E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γηροκομείο στον Αγιο Παντελεήμονα: Νεκρός ηλικιωμένος από κορωνοϊό

Προκειται για το πρώτο θύμα από την νέα εστία κορωνοϊού σε γηροκομείο στην Ελλάδα

Γηροκομείο στον Αγιο Παντελεήμονα: Νεκρός ηλικιωμένος από κορωνοϊό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 2/10/2020 | 11:23

Ένας άνδρας ηλικίας 83 ετών που μέχρι πρότινος ζούσε στο γηροκομείο «Αττική» στον Αγίου Παντελεήμονα έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό το πρωί της Παρασκευής,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο συναγερμός για τον συγκεκριμένο οίκο σήμανε το βράδυ της Τετάρτης με τα τεστ να αποκαλύπτουν ότι θετικοί στον κορωνοϊό είναι πάνω από 40 ηλικιωμένοι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, μάλιστα, κάποιοι νοσηλευτές φαίνεται από τους πρώτους έλεγχους να νοσούν εδώ και δυο εβδομάδες!

Το πρωί της Πέμπτης ξεκίνησε και η επιχείρηση μεταφοράς στα νοσοκομεία των θετικών στο κορωνοϊό από το γηροκομείο «Αττική» στον Άγιο Παντελεήμονα. Οι ηλικιωμένοι έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σισμανόγλειο», «Σωτηρία», «Γεώργιος Γεννηματά», «Αττικόν» και «Ασκληπιείο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την υπόθεση ερευνά και η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας που αναζητά τυχόν ποινικές ευθύνες και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος των υπευθύνων του γηροκομείου. Την ίδια στιγμή έρευνα για την συγκεκριμένη υπόθεση ξεκίνησε και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Στην περιοχή επικρατεί αναστάτωση με τους περίοικους να εκφράζουν φόβους για πιθανή διασπορά του ιού καθώς η περιοχή τους είναι ήδη επιβαρυμένη. Γείτονες του γηροκομείου καταγγέλουν τρύπα στα πρωτόκολλα ασφαλείας και, όπως λένε, οι συνθήκες υγιεινής γύρω από το χώρο αυτό δεν είναι οι καλύτερες.

Σε δηλώσεις του ο γιος του ιδιοκτήτη του γηροκομείου ισχυρίστηκε ότι την περασμένη Δευτέρα(21-09-2020) δύο ηλικιωμένοι εμφάνισαν πυρετό και μάλιστα ο ένας από αυτούς ειχε και δυσκολίες στην αναπνοή. Οι δύο ηλικιωμένοι μπήκαν σε θάλαμο απομόνωσης ενώ στη συνέχεια τους μετέφεραν στο νοσοκομείο και σε τεστ που τους έγινε βγήκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει και δεν απαντήθηκε είναι για ποιον λόγο η ιχνηλάτηση των επαφών έγινε έξι μέρες μετά και όχι άμεσα.

Όσον αφορά στον νοσηλευτή που είχε συμπτώματα κορωνοϊού και συνέχισε να εργάζεται, χωρίς να ενημερώσει κανέναν, ο κ. Κάκος υποστήριξε πως «ένας υπάλληλος, μας είπε ότι φεύγει και πάει αλλού για δουλειά, ξαφνικά. Αυτό έγινε δύο ημέρες αφού εντοπίσαμε τα προαναφερθέντα κρούσματα, την προηγούμενη εβδομάδα, την προηγούμενη Τρίτη ή Τετάρτη. Χτύπησε το τηλέφωνό μου ένα βράδυ, είναι μια κυρία από τον ΕΟΔΥ και με ρώτησε αν γνωρίζω ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος είναι θετικός στον ιό. Δεν γνώριζα τίποτα. Μας είπαν ότι πρέπει να γίνει ιχνηλάτηση. Την επόμενη ημέρα έμαθα και για τον άλλο υπάλληλο. Κάναμε συμφωνία γιατροί και οικογένεια ότι αν βρεθούν ύποπτα περιστατικά να πηγαίνουν στο νοσοκομείο».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επέτειος Πολυτεχνείου: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ τη Δευτέρα (17/11) ‑ Η ανακοίνωση ΟΑΣΑ

Χτες

Τροποποιήσεις στην κυκλοφορία λεωφορείων, τρόλεϊ και μετρό, με αφορμή τον εορτασμό της 52ης επετείου του Πολυτεχνείου

Τουρκικά F‑16 πέταξαν πάνω από την Πράσινη Γραμμή ‑ Παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Κύπρου

Χτες

Το περιστατικό έρχεται λίγες μόλις ώρες μετά τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων στα κατεχόμενα, με τις οποίες επαναλαμβάνεται το αφήγημα περί «δύο κρατών»

Αυστραλία: Κλείνουν 69 σχολεία λόγω ύποπτης άμμου με ίνες αμιάντου

Χτες

Συνεργεία των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης πέρασαν το Σαββατοκύριακο ελέγχοντας σχολικά συγκροτήματα, καταγράφοντας κάθε σημείο όπου χρησιμοποιείται χρωματισμένη άμμος

Πέθανε ο σεναριογράφος του «The Simpsons» σε ηλικία 61 ετών

Χτες

Ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με όσα δήλωσε η αδελφή του

Αυτοκίνητο που μετέφερε παράνομους μετανάστες έπεσε σε χαράδρα στη Ροδόπη ‑ Ένας vεκρός

Χτες

Από το Τμήμα Συνοριακής Σαπών, σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά παράνομων στο εσωτερικό της χώρας

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Ο πρόεδρος της Ουκρανίας έφτασε στην Αθήνα

Χτες

Το μεσημέρι θα τον υποδεχτεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου

Ποιοι σταθμοί του Μετρό κλείνουν αύριο από τις 2 το μεσημέρι

Χτες

Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση

Παραγουανός τερματοφύλακας προκαλεί Βραζιλιάνο πριν το πέναλτι και εκείνος τον… γελοιοποιεί με εκτέλεση «Πανένκα»

Χτες

Μία από τις πιο εντυπωσιακές στιγμές του Παγκοσμίου Κυπέλλου U17 εκτυλίχθηκε στη φάση των «32»

Συναγερμός για το πιο σοβαρό ξέσπασμα γρίπης εδώ και δεκαετίες – Προβληματισμός και στην Ελλάδα

Χτες

Η γρίπη πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη και μπορεί να αποβεί θανατηφόρα όταν προσβάλλει τις πιο ευάλωτες ομάδες

Κλειστός ο Εθνικός Κήπος για δύο ημέρες έπειτα από εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Χτες

Οι λόγοι για το κλείσιμο του χώρου δε διευκρινίζονται

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.