E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Εντοπίστηκε, αλλά δεν συνελήφθη, ο βομβιστής της Βοστώνης!

Μύλος από αντικρουόμενες πληροφορίες στα αμερικανικά ΜΜΕ

Εντοπίστηκε, αλλά δεν συνελήφθη, ο βομβιστής της Βοστώνης!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 18/4/2013 | 00:01

Εντοπίστηκε, αλλά δεν συνελήφθη ο βομβιστής της Βοστώνης, όπως φαίνεται να προκύπτει μετά το μύλο από αντικρουόμενες πληροφορίες στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλα ξεκίνησαν όταν το αμερικανικό δίκτυο CNN μετέδωσε, το απόγευμα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος), ότι οι αστυνομικές αρχές της Βοστώνης συνέλαβαν το δράστη της φονικής βομβιστικής επίθεσης του Μαραθωνίου. Το NBC, ωστόσο, διέψευσε το ρεπορτάζ του CNN, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει γίνει ακόμα καμία σύλληψη.

Χαρακτηριστικό της σύγχυσης που επικράτησε στα διεθνή ΜΜΕ είναι ότι το CNN μετέδωσε ότι ο δράστης έχει συλληφθεί και το Associated Press ότι έχει τεθεί υπό κράτηση, ενώ τα δίκτυα NBC και CBS υποστήριζαν πως δεν έχει συλληφθεί.

Το Fox News, από την άλλη, επιβεβαίωνε την είδηση της σύλληψης, ενώ εκπρόσωπος του FBI, μιλώντας στη Huffington Post, δήλωνε: «Δεν έχουμε επίσημα τα στοιχεία κανενός και δεν γνωρίζουμε από πού αντλείτε αυτές τις πληροφορίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγο αργότερα, το CNN υποχρεώθηκε σε μια εντυπωσιακή αναδίπλωση, μεταδίδοντας ότι υπήρξαν αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με τη σύλληψη του υπόπτου, καθώς δύο αξιωματούχοι και στέλεχος της ομοσπονδιακής αστυνομίας υποστήριξαν πως «υπήρξε παρεξήγηση ανάμεσα στους αξιωματούχους και δεν έχει συλληφθεί κανείς».

Το Reuters, από την πλευρά του, επικαλούμενο τον εισαγγελέα της Βοστώνης, μετέδωσε ότι δεν έχει γίνει καμία σύλληψη.

Αλλά και το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ξεκαθάρισε το τοπίο, υπογραμμίζοντας πως δεν έχει γίνει σύλληψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ταυτοποιήθηκε ο ύποπτος

Προγενέστερες πληροφορίες ανέφεραν πως υπάρχει «καθαρή ταυτοποίηση του υπόπτου», έπειτα από νέα στοιχεία που εντοπίστηκαν σε δύο διαφορετικά βίντεο, που τραβήχτηκαν λίγα λεπτά πριν τις εκρήξεις.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο ύποπτος φέρεται να είναι «σκουρόχρωμος άνδρας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως μετέδωσε το CNN, ο άνδρας καταγράφηκε από βίντεο κλειστού κυκλώματος καταστήματος να τοποθετεί ένα σακίδιο και να φεύγει από το σημείο, λίγα λεπτά πριν την έκρηξη που αιματοκύλισε τον μαραθώνιο.

Όπως επιβεβαιώνει και η Boston Globe, οι Αρχές έχουν στην κατοχή τους το βίντεο που καταγράφει τις κινήσεις ενός άνδρα με σκούρο δέρμα να μεταφέρει και να εγκαταλείπει στο έδαφος ένα μαύρο σακίδιο, έξω από το εστιατόριο Forum, όπου σημειώθηκε η δεύτερη έκρηξη.

Όπως ανέφερε στο δίκτυο Fox News ο δήμαρχος της Βοστώνης, Τόμας Μενίνο, «το βίντεο από το κατάστημα Lord & Taylor είναι η καλύτερη πηγή που έχουμε μέχρι στιγμής», συμπληρώνοντας: «Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι η αστυνομία σημειώνει πρόοδο».

Το αμερικανικό δίκτυο υποστηρίζει πως το σύστημα το οποίο χρησιμοποιήθηκε για να εκραγεί τουλάχιστον η μία από τις δύο βόμβες έχει εντοπιστεί.

Το CBS, ωστόσο, μετέδωσε ότι το video δείχνει έναν λευκό άνδρα με μαύρο μπουφάν να μιλάει στο κινητό του λίγη ώρα πριν τη διπλή έκρηξη.

Την ίδια ώρα, οι άνδρες του FBI εξακολουθούν να ελέγχουν τις τηλεφωνικές κλήσεις που πραγματοποιήθηκαν λίγα λεπτά πριν τις εκρήξεις, ώστε να διαπιστώσουν εάν μέσω κινητού τηλεφώνου ενεργοποιήθηκαν οι μηχανισμοί.

Η Αλ Κάιντα εύχεται ο δράστης να ανήκει στις τάξεις της

Την ίδια ώρα, η τρομοκρατική οργάνωση της Αλ Κάιντα εύχεται ο δράστης πίσω από το λουτρό αίματος της 15ης Απριλίου να ανήκει στους κόλπους της.

Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του CBS News, Τζον Μίλερ, από την ημέρα της επίθεσης τα blog που είναι συνδεδεμένα με την Tζιχάντ εύχονται να βρίσκονται πίσω από τις εκρήξεις οι άνθρωποι της Αλ Κάιντα.

«Κάνουν την εξής ανάλυση: πιστεύουμε ότι είμαστε εμείς, θέλουμε να είμαστε εμείς», υποστηρίζει ο Μίλερ και τονίζει πως έχει ενδιαφέρον ότι από τη μία το FBI αναζητά απαντήσεις σχετικά με την εμπλοκή της Αλ Κάιντα και από την άλλη η ίδια η οργάνωση να αναρωτιέται αν πρόκειται για δικό της έργο.

Την ίδια ώρα, το δίκτυο Al-Shabab, το οποίο έχει στενές επαφές με την Αλ Κάιντα, είχε δώσει στη δημοσιότητα βίντεο, τον Ιούνιο του 2011, στο οποίο προωθούνταν πλάνα για επιθέσεις μικρότερης εμβέλειας από αυτή της 11ης Σεπτεμβρίου.

Καλούσε, λοιπόν, σε ενέργειες μικρότερες, ευκολότερες στο να πραγματοποιηθούν, από έναν «μοναχικό λύκο». Ένα blog που υποστηρίζει τον ιερό πόλεμο, μάλιστα, δείχνει να επιθυμεί ανοιχτά ο δράστης να είναι «μοναχικός λύκος», καθώς «θα ενθαρρύνει και άλλους να ακολουθήσουν τα βήματά του».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καραλής: Κατέκτησε το πρώτο του διαμάντι στο Diamond League μετά την απουσία του Ντουπλάντις

Χτες

Ο Αρμάντ Ντουπλάντις (Armand Duplantis) αποσύρθηκε λόγω τραυματισμού στις Βρυξέλλες, ανοίγοντας τον δρόμο για τον Έλληνα πρωταθλητή.

Diamond League: Ο Τεντόγλου δεύτερος με 8.40μ. στον τελικό των Βρυξελλών

Χτες

Ο Ολυμπιονίκης του μήκους έκλεισε τη φετινή σεζόν του Diamond League στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Γκέιλ.

Μαραθώνας: «Δεν είχα δουλειά, ήθελα τα λεφτά» ‑ Τι λέει η κόρη που έθαψε τη μητέρα της για τη σύνταξη

Χτες

Ο γιος της υποστηρίζει ότι του είχε πει πως η ηλικιωμένη είχε τακτοποιηθεί σε γηροκομείο, ενώ οι γείτονες περιγράφουν «περίεργη» συμπεριφορά.

Σύγκρουση τρένου στην Πολωνία: Εμβόλισε εγκλωβισμένο φορτηγό σε διάβαση ‑ Στο νοσοκομείο ο μηχανοδηγός

Χτες

Ο οδηγός του βαρέος οχήματος πανικοβλήθηκε και έκανε όπισθεν αντί να σπάσει τις μπάρες, με αποτέλεσμα τη σφοδρή πρόσκρουση που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας.

Ελλάδα, Γερμανία και ακόμη τρεις χώρες συμφώνησαν για κέντρα επιστροφής μεταναστών εκτός ΕΕ

Χτες

Η Ουγκάντα και η Ρουάντα εξετάζονται ως πιθανοί προορισμοί για τα κέντρα επιστροφής που σχεδιάζουν η Ελλάδα και ακόμη τέσσερις χώρες της ΕΕ

Ρομπότ βγαίνει εκτός ελέγχου και επιτίθεται με κινήσεις καράτε σε άνδρα: «Μας είχαν προειδοποιήσει»

Χτες

Μετά από ένα σπρώξιμο, η μηχανή παίρνει θέση μάχης και αρχίζει να κλωτσά και να χτυπά τον πελάτη

ΑΤ Μάνδρας: Εισέβαλε με μαχαίρι, χτύπησε αστυνομικό και δέχτηκε πυρά στην κοιλιά

Χτες

Ο δράστης, που φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο Θριάσιο νοσοκομείο μετά την αιματηρή συμπλοκή.

Ιός Δυτικού Νείλου: Στο επίκεντρο η Αττική ‑ Μετά την εμφάνιση κρουσμάτων οι ψεκασμοί δεν έχουν αποτέλεσμα, λέει ο ΙΣΑ

Χτες

Ποια τα μέτρα ατομικής προστασίας που συνιστά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Πότε φεύγει η ζέστη ‑ Πού αναμένονται βροχές και πότε πέφτει ο υδράργυρος

Χτες

Η λεπτομερής πρόγνωση από τον Θοδωρή Κολυδά

Το Ελ Νίνιο‑«Γκοτζίλα» χτυπά τη Γη: Η Βρετανία ζητά από τους πολίτες να αποθηκεύσουν τρόφιμα και νερό

Χτες

Ανησυχία για το πιο ισχυρό φαινόμενο της τελευταίας χιλιετίας

Υπόθεση 90χρονης στον Μαραθώνα ‑ Ραγδαίες οι νέες εξελίξεις ‑ Συνέλαβαν κόρη και εγγονό

Χτες

Νέα δεδομένα στην υπόθεση της ηλικιωμένης στον Μαραθώνα, της οποίας η σορός βρέθηκε τελικά τυλιγμένη σε νάιλον στο υπόγειο της οικίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 22
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.