέφωνα στην Κύπρο, προληπτικά μέτρα και σαφείς οδηγίες προς τους πολίτες

Χτες

Η δοκιμή θα πραγματοποιηθεί σήμερα γύρω στις 19:00, όταν θα σταλεί δοκιμαστικό μήνυμα σε όλους τους χρήστες κινητής τηλεφωνίας στην Κύπρο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.