E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Στην Σουηδία για το νυχτοκάματο Έλληνες τραγουδιστές

Γλέντι με μηδέν μέτρα προστασίας

Στην Σουηδία για το νυχτοκάματο Έλληνες τραγουδιστές
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 5/10/2020 | 08:44

Ούτε μάσκες, ούτε αποστάσεις, γλέντι δίχως αύριο σα να μην υφίσταται στο λεξιλόγιο μας η λέξη κορωνοϊός. Άλλωστε οι Σουηδοί είχαν χαράξει την δική τους χαλαρή στρατηγική απέναντι στην πανδημία από την πρώτη κιόλας στιγμή, αφήνοντας τα πάντα ανοιχτά και με δυο στόχους.

Πρώτον να μην πάνε σε lockdown πληγώνοντας την οικονομία τους, δεύτερον να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης για να έρθει το τέλος της πανδημίας. Ωστόσο στο ξεκίνημα της τουλάχιστον, τα νούμερα ήταν απογοητευτικά. Σήμερα, μια χώρα 10 εκατ. κατοίκων, μετρά 94.283 κρούσματα και 5.895 θανάτους, τη στιγμή που στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 19.842 κρούσματα και 409 επιβεβαιωμένοι θάνατοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρόλα αυτά η Σουηδία εξακολουθεί να διχάζει την επιστημονική κοινότητα ενώ επιμένει πως πλησιάζει στην ανοσία της αγέλης και πως η στρατηγική της απέναντι στην εξάπλωσης του ιού πετυχαίνει. Μπορεί το καλοκαίρι να επιτεύχθηκε μια σημαντική μείωση των κρουσμάτων σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ωστόσο τις τελευταίες 10 μέρες παρατηρείται ανησυχητική αύξηση με τις Αρχές της Στοκχόλμης να συζητούν το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για να μειωθεί η διασπορά των μολύνσεων.

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, δυο Έλληνες καλλιτέχνες ταξίδεψαν από την Αθήνα στην Στοκχόλμη προκειμένου να τραγουδήσουν μπροστά σε εκατοντάδες συμπατριώτες μας που μένουν μόνιμα στην σουηδική πρωτεύουσα. Ο λαϊκός τραγουδιστής, στιχουργός και συνθέτης, Χάρης Κωστόπουλος και η Λιούμπα Ζώρα, κόρη του αξέχαστου Σταύρου Ζώρα θα εμφανίζονταν μπροστά σε κόσμο έπειτα από σχεδόν οκτώ μήνες απραξίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μετά από 8 μήνες, επιτέλους τραγουδήσαμε» έγραψε η καλλιτέχνης στη σελίδα της στο Facebook, ανεβάζοντας και τα σχετικά στιγμιότυπα από την εμφάνιση τους. Από τις εικόνες μπορείτε να διαπιστώσετε πως αντιλαμβάνονται και αντιμετωπίζουν οι Σουηδοί το θέμα της πανδημίας. Οι δυο καλλιτέχνες τραγουδάνε σε κλειστό χώρο κι άθελα τους προκαλούν συνωστισμό στη πίστα. Καμία απόσταση δεν τηρείται μεταξύ των θαμώνων. Μάσκες δεν φοράει κανείς, ούτε καν το προσωπικό του μαγαζιού. Ο χειρότερος εφιάλτης των λοιμωξιολόγων ζωντανεύει μέσα απ’ αυτό το σκηνικό.

«Όταν ήρθε η ώρα να τραγουδήσουμε και είδαμε ότι δεν τηρούνται κάποια μέτρα που ισχύουν στην Ελλάδα, τότε μας εξήγησαν ότι στη Σουηδία εφαρμόζεται η ανοσία της αγέλης κι’ αυτό ακριβώς προσπαθούν να πετύχουν με την μη επιβολή αυστηρών περιορισμών» εξηγεί η Λιούμπα Ζώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρά το γεγονός ότι οι επιστήμονες επιμένουν ότι οι εστίες υπερμετάδοσης της Covid-19 είναι πιθανότερο να συμβούν σε κλειστούς χώρους, όπου ο κόσμος χορεύει και τραγουδάει, ενώ αναγκάζεται να φωνάξει για να ακουστεί λόγω των ντεσιμπέλ, στη Σουηδία δεν έχει υπάρξει επιβολή μέτρων όσον αφορά τον τρόπο διασκέδασης και την λειτουργία των νυχτερινών μαγαζιών.

«Με αυτό τρόπο ίσως δεν ένιωσαν ποτέ φόβο ή απειλή ενώ δεν επλήγη και η οικονομία τους» σχολιάζει η Ελληνίδα τραγουδίστρια. Το πρωτόγνωρο για τα δικά μας δεδομένα σκηνικό όπου όλοι οι πελάτες ήταν ελεύθεροι να χορεύουν και να διασκεδάζουν μπορεί να ήταν μια ανάσα για τους δυο καλλιτέχνες από το αποπνικτικό κλίμα και την οικονομική δυσπραγία που έχει προκαλέσει η επιβολή περιορισμών στο ωράριο των μαγαζιών και δη στην Αθήνα, ωστόσο κάθε άλλο παρά προκάλεσε εφησυχασμό.

«Αποφεύγαμε να έρθουμε σε στενή επαφή με τον κόσμο και φροντίζαμε για την υγιεινή των χεριών μας χρησιμοποιώντας συνεχώς αντισηπτικό» προσθέτει η τραγουδίστρια.

Στην πτήση της επιστροφής για Αθήνα, η υποχρεωτική χρήση μάσκας υπενθύμισε στους δυο καλλιτέχνες και στα μέλη του συγκροτήματος τους πως ο ιός είναι ακόμα εδώ. Πως μπορεί στη Σουηδία να τον αγνοούν κατά κάποιο τρόπο, όμως ξέρουν ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει, αντιθέτως πως τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Χτες

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Χτες

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Χτες

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Χτες

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Χτες

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Χτες

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Χτες

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Χτες

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Χτες

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.