E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κορωνοϊός: Συνεδριάζουν για νέα μέτρα στη Βουλή

Πόσο κοντά είμαστε στο «μάσκες παντού»

Κορωνοϊός: Συνεδριάζουν για νέα μέτρα στη Βουλή
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 6/10/2020 | 10:38

Τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να γίνουν ως προς τη λήψη μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού «σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης» εξετάζουν σήμερα και αύριο τα μέλη της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας όπως είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 η καθηγήτρια Πνευμονολογίας Αναστασία Κοτανίδου.

«Το επόμενο μέτρο που θα πάρουμε είναι η χρήση μάσκας και έξω και μέσα αν τα πράγματα επιδεινωθούν» πρόσθεσε η κυρία Κοτανίδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημείωσε, δε, ότι «χωρίς μεγάλη επιβάρυνση της οικονομικής ζωής δεν υπάρχει πολλά αλλα μέτρα που μπορούμε να πάρουμε».

Η ίδια μίλησε για «μια σταθεροποίηση στην εικόνα όσον αφορά το covid-19 στην Ελλάδα» συμπληρώνοντας ότι «αυτή τη στιγμή θα μείνουμε στο σημείο που είμαστε όσον αφορά τα μέτρα και θα προσπαθήσουμε να τα ακολουθήσουμε».

Όπως είπε, τέλος, το μέλος της επιτροπής «το σύστημα υγείας είναι έτοιμο και θα ανταποκριθεί σε ένα μεγάλο ποσοστό φτάνει να μην φτάσουμε σε σημείο που να το εξαντλήσουμε και αυτό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ τα κρούσματα κορωνοϊού «έσπασαν» και το φράγμα των 20.000 στην Ελλάδα καθώς χρειάστηκαν 36 ημέρες για να φτάσουμε στον αριθμό αυτό καθώς στις 30 Αυγούστου τα κρούσματα ήταν 10.134.

Εντωμεταξύ περιοριστικά μέτρα ισχύουν σε επτά από τις μεγαλύτερες περιφέρειες και πόλεις της Ελλάδας καθώς μετά την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, τη Λάρισα και τα Τρίκαλα, στη λίστα προστέθηκαν από χθες, Δευτέρα, Πάτρα και Ιωάννινα.

Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κυκλοφορία του ιού αποτυπώνεται και στις εισαγωγές σε νοσοκομεία, που καταγράφονται με τον ίδιο σταθερά ανοδικό ρυθμό. Τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται περίπου 70 νέες εισαγωγές ημερηςίως σε κλινικές Covid-19 και σε απλές κλίνες.

Εχθές ο αριθμός των ασθενών που χρειάστηκαν νοσηλεία έφθασε τους 72 -το ρεκόρ μέχρι τώρα είναι 79 ασθενείς που εισήχθησαν σε νοσοκομείο σε μία ημέρα.

Συνολικά ο αριθμός των νοσηλευομένων έφθασε χθες τους 718, με τους 205 να χρειάζονται νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ή σε άλλες Μονάδες. Οι περισσότεροι ασθενείς νοσηλεύονται στην Αττική, όπου γίνονται καθημερινά περισσότερες από μία στις 2 εισαγωγές σε νοσοκομεία. Εχθές έγιναν στον Ευαγγελισμό και το Αττικόν περίπου 40 εισαγωγές ασθενών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι διασωληνωμένοι ασθενείς με λοίμωξη Covid-19 εχθές ήταν 83 επί συνόλου 205 σοβαρά ασθενών λόγω κορωνοϊού. Ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται πλέον σε 419, με 10 θανάτους να καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο.

Αγωνία για τα γηροκομεία

Ξεχωριστό κεφάλαιο στη «μάχη» με τον κορωνοϊό αποτελούν τα γηροκομεία που έχουν αποδειχθεί εστία υπερμετάδοσης με δραματικές συνέπειες.

Ο ευαίσθητος πληθυσμός τους - άνθρωποι μεγάλης ηλικίας και κατά κανόνα με υποκείμενα νοσήματα- δείχνει ότι δεν προστατεύεται επαρκώς με τα μέτρα που έχουν ληφθεί ή τίθενται σε κίνδυνο από την πλημμελή τήρηση αυτών των μέτρων.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ μόνο σε τρεις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων έχουν καταγραφεί συνολικά 142 κρούσματα και έχουν καταλήξει 37 ηλικιωμένοι. Το γηροκομείο που μετρά τα περισσότερα κρούσματα και θύματα είναι αυτό της Αγίας Κυριακής, στη Θεσσαλονίκη, όπου νόσησαν 75 φιλοξενούμενοι με μέση ηλικία τα 85 χρόνια και εξ αυτών πέθαναν οι 27 (ποσοστό 36%).

Σε δεύτερη μονάδα νόσησαν 42 φιλοξενούμενοι (με μέση ηλικία τα 84 έτη), εκ των οποίων κατέληξαν οι 5 (ποσοστό 12%), ενώ σε τρίτη μονάδα που επιβεβαιώθηκαν 25 κρούσματα με μέση ηλικία τα 86 χρόνια πέθαναν πέντε άνθρωποι (ποσοστό 20%)

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανατροπή στο διπλό φονικό της Φοινικούντας: Κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός ο 22χρονος που δήλωνε συνεργός

Σήμερα

Η ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Καλαμάτας που χειρίζεται την υπόθεση αποδίδει στον 22χρονο τον ρόλο του φυσικού αυτουργού της διπλής δολοφονίας, καθώς φέρεται να ήταν το πρόσωπο που εισήλθε το μοιραίο βράδυ στη σκηνή του εγκλήματος, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος το είχε αρνηθεί στην πρώτη του απολογία

Τουλάχιστον 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω της κακοκαιρίας

Σήμερα

Οι κλήσεις αφορούν κυρίως κοπές δέντρων, αφαιρέσεις αντικειμένων και αντλήσεις υδάτων

Απειλή κατά διαδηλωτών από τον γενικό εισαγγελέα του Ιράν: Όλοι τους αντιμέτωποι με θανατική ποινή

Σήμερα

Οι εισαγγελείς πρέπει να προετοιμάσουν γρήγορα τις δίκες και να μην δείξουν «επιείκεια, συμπόνια ή επιείκεια», πρόσθεσε ο Mohammad Movahedi Azad, γενικός εισαγγελέας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν

Καρυστιανού: Το Σύνταγμα της χώρας έχει γίνει κουρελόχαρτο, καταργήστε το Αρθρο 86 για την ατιμωρησία των πολιτικών

Σήμερα

Με αιχμηρή ανάρτηση, καταγγέλλει διαπλοκή, συμφωνία EU–Mercosur και νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ ζητά άμεση αναθεώρηση του Συντάγματος και κατάργηση του άρθρου 86 και της βουλευτικής ασυλίας

Κραν Μοντανά ‑ Ο ιδιοκτήτης του μπαρ παραδέχεται: «Η έξοδος κινδύνου ήταν κλειδωμένη»

Σήμερα

Η ανάκριση του Ζακ Μορέτι: «Εγώ άνοιξα εκείνη την πόρτα, δεν ξέρω γιατί ήταν κλειστή»

Η απόφαση των αγροτών πριν τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Σήμερα

Παραμένουν τα τρακτέρ στους δρόμους

Θλίψη στο Ηράκλειο για τον 27χρονο Στέλιο – Είχε πάει για κυνήγι με τον πατέρα και τον αδελφό του

Σήμερα

«Παγωμένη» η τοπική κοινωνία του Δήμου Βιάννου από τον αδόκητο χαμό του Στέλιου Τσικνάκη – Ήταν μόλις 27 ετών

Κάτοικοι στην Κολομβία γδύνουν και διαπομπεύουν κλέφτες στον δρόμο

Σήμερα

Βίντεο από το Μεντεγίν δείχνει κατοίκους να διαπομπεύουν δύο φερόμενους κλέφτες, εν μέσω έξαρσης της εγκληματικότητας στην Κολομβία

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: 24χρονος κατηγορείται ότι άρπαξε 13χρονη, τη βίαζε και της έδινε ναρκωτικά

Σήμερα

Μετά τη δήλωση εξαφάνισης της ανήλικης, συγκροτήθηκε ειδική ομάδα για τον εντοπισμό της, η οποία την βρήκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης συνοδευόμενη από τον αλλοδαπό άνδρα

Γιατί βάφτηκε ροζ ο ουρανός στο Μπέρμιγχαμ: Λύθηκε το μυστήριο ‑ Εντυπωσιακές εικόνες

Σήμερα

Ο ουρανός πάνω από το Μπέρμιγχαμ βάφτηκε ροζ κατά τη διάρκεια της καταιγίδας «Γκορέτι«, με τις εντυπωσιακές φωτογραφίες να κάνουν τον γύρο του κόσμου

Αγριο επεισόδιο on air με φόντο την Καρυστιανού: Η Τζάκρη μίλησε για «αλητεία» και ο Λαζαρίδης έφυγε από το στούντιο

Σήμερα

Η Θεοδώρα Τζάκρη μίλησε για «αλητεία» από πλευράς ΝΔ, ο Μακάριος Λαζαρίδης αντέδρασε έντονα και αποχώρησε από την εκπομπή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.