E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι θα έρχονται με αεροπλάνο στην Ελλάδα

Οι οδηγίες ανά χώρα

Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι θα έρχονται με αεροπλάνο στην Ελλάδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 1/10/2020 | 14:12

Τις αεροπορικές οδηγίες που θα ισχύουν έως τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020 και που έχουν ως στόχο την προστασία επιβατών και πολιτών από την πανδημία COVID-19 εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά:

Μόνο με αρνητικό τεστ Covid-19 θα εισέρχονται στην Ελλάδα, από το Σάββατο 3 Οκτωβρίου έως 12 Οκτωβρίου, όσοι επιβάτες ταξιδεύουν προς Ελλάδα με αεροπορική σύνδεση από Πολωνία. Το τεστ Covid-19 θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν από την άφιξή τους.
Παρατείνονται, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ, οι αεροπορικές οδηγίες που αφορούν την αναστολή πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και μεταξύ Ελλάδας και της περιοχής της Καταλονίας στην Ισπανία έως τις 12/10/2020 τα μεσάνυχτα.
Επεκτείνεται η αεροπορική οδηγία, έως τις 12/10/20, που προβλέπει ότι όλες οι πτήσεις από και προς Ελλάδα από Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία θα διεξάγονται μόνο στο ΔΑΑ «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Επίσης, παρατείνεται έως τις 12 Οκτωβρίου, η notam που προβλέπει ότι όσοι ταξιδεύουν προς Ελλάδα με αεροπορική σύνδεση από Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μάλτα, Βέλγιο, Ισπανία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία θα εισέρχονται στη χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ Covid-19 το οποίο θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν από την άφιξή τους, ενώ θα υποβάλλονται και σε δειγματοληπτικά τεστ.
Επεκτείνεται η αεροπορική οδηγία, έως τις 12/10/2020, που προβλέπει απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών (Non EU Citizens). Από την συγκεκριμένη nοtam εξαιρούνται οι πολίτες και οι μόνιμοι κάτοικοι των ακόλουθων 11 χωρών: Αυστραλία, Καναδάς, Γεωργία, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Τυνησία, Ουρουγουάη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι οποίοι θα υποβάλλονται σε δειγματοληπτικά τεστ κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα.
Παρατείνεται επίσης έως τις 12 Οκτωβρίου η αεροπορική οδηγία για τους μόνιμους κατοίκους από Ισραήλ που προβλέπει ότι όσοι ταξιδεύουν προς Ελλάδα θα εισέρχονται στην χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ Covid-19, το οποίο θα έχει διενεργηθεί με τη μέθοδο PCR, (λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος), μέχρι 72 ώρες πριν από την άφιξή τους. Επίσης οι μόνιμοι κάτοικοι Ισραήλ που έρχονται στην Ελλάδα θα επανυποβάλλονται σε δειγματοληπτικά τεστ για Covid-19 ενώ παραμένει και το ανώτατο όριο εισόδου 5.000 ταξιδιωτών από Ισραήλ σε όλα τα αεροδρόμια της ελληνικής επικράτειας.
Παρατείνεται έως τις 12 Οκτωβρίου η υποχρεωτική συμπλήρωση της φόρμας Passenger Locator Form (PLF) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr/ από όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς την Ελλάδα. Η συμπλήρωση μπορεί να γίνεται όχι αργότερα από την προηγούμενη ημέρα άφιξης. Επισημαίνεται ότι πριν από την αποδοχή των επιβατών για επιβίβαση, οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να ελέγξουν: α) την επιβεβαίωση για υποβολή PLF τουλάχιστον την προηγούμενη ημέρα πριν από την πτήση, το οποίο είναι υποχρεωτικό ταξιδιωτικό έγγραφο, β) την αλληλογραφία με το κωδικό QR και το PLF. Αεροπορικές εταιρείες που δεν συμμορφώνονται με αυτήν την υποχρέωση ελέγχου, θα είναι υπεύθυνες για τον επαναπατρισμό των επιβατών με έξοδα της εταιρείας.
Τέλος, έως τις 5 Οκτωβρίου 2020 ισχύει και η notam για Ρωσία (μόνιμοι κάτοικοι), η οποία προβλέπει είσοδο μόνο με αρνητικό τεστ Covid-19 στα αεροδρόμια Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου, καθώς και ανώτατο όριο 500 επιβατών την εβδομάδα. Σε κάθε περίπτωση οι μόνιμοι κάτοικοι Ρωσίας που έρχονται στην Ελλάδα θα επανυποβάλλονται σε δειγματοληπτικά τεστ για κορονοϊό.

Για τις αεροπορικές οδηγίες, (παρατάσεις, αντικαταστάσεις, νέες και τροποποιήσεις), ισχύουν οι εξαιρέσεις ως έχουν από τις προϋπάρχουσες αεροπορικές οδηγίες. Επίσης εξαιρούνται τα προγράμματα επαναπατρισμού Ελλήνων.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Σήμερα

Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Σήμερα

O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Σήμερα

Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Σήμερα

Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Σήμερα

Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Σήμερα

Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Σήμερα

Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Αγρια δολοφονία 47χρονης στο Χαλάνδρι ‑ Την σκότωσε στην είσοδο πολυκατοικίας

Σήμερα

Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει τον 28χρονο δράστη

Προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί 2 συμπληρώματα διατροφής

Σήμερα

Περιέχουν μη εγκεκριμένα συστατικά ή έχουν υποστεί επεξεργασία με ακτινοβολία

Προσωπικός αριθμός: Λήγει η προθεσμία για την έκδοση του από τους πολίτες

Σήμερα

Τι θα συμβεί σε όσους δεν έχουν επιλέξει από 5 Σεπτεμβρίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 4
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.