E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ουκρανία: Αεροπορική τραγωδία με 25 νεκρούς ‑ Μυστήριο με τα αίτια της συντριβής

Το στρατιωτικό αεροπλάνο μετέφερε δόκιμους αεροπόρους

Ουκρανία: Αεροπορική τραγωδία με 25 νεκρούς ‑ Μυστήριο με τα αίτια της συντριβής
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 26/9/2020 | 08:23

Σε 25 ανέρχονται οι νεκροί από τη συντριβή μεταγωγικού στρατιωτικού αεροσκάφους τύπου Antonov-26, του ουκρανικού στρατού, χθες το βράδυ στην περιοχή του Χαρκόβου, στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της χώρας ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως «προς το παρόν, σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, 25 άτομα έχουν σκοτωθεί, υπάρχουν δύο τραυματίες που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Οι έρευνες για άλλους επιβαίνοντες βρίσκονται σε εξέλιξη», ανέφερε η ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά χθες Παρασκευή. Στην περιοχή έχουν σπεύσει σωστικά συνεργεία.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Χαρκόβου, Αλέξι Κούτσερ, τέσσερα άτομα αγνοούνται. Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 22 νεκρούς, δύο σοβαρά τραυματίες και δύο αγνοούμενους.

Το Antonov An-26 συνετρίβη κατά την προσγείωση του περίπου στις 20:50 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας) δύο χιλιόμετρα από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Τσουγκόιν, σύμφωνα με την κρατική υπηρεσία εκτάκτων αναγκών. Το αεροσκάφος έπιασε φωτιά μετά τη συντριβή του η οποία κατασβέστηκε μια ώρα αργότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κυβερνήτης Κούτσερ ανέφερε πως με βάση τα αρχικά στοιχεία, ο αριστερός κινητήρας του μεταγωγικού παρουσίασε βλάβη πριν τη συντριβή.«Υπήρξε ειδοποίηση από τον πιλότο ότι ο αριστερός κινητήρας υπέστη βλάβη, όπως το καταλαβαίνω», είπε. Σημείωσε ότι αυτό δεν θα έπρεπε να είναι μια κρίσιμη κατάσταση για έναν έμπειρο πιλότο. «Τι συνέβη μετά είναι αδιευκρίνιστο, θα καθοριστεί από την έρευνα», πρόσθεσε ο κυβερνήτης.

Εκτός από το πλήρωμα, στο αεροσκάφος επέβαιναν 28 πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας και σπουδαστές του Ινστιτούτου των ουκρανικών αεροπορικών δυνάμεων, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.Αργότερα οι αρχές διευκρίνισαν ότι υπήρχαν 27 άτομα στο αεροσκάφος, καθώς δεν επιτράπηκε η επιβίβαση σε ένα φοιτητή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εικόνες που αναρτήθηκαν από τις αρχές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν το μερικώς κατεστραμμένο και καμένο αεροσκάφος κοντά σε ένα δρόμο.

«Φρικτή τραγωδία», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι με ανάρτηση στο Facebook, ανακοινώνοντας ότι θα μεταβεί στο σημείο του δυστυχήματος σήμερα Σάββατο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα διέταξε να «συσταθεί επειγόντως μια κυβερνητική επιτροπή για να διευκρινιστούν οι συνθήκες και οι αιτίες» της καταστροφής.

Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της χώρας της για την θανατηφόρα συντριβή του στρατιωτικού αεροσκάφους.

Η μικρή πόλη Τσουγκόιν βρίσκεται περίπου 30 χλμ νοτιοανατολικά του Χάρκοβο και περίπου 100 χιλιόμετρα δυτικά της πρώτης γραμμής που χωρίζει τα εδάφη που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της ουκρανικής κυβέρνησης από εκείνα που βρίσκονται στο χέρια φιλορώσων αυτονομιστών.

Αρκετά στρατιωτικά αεροσκάφη έχουν συντρίψει στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικών πτήσεων τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέμπτη νύχτα τρόμου σε Ιράν και Ισραήλ: Ήχησαν σειρήνες στο Τελ Αβίβ – Νέα μαζική επίθεση με πυραύλους από την Τεχεράνη

Πριν 7 ώρες

Στο Ισραήλ, 24 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των εχθροπραξιών. Στο Ιράν, 224 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί.

Νέες απειλές Ερντογάν: «Το Ισραήλ κάνει νταϊλίκια, αλλά θα καταλάβει το λάθος όταν θα είναι αργά»

Χτες

«Αντί να ζούμε άτιμα πάνω από το χώμα, να βρεθούμε έντιμα κάτω από το χώμα»

Η παρουσιάστρια της ιρανικής τηλεόρασης απαντά στο Ισραήλ και το βομβαρδισμό σε ζωντανή μετάδοση

Χτες

«Ο εχθρός έκανε για άλλη μια φορά λάθος υπολογισμό νομίζοντας ότι ο κόσμος θα φοβόταν αυτές τις σκηνές. Αλλά θα συνεχίσουμε το έργο μας για να συνεχίσουμε να λέμε την αλήθεια»

Πέθανε ο Leonard Lauder ‑ Ήταν ο κληρονόμος του κολοσσού καλλυντικών Estée Lauder

Χτες

Ο Leonard Lauder πέθανε το Σάββατο, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του, σύμφωνα με δήλωση της Estée Lauder.

Κυψέλη: «Έριξα δύο γροθιές στον άνθρωπο, λυπάμαι πολύ και ζητάω συγγνώμη»

Χτες

Δείτε τι λέει ο 34χρονος που επιτέθηκε στον υπάλληλο καθαριότητας

Οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν την κρατική τηλεόραση του Ιράν, δείτε συγκλονιστικό βίντεο

Χτες

Η στιγμή της επίθεσης των Ισραηλινών στην κρατική ιρανική τηλεόραση

Ο Ακίλε Πολονάρα διαγνώστηκε με λευχαιμία

Χτες

Ο Ιταλός μπασκετμπολίστας δύο χρόνια μετά την πρώτη περιπέτεια με τον καρκίνο, διαγνώστηκε με οξεία μυελογενή λευχαιμία, ξεκινώντας ειδική θεραπεία

Ισραήλ: Μπορεί ο πόλεμος με το Ιράν να είναι «πρόβα» σύρραξης με την Τουρκία; «Καμπανάκι» Ρούμπιν

Χτες

Πώς η σύρραξη μεταξύ Ισραήλ και Ιράν αποτελεί δυνητικά «προετοιμασία» για έναν μελλοντικό πόλεμο με την Τουρκία, σύμφωνα με τον Μάικλ Ρούμπιν

Απολύθηκε φύλακας του ΟΣΕ λόγω... κοπάνας

Χτες

Είχε αναλάβει τη σχετική υπηρεσία στη γραμμή Σέρρες -Θεσσαλονίκης (θέση Μουριές) και διαπιστώθηκε ότι έλειπε αδικαιολογήτως από το πόστο του εν ώρα εργασίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.