E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κύπρος: Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός στα κατεχόμενα μετά την απόφαση για τα Βαρώσια

Μετά την ανακοίνωση για επέκταση του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων

Κύπρος: Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός στα κατεχόμενα μετά την απόφαση για τα Βαρώσια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 7/10/2020 | 16:24

Την κατάρρευση του «κυβερνητικού» συνασπισμού στα κατεχόμενα προκάλεσε η απόφαση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του υποψηφίου ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ να ανακοινώσουν από κοινού την επέκταση του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων αύριο Πέμπτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο λεγόμενος αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός εξωτερικών των κατεχομένων και επίσης υποψήφιος για τις εκλογές Κουντρέτ Οζερσάι αποχώρησε από την λεγόμενη Κυβέρνηση, αναφέροντας ότι δεν ενημερώθηκε προηγουμένως για την απόφαση. Το Κόμμα του Λαού αποφάσισε την απόσυρσή του, με 36 ψήφους υπέρ και πέντε κατά, μετά την ανακοίνωση για άνοιγμα της παραλίας της Αμμοχώστου. Νωρίτερα ο ίδιος ο Οζερσάι είχε προβεί σε έντονες δηλώσεις εναντίον του Τατάρ, λέγοντας ότι αυτό που ανακοινώθηκε «δεν είναι άνοιγμα του Βαρωσιού αλλά δηλώσεις για το Βαρώσι» και υπέδειξε ότι δεν υπάρχει απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» για αλλαγή του καθεστώτος της περίκλειστης πόλης.

«Ο Ερσίν Τατάρ έχει γίνει γελοίος, καθώς πίστεψε το ψέμα ότι ανοίξαμε το Βαρώσι», ήταν η αντίδραση του ανεξάρτητου υποψηφίου «προέδρου» Σερντάρ Ντενκτάς, ο οποίος σημείωσε ότι η ζωντανή μετάδοση της τελετής σε Πάναγρα και περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, παρά την απαγόρευση του «ανωτάτου εκλογικού συμβουλίου», βλάπτει το «δικαστικό σώμα» και τη δημοκρατία.

Σε ανάρτησή του ο κ. Ντενκτάς ανέφερε ότι με τη δήλωση για άνοιγμα μέρους του Βαρωσίου, ο Ερσίν Τατάρ, αντί να φροντίσει για το συμφέρον του «λαού», έχει γίνει γελοίος στα μάτια του. Δεν είναι το ίδιο το άνοιγμα του Βαρωσίου στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου με τρόπο που να αρμόζει στις αποφάσεις του ΣΑ του ΟΗΕ, με το άνοιγμα ενός μέρους του παραλιακού μετώπου άρον άρον. Ωστόσο, όπως τονίζει, πιστεύει ότι θα εκτιμηθεί στις «εκλογές» και θεωρεί ότι ένα τέτοιο ψέμα είναι κατάλληλο. Χαρακτήρισε επίσης ασέβεια προς το ψευδοκράτος το ότι οι ανακοινώσεις αυτές έγιναν στην 'Αγκυρα και όχι στη Λευκωσία, χωρίς να υπάρχει απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου», χωρίς να έχει συζητηθεί το θέμα στη «βουλή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό που γίνεται στο Βαρώσι λίγο πριν από τις «εκλογές» είναι μια λανθασμένη συμπεριφορά που φέρνει σε δύσκολη θέση τον τ/κ «λαό» στη διεθνή σκηνή, ενώ ο ΓΓ του ΟΗΕ προετοιμάζεται να συγκαλέσει μετά τις «προεδρικές» μια άτυπη σύνοδο 5+1, ανέφερε, τέλος, ο νυν Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.

Στη γραπτή του δήλωση επανέλαβε τη θέση του ότι «μένοντας εντός του διεθνούς δικαίου και χωρίς να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τα ΗΕ, το θέμα του Βαρωσίου πρέπει να αξιολογηθεί όχι ως ένα εμπόδιο στη λύση, αλλά ως ένα στοιχείο που θα συμβάλει στη λύση». Εχω καθήκον να ξεκαθαρίσω, κατέληξε, ότι ένα τόσο σημαντικό θέμα, όπως το Βαρώσι, που περιλαμβάνεται και στις ευθύνες της «προεδρίας», το να γίνει λίγο πριν τις «εκλογές» προεκλογικό αντικείμενο, «είναι πολύ λάθος», επεσήμανε, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη μαύρη κηλίδα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μίκαελ Σουμάχερ: «Η κατάσταση του είναι θλιβερή» αποκαλύπτει δημοσιογράφος που βρίσκεται κοντά στην οικογένεια

Πριν 11 ώρες

Ο Μίκαελ Σουμάχερ δεν έχει εμφανιστεί ποτέ μετά το σοκαριστικό ατύχημά του τον Δεκέμβριο του 2013

Πορτοσάλτε: Όταν θα αποχωρήσει ο Μητσοτάκης, ο Δένδιας θα έχει την υποστήριξη Σαμαρά και Καραμανλή

Πριν 11 ώρες

«Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα αστικό, φιλελεύθερο, ανοιχτό δημοκρατικό κόμμα, δεν είναι στρούγκα σταλινική σαν την Αριστερά»

Porta Potty Party: Πόσα χρήματα παίρνουν μοντέλα του OnlyFans για να μετατραπούν ακόμα και σε ανθρώπινες τουαλέτες;

Πριν 11 ώρες

H Μαρία Κόβαλτσουκ βρέθηκε πεταμένη με σπασμένη τη σπονδυλική στήλη στην άκρη του δρόμου και όλο αυτό για κάποιους είναι αποτέλεσμα διασκέδασης

Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας είναι σε ένα λαγούμι και όσο είμαι εγώ θα παραμείνει εκεί

Πριν 11 ώρες

«Δεν είχα κανένα λόγο για κάνω δημόσιες σχέσεις» ειπε για τη χειραψία που δεν έκανε στη Λάρισα

Οι χώρες που πλήττονται από τους δασμούς σε Ευρώπη και Καναδά

Πριν 11 ώρες

Νευρικός κλονισμός στην αυτοκινητοβιομηχανία από την απόφαση Τραμπ

Οι τρεις όροι που θέτει η Ελλάδα για παρουσία στρατού στην Ουκρανία

Πριν 11 ώρες

Σε περίπτωση παραβίασης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός από τη Μόσχα, οι ελληνικές δυνάμεις θα επιστρέψουν άμεσα στην Ελλάδα

Πολίχνη: Μεθυσμένος οδηγός μαχαίρωσε επιβάτες άλλου αυτοκινήτου

Πριν 11 ώρες

«Ήταν μεθυσμένος, έβγαλε μαχαίρι»

Καιρός: Έρχεται «έντονη κακοκαιρία» τις επόμενες ημέρες ‑ Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει»

Πριν 11 ώρες

Τι αναφέρει στην πρόβλεψή του ο προγνώστης, Θεοφάνης Χατζηγρίβας

Ζευγάρι έκανε σeξ σε λίμνη στην Αυστραλία και ζήτησε χρήματα από τους αυτόπτες μάρτυρες!

Πριν 11 ώρες

Ο άνδρας από το ζευγάρι εξήγησε στους εμβρόντητους αυτόπτες μάρτυρες ότι δεν δίνει «παράσταση» τζάμπα

Ομόνοια: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που οι εργαζόμενοι μεταφέρουν τη σορό του άστεγου

Χτες

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο που αποκάλυψε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων το Mega

Φονικό στα Ανώγεια: Σόκαρε το δικαστήριο η μάνα του Ξυλούρη ‑ «Ο γιος μου είναι 5 χρόνια στον Αδη»

Χτες

Η υπόθεση εκδικάζεται για τρίτη φορά μετά από αναίρεση του Αρείου Πάγου επ΄ ωφελεία του κατηγορούμενου

Τορίνο: Λεωφορείο έπεσε από γέφυρα ‑ Πληροφορίες για ένα νεκρό

Χτες

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν αναφορά για έναν νεκρό και τρεις τραυματίες

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.