E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Διάσημοι που μας απογοήτευσαν με τις δηλώσεις τους περί Χρυσής Αυγής

Ειπώθηκαν λόγια που δυστυχώς δε θα θέλαμε να είχαμε ακούσει από αυτούς

Διάσημοι που μας απογοήτευσαν με τις δηλώσεις τους περί Χρυσής Αυγής
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ

Καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, πρωταθλητές, όλοι άνθρωποι με δημόσιο λόγο δυστυχώς έκαναν κάποιες δηλώσεις σχετικά με την Χρυσή Αυγή, οι οποίες μας απαγοήτευσαν.

Πρόσφατα, το ακροδεξιό κόμμα ανακύρηχθηκε εγκληματική οργάνωση από το ελληνικό δικαστήριο με χιλιάδες κόσμου να πανηγυρίζει, καθώς οι πράξεις των μελών του είχαν ξεφύγει από κάθε όριο και ηθική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ημέρα της δίκης του Παύλου Φύσα, έμελλε να αλλάξει την ιστορία στην Ελλάδα, αλλά είχε και ένα μεγάλο αντίκτυπο στον υπόλοιπο κόσμο, ο οποίος παρακολούθησε τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα.

Παρόλα αυτά, κάποιοι από τους πιο διάσημους ανθρώπους της χώρας, οι οποίοι εκτίθονται συνεχώς στα μέσα, έκαναν δηλώσεις που έδειχνα ότι είναι εντάξει με την Χρυσή Αυγή και το ποιόν της. Δείτε και διβάστε τις δηλώσεις τους.

"Εγώ μια φορά ψήφισα. Αυτούς που έβαλαν φυλακή" - Νότης Σφακιανάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο γνωστός τραγουδιστήε έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν δηλώσεις υπέρ της Χρυσής Αυγής, τόσο σε συνεντεύξεις, όσο και στις ζωντανές του εμφανίσεις όπου τραγουδούσε, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι ενστερνίζεται τα ναζιστικά της ιδεώδη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά σε εκπομπή: "Εγώ ψήφισα τη Χρυσή Αυγή γιατί, δυστυχώς, αυτά τα παιδιά από τον Κολωνό, τα Πετράλωνα, το Πέραμα είναι καλύτεροι από όλους αυτούς τους γραβατωμένους οι οποίοι με το γάντι σφάζουν κοινωνίες ολόκληρες. Εγώ δεν ψήφισα ποτέ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Έχω ψηφίσει μόνο μια φορά στη ζωή μου και ψήφισα εκείνους που έβαλαν στη φυλακή. Οι φασίστες λένε τους άλλους φασίστες. Είναι άδικο το να φυλακίζουν ανθρώπους πριν δικαστούν", σε άλλη του συνέντευξη είχε πει, "ψήφισα αυτούς που είναι αντίθετοι με όλους αυτούς που έχουν κυβερνήσει μέχρι τώρα. Δηλαδή τον Καραϊσκάκη; Αυτόν ψήφισα", έχει πει σε διάφορες συνεντεύξεις του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φυσικά, τα μέλη της Χρυσής Αυγής δεν έχασαν την ευκαιρία για να εκμεταλλευτούν αυτά τα λόγια και να τα πάρουν επάνω τους. Μάλιστα έστησαν και γιορτή σε νυχτερινό κέντρο που εκείνος εμφανιζόταν και τον επευφημούσαν με εθνικιστικά συνθήματα.

Ο Νότης Σφακιανάκης τους απάντησε: "Κάνετε αντίσταση. Κι εγώ υποστηρίζω τους αντιστασιακούς του σήμερα".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

"Από τα 100 της Χρυσής Αυγής, τα 10 μπορεί να είναι καλά" - Νίκος Βέρτης

Λίγο πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το καλοκαίρι του 2013 ο Νίκος Βέρτης ανέφερε σε συνέντευξη του σε ιστοσελίδα της Πάτρας τα εξής: "Ποτέ δεν πήρα θέση σε κόμματα και δεν συμφωνώ ή διαφωνώ με κανέναν. Η Χρυσή Αυγή από τα 100 που θα πει μπορεί τα 10 να είναι καλά", συμπληρώνοντας ότι "ποτέ στη ζωή μου δεν ήμουν με τα άκρα, ούτε ήμουν κομματικοποιημένος".

Επίσης, ο γνωστός τραγουδιστής είχε παρομοιάσει τον ιδανικό του ηγέτη με τον Λεωνίδα, λέγοντας:  "Δένομαι με κάποιο πρόσωπο που θα με πείσει ότι είναι ικανό να κυβερνήσει. Αυτό που μου λείπει εμένα είναι ένας Έλληνας, ένας "Λεωνίδας" να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και οι υπόλοιποι να ακολουθήσουν. Αυτό είναι το πρόβλημα της Ελλάδας,αν βγει ένας "Λεωνίδας" με πυγμή και δυναμική".

"Ας είναι ό,τι θέλουν, θα είμαι ο πρώτος που θα τους ψηφίσει" - Γιάννης Πλούταρχος

Ο γνωστός τραγουδιστής, τον Μάιο του 2013 δήλωσε σε συνέντευξη του σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις της χώρας τα εξής: "Εγώ προσωπικά τα σλογκανάκια του στυλ «ακραία δεξιά» ή «ακραία αριστερά» που χρησιμοποιούν κάποιοι για να εκφοβίσουν τον κόσμο τα ακούω βερεσέ. Κι εγώ αν αυτά τα κόμματα διαχειριστούν με σωστό τρόπο και σεβασμό τα προβλήματα των Ελλήνων, είμαι ο πρώτος που θα τα ψηφίσει. Σήμερα κρίνω τις πράξεις των κομμάτων και δεν με ενδιαφέρουν οι χαρακτηρισμοί όπως κουκουλοφόροι ή τραμπούκοι. Ας είναι ό,τι θέλουν. Φτάνει να βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο".

Λόγω των σχολίων που δέχτηκε για τις παραπάνω δηλώσεις του, απάντησε σε όλους λέγοντας ότι: "Είπα κάτι κακό; Λυπάμαι. Εγώ είπα απλά ότι ο κόσμος έχει κουραστεί από τις διάφορες πολιτικές", ενώ σε ανακοίνωσή του σημείωσε πως "η σκέψη μου και η έννοια μου, αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά η ελληνική κοινωνία, είναι η χώρα να βγει από το αδιέξοδο και να έχει ευημερία και πρόοδο. Το οφείλουμε στις γενιές που έρχονται. Δεν είχα φανταστεί πως θα δω το 2013 την Ελλάδα στα συσσίτια, να μην έχει δουλειά, και ένα μέλλον αβέβαιο για τα παιδιά της. Με ενδιαφέρει η επίλυση του προβλήματος στη πράξη από όπου και αν προέρχεται, και ουδέποτε τάχθηκα υπέρ κάποιου κόμματος. Σαν Έλληνες έχουμε μάθει να ζούμε με αξιοπρέπεια και δεν μπορεί να μας την στερήσει κανένα".

"Γεμίσαμε λαθρομετανάστες, δεν θα μας πηδ...ουν κιόλας" - Σταμάτης Γονίδης

Ο Σταμάτης Γονίδης είχε ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ της Χρυσής Αυγής και των "ιδανικών" της και δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη όλα τα παρακάτω:

"Κάθε φορά κάποιον πρέπει να κάψουν για να αποδεικνύουν ότι είναι δημοκράτες. Να λοιπόν γιατί ο λαός που δεν μασάει κουτόχορτο ψηφίζει Χρυσή Αυγή. «Εντάξει, κι εμείς έχουμε πάει μετανάστες νόμιμα έξω, αλλά μου γεμίσατε τον κόσμο λαθρομετανάστες και φοβάμαι να περπατήσω έξω. Δεν είμαι ρατσιστής, αλλά βλέπω παράξενα πράγματα. Είπαμε είμαστε φιλόξενος λαός, όλα καλά, αλλά δεν θα μας πηδ@ξουν… κιόλας! Τι συμβαίνει; Γιατί αυτή η υποστήριξη;Από που έρχεται; Να δείξεις τι; Ότι είσαι δημοκράτης; Χρησιμοποιείς τη δημοκρατία για να μας πηδ@ς; Δεν το κατάλαβα αυτό! Δεν νιώθω ασφαλής μες στην χώρα μου".

Ο ίδιος είχε σταθεί και στο πλευρό του Γιώργου Κατίδη σχετικά με το επεισόδιο για τη ναζιστική χειρονομία που είχε κάνει σε αγώνα της ΑΕΚ, ως ποδοσφαιριστής της τότε, δηλώνοντας ότι "λαός που δεν μασάει κουτόχορτο ψηφίζει Χρυσή Αυγή". Ακόμα, σε μια live εμφάνισή του είχε φωτογραφηθεί να κάνει μία κίνηση με το χέρι του που παρέπεμπε σε ναζιστικό χαιρετισμό, εγείροντας τις αντιδράσεις του κόσμου.

"Μ' αρέσει ο τσαμπουκάς τους" - Πέτρος Γαϊτάνος

Ο γνωστός τραγουδιστής του εκκλησιαστικού ρεπερτορίου, Πέτρος Γαϊτάνος είχε δηλώσει τα εξής στο παρελθόν: "Μ' αρέσει ο τσαμπουκάς της Χρυσής Αυγής. Θεωρώ ότι εν μέρει καλά πράττει! Μ' αρέσει αυτό που κάνει η Χρυσή Αυγή, όμως δεν μ' αρέσει να γίνεται από μόνο του. Πρέπει κάποια στιγμή να ανασκουμπωθούν και να το κάνουν οι πολιτικοί. Προτιμώ η Χρυσή Αυγή να ξεφύγει λίγο παρά να λούζομαι τη χαζοευγένεια των ΜΜΕ και των πολιτικών, οι οποίοι μας έχουν καταστρέψει. Προτιμώ μια Χρυσή Αυγή που θα είναι τσαμπουκάδες. Θέλουμε όλα να είναι μέσα στην ευγένεια... Και γιατί η Χρυσή Αυγή είναι τόσο επιθετική; Γιατί η Χρυσή Αυγή αποκαθιστά την αστυνομία; Ξέρετε πόσες φορές παρακολουθώντας τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ήθελα να κάνω αυτό που κάνει η Χρυσή Αυγή;

Για τα παραπάνω είχε δώσει και ένα προσωπικό παράδειγμα: "Ξέρετε πόσες φορές κυκλοφορώ στους δρόμους και βλέπω να πωλούνται παράνομα τα cd μας μου έρχεται να πιάσω αυτούς τους μαύρους και να πάρω όλα τα cd και να τα σπάσω στο κεφάλι τους;"

Από την πλευρά της η Χρυσή Αυγή, δέχτηκε αυτά τα λόγια με χαρά, ενώ ο ίδιος έπειτα τα ανασκεύασε, αν και όπως επίσης είχε πει "δεν έχω μετανιώσει".

Η στήριξη από τη Σαμπρίνα

Δυο διάσημοι άνθρωποι που βρίσκονται σε αυτήν τη λίστα, ο Νότης Σφακιανάκης και ο Στιβ Γιατζόγλου είχαν και την υποστήριξη της Σαμπρίνα, στις δηλώσεις τους. Την περίοδο που είχαν πει τα σχετικά με τη Χρυσή Αυγή, εκείνη είπε τα εξής: "Υποστηρίζω τον Νότη και τον Στηβ Γιατζόγλου και όλους που έχουν κάθε δικαίωμα να παρακολουθούν κάτι που θέλουν να ακούσουν. Κατηγόρησαν τον Στηβ γιατί παραβρέθηκε σε εκδήλωση. Πού αλλού μπορείς να ακούσεις τη θέση της Χρυσής Αυγής;".

"Εγώ γεννήθηκα εθνικιστής" - Στιβ Γιατζόγλου

Ο Στιβ Γιατζόγλου πάντα έκανε δηλώσεις υπέρ της ακροδεξίας, ενώ στις εκλογές του 2019 πολιτεύτηκε με την Χρυσή Αυγή.

Ο πρώην μπασκετμπολίστας και προπονητής είπε ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν απλά μια "κακιά στιγμή": "Ο Φύσσας ήταν μία κακή στιγμή. Δεν υπάρχουν άλλοι Φύσσες; Το εκμεταλλεύτηκαν αυτό. Το μέτωπό μου είναι καθαρό", εξηγώντας περί ποίου μετώπου μιλούσε: "Εμένα μου αρέσει να με λένε πατριώτη. Να με λένε Έλληνα. Αναρωτιέμαι αυτή την στιγμή η Χρυσή Αυγή έχει καμιά συμμετοχή σε όλο αυτό που γίνεται στην Ελλάδα σήμερα;", ενώ σε άλλη του συνέντευξη είχε πει: "Εσύ πιστεύεις ότι πήγε να σκοτώσει τον Φύσσα; Ότι πήγαν κάποιοι άνθρωποι να σκοτώσουν τον Φύσσα; Παρεξηγήθηκε όμως αυτό που είπα εγώ "ως κακή στιγμή"; Γιατί όντως ήταν μια κακή στιγμή που τσακώθηκε με έναν εγκληματία που τον μαχαίρωσε και τον σκότωσε. Πρέπει να τιμωρηθεί αυτός που τον σκότωσε. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι ήταν οργανωμένο το έγκλημα. Τα δύο παιδιά όμως που άνηκαν στην Χρυσή Αυγή και τα σκότωσαν ήταν οργανωμένο έγκλημα".

"Ο "Καιάδας" είναι γλυκούλης" - Χρίστος Φερεντίνος

Το να αντιμετωπίζουν "ελαφριά" την Χρυσή Αυγή, ήταν ένα γνώρισμα αρκετών παρουσιαστών της ελληνικής τηλεόρασης. Πολλοί σχολίασαν χιουμοριστικά, χωρίς να έχουν σκεφτεί πρώτα καλά την Χρυσή Αυγή. Το αστείο με τον Καιάδα είναι ένα τετοιο παράδειγμα. Αντί τα μέλη της οργάνωσης να σχολιαστούν για τα εγκλήματα τους, σχολιάζονταν για την εμφάνιση τους από τις πρωινές ψυχαγωγικές εκπομπές.

Το "ανέκδοτο" με τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου - Βούλα Παπαχρήσου

Το καλοκαίρι του 2012, η Βούλα Παπαχρήστου έκανε μια αισχρή δήλωση, η οποία της κόστισε την αποβολή της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Συγκεκριμένα έγραψε στο Twitter: "Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα.. Τουλάχιστον τα κουνούπια του δυτικού Νείλου..θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!!". Μετά από αυτό κυκλοφόρησαν και φωτογραφίες της με τον Ηλία Κασιδιάρη, που προκάλεσαν ακόμα περισσότερα σχόλια.

Αργότερα βέβαια ζήτησε συγγνώμη για το αστείο της, δηλώνοντας όμως ότι δεν μετανιώνει για αυτό: "Το έκανα για πλάκα, αλλά δεν μετανιώνω" και προσπάθησε να δικαιλογηθεί λέγοντας: "είμαι παιδί ακόμα. Βρείτε μου ένα παιδί που δεν κάνει ούτε ένα λάθος".

Όσο για τον Ηλία Κασιδιάρη και την επίθεση του στη Λιάνα Καννέλη, η ίδια είπε: "Ο ίδιος εκφράζει τα λόγια του απλού πολίτη. Τα περνά μέσα από τη Βουλή. Θυμάμαι πως δεν το ξεκίνησε πρώτος εκείνος. Εγώ, αν ήμουν προκλητική απέναντι σε έναν άντρα και έβριζα, θα ήμουν έτοιμη για την απάντησή του".

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η «on air» συγγνώμη της Κατερίνας Καινούργιου από την Ιωάννα Μαλέσκου

Σήμερα

Αναφέρθηκαν on air στην παρεξήγηση που είχε συμβεί μεταξύ τους στο παρελθόν

Η απάντηση της Αννίτα Μπραντ σε πικρόχολα σχόλια ‑ «Γριά, δεν ντρέπεσαι που έκανες παιδιά στα 50;»

Σήμερα

H γνωστή make up artist είναι σύζυγος του φωτογραφου, Χάρη Χριστόπουλου

Αρναούτογλου: «Νόμιζε ότι η κάμερα είναι όπλο και σήκωσε τα χέρια ψηλά...»

Σήμερα

Οι δηλώσεις του για την ταξιδιωτική εκπομπή που θα παρουσιάσει

H Σοφία Μπους έκανε coming out: Είμαι queer, μπορώ επιτέλους να ανασάνω

Σήμερα

Η 41χρονη ηθοποιός μίλησε και για την σχέση της με την ποδοσφαιρίστρια Ασλιν Χάρις

Πώς είναι να δουλεύεις για έναν διάσημο

Σήμερα

Οι αφανείς ήρωες της showbiz, οι βοηθοί των διασημοτήτων

Ανθή Σαλαγκούδη: «Στην ΕΡΤ βίωσα υποτίμηση, μπούλινγκ κανονικό»

Χτες

«Δεν πέρασα πάρα πολύ καλά σίγουρα, πήρα όμως συμπυκνωμένα μαθήματα και γνώση», τονίζει η Ανθή Σαλαγκούδη

Μαρίνα Σάττι: Ξέσπασε σε κλάματα κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής

Χτες

Η τραγουδίστρια ήταν καλεσμένη στο «Στούντιο 4»

par: 41
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.