E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Της έκανε καισαρική μεθυσμένη και την σκότωσε

Παραδέχθηκε πως ο εθισμός της στο αλκοόλ είναι «ασύμβατος» με το επάγγελμά της

Της έκανε καισαρική μεθυσμένη και την σκότωσε
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 8/10/2020 | 19:19

Μια 51χρονη αναισθησιολόγος από το Βέλγιο που ήταν μεθυσμένη κατά τη διάρκεια μιας επέμβασης καισαρικής, με τραγικά αποτελέσματα, και κάθισε σήμερα στο εδώλιο στη Γαλλία, παραδέχθηκε πως ο εθισμός της στο αλκοόλ είναι «ασύμβατος» με το επάγγελμά της, την πρώτη ημέρα της δίκης της.

«Αναγνωρίζω σήμερα ότι ο εθισμός μου ήταν ασύμβατος με το επάγγελμά μου», «θα μετανιώνω για αυτόν τον θάνατο ολόκληρη τη ζωή μου», δήλωσε σήμερα η Χέλγκα Βότερς ενώπιον του δικαστηρίου του Πο (νοτιοδυτική Γαλλία).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αναισθησιολόγος ανέγνωσε μια δήλωση χωρίς να ρίξει ούτε ένα βλέμμα στην οικογένεια του θύματος, της 28χρονης Βρετανίδας Σίνθια Χόουκ. Κατόπιν, είπε ότι θα ήθελε να μη μιλήσει καθόλου κατά τη διάρκεια της δίκης, που θα διαρκέσει έως την Παρασκευή.

«Θεωρώ πως έριξαν πάνω μου όλο το βάρος αυτής της τραγωδίας», είπε η γιατρός, η οποία συχνά υποβάθμιζε την ευθύνη της κατά τη διάρκεια της έρευνας, επικαλούμενη κυρίως τις δυσκολίες επικοινωνίας μεταξύ της ομάδας των χειρουργών.

Εξήγησε, επίσης, ότι «δεν είναι ακόμη ικανή να ελέγξει» τον αλκοολισμό της, επισημαίνοντας πως δεν θέλει να «παραστήσει το θύμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έξι χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα, η αναισθησιολόγος κατηγορείται για «ανθρωποκτονία από αμέλεια» και βρίσκεται αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης το μέγιστο 3 ετών.

Υπό δικαστικό έλεγχο, ζει αυτή τη στιγμή στο σπίτι των γονιών της στο Βέλγιο.

Την 26η Σεπτεμβρίου του 2014, ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια του αλκοόλ, υπέπεσε σε σειρά ιατρικών λαθών, κατά τη διάρκεια της επέμβασης καισαρικής στην Σύνθια Χόουκ, η οποία έπρεπε να είχε γεννήσει λίγες ημέρες πριν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Βότερς της έκανε επισκληρίδιο το απόγευμα, όμως η εγκυμοσύνη περιπλεκόταν και θεωρήθηκε επιβεβλημένη η καισαρική. Η ανάσα της αναισθησιολόγου μύριζε αλκοόλ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Το μωρό γεννήθηκε γύρω στις 22.20 το βράδυ και τότε ξεκίνησαν οι επιπλοκές για την άτυχη γυναίκα. «Η Σύνθια άρχισε να κινείται, να ξυπνάει, έκανε εμετό. Έδωσε μάχη και κατάφερε να βγάλει τον σωλήνα», κατέθεσε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Έπειτα από σειρά ιατρικών λαθών της γιατρού, η νεαρή Βρετανίδα απεβίωσε 4 ημέρες μετά, έπειτα από ανακοπή, χωρίς να προλάβει να δει το μωρό της, που γεννήθηκε υγιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενώπιον των ερευνητών, η κατηγορούμενη γιατρός παραδέχθηκε πως είχε ξεκινήσει την ημέρα της με ένα μείγμα από βότκα και νερό, «όπως κάθε ημέρα» τα τελευταία 10 χρόνια και είχε βγει το βράδυ για να πιει «ένα ποτήρι ροζέ κρασί» ή δύο σε σπίτι φίλων της.

Η αναισθησιολόγος εθίστηκε στο αλκοόλ αφότου χώρισε με τη σύντροφό της το 2005. Παρά το γεγονός ότι είχε απολυθεί δύο φορές για σοβαρά λάθη σε σχέση με τον αλκοολισμό της στο Βέλγιο, «για το ιστορικό της δεν είχε ενημερωθεί ο ιατρικός σύλλογος του Βελγίου», αποκάλυψε ερευνητής της αστυνομίας.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στην Αυστρία: Μητέρα και κόρη βρέθηκαν νεκρές σε καταψύκτες ‑ Αγνοούνταν από τον Ιούλιο του 2024

Χτες

Δύο άνδρες, ένας 55χρονος Αυστριακός και ο 53χρονος αδελφός του, συνελήφθησαν για την υπόθεση τον Ιούνιο

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Χτες

Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Χτες

Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Χτες

Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Χτες

Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ένοχος και για τη δεύτερη υπόθεση revenge ρorn

Χτες

Στον παρουσιαστή επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.