E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σύψας: Νέα μέτρα ακόμα κι αύριο αν δούμε έξαρση

Γιατί αν η Αττική φτάσει στο «κόκκινο», το επόμενο βήμα είναι το lockdown

Σύψας: Νέα μέτρα ακόμα κι αύριο αν δούμε έξαρση
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 23/9/2020 | 10:31

Η κατάσταση στην Αττική παραμένει στο «πορτοκαλί», όπως η κατάσταση είναι κρίσιμη και οι επόμενες 7 με 10 μέρες είναι εξαιρετικά σημαντικές. Γιατί αν η Αττική φτάσει στο «κόκκινο», το επόμενο βήμα είναι το lockdown διεμήνυσε ο Νίκος Σύψας.

Για άλλη μια φορά ο Νίκος Σύψας δεν έκρυψε την ανησυχία του για την κατάσταση στην Αττική. Και προειδοποίησε ότι αν υπάρξει έξαρση των κρουσμάτων, τότε θα πρέπει να ληφθούν μέτρα «ακόμα και αύριο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα στοιχεία προοιωνίζουν θύελλα, είπε ο γνωστός λοιμωξιολόγος μιλώντας την Τετάρτη (23.09.2020) στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1.

Ζήτησε από τους πολίτες να ακολουθήσουν τις συμβουλές των ειδικών και τα μέτρα, ακόμη κι αν για λίγο πρέπει να θυσιάσουν κάποιες προσωπικές ελευθερίες τους και σημείωσε πως το αν θα αποδώσουν τα μέτρα θα κριθεί τις επόμενες 7 με 10 μέρες. Αλλά αν παρατηρηθεί έξαρση νωρίτερα, τα νέα μέτρα θα είναι αναπόφευκτα.

«Ακόμη και αύριο, αν δούμε μία πολύ μεγάλη έξαρση της επιδημίας, είναι η ώρα να λάβουμε καινούρια μέτρα. Κάθε μέρα μπορεί να είναι μία μέρα που πρέπει να λάβουμε αποφάσεις», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Σύψας και έκανε έκκληση στους πολίτες να κρατούν αποστάσεις, να φορούν μάσκα, να πλένουν τα χέρια τους και να αποφεύγουν τους συνωστισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι στη Αττική είμαστε σε πολύ δύσκολη φάση. Όλα τα ποιοτικά στοιχεία είναι άσχημα, όχι μόνο όσον αφορά τα κρούσματα, αλλά και στις διασωληνώσεις, τις εισαγωγές, το ποσοστό κάλυψης των κλινών ΜΕΘ… Όλα αυτά προοιωνίζουν μία θύελλα», σημείωσε.

Lockdown τοπικό ή οριζόντιο;

Ο Νίκος Σύψας αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο ενός lockdown και στο πως αυτό θα μπορούσε να γίνει. Αν δηλαδή θα είναι γενικό, σε όλη την Αττική ή αν θα είναι τοπικό, κάτι που πάντως εκτίμησε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο, αφού οι δήμοι επικοινωνούν μεταξύ τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν έχει αποφασιστεί αν θα είναι οριζόντιο ή αν είναι τεχνικά δυνατό να γίνει απομόνωση ενός δήμου στην Αττική» είπε και πρόσθεσε ότι το κέντρο είναι «το μεγάλο μας πρόβλημα» γιατί «είναι από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Ευρώπης».

Το αν μπορεί να γίνει τοπικό lockdown συζητείται με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Αν δεν μπορεί να γίνει, τότε το ενδεχόμενο lockdown θα γίνει οριζόντια, σε όλη την Αττική.

«Δεν χρειάζεται κανένας πανικός. Αν αποδώσουν τα μέτρα, δεν θα υπάρξει lockdown» είπε επίσης ο Νίκος Σύψας.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στην Αυστρία: Μητέρα και κόρη βρέθηκαν νεκρές σε καταψύκτες ‑ Αγνοούνταν από τον Ιούλιο του 2024

Σήμερα

Δύο άνδρες, ένας 55χρονος Αυστριακός και ο 53χρονος αδελφός του, συνελήφθησαν για την υπόθεση τον Ιούνιο

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Σήμερα

Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Σήμερα

Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Σήμερα

Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Σήμερα

Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ένοχος και για τη δεύτερη υπόθεση revenge ρorn

Σήμερα

Στον παρουσιαστή επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.