E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μια ανάσα από νέα μέτρα η Αττική: Εφιαλτική πρόβλεψη για κρούσματα το Δεκέμβριο

«Χωρίς μέτρα, 2.000 κρούσματα τον Δεκέμβριο»

Μια ανάσα από νέα μέτρα η Αττική: Εφιαλτική πρόβλεψη για κρούσματα το Δεκέμβριο

Δημοσίευση 9/10/2020 | 08:45

Ο ασθενής με κορονοϊό που λέγεται Αττική δεν… βελτιώνεται και όλα δείχνουν πως τα νέα μέτρα είναι πιο κοντά από ποτέ. Δεν αποκλείεται μάλιστα να ανακοινωθούν ακόμη και μέσα στην ημέρα, σύμφωνα με την Καθημερινή. «Χωρίς μέτρα τα μοντέλα δείχνουν 2.000 κρούσματα τον Δεκέμβριο» διαμηνύει ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Από τα 436 κρούσματα που ανακοίνωσε χθες (08.10.2020) ο ΕΟΔΥ, τα 219 εντοπίστηκαν στην Αττική. Η οποία παραμένει ο μεγάλος ασθενής, με την εξάπλωση του κορονοϊού να μην μπορεί να περιοριστεί, παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί και αξιολογούνται καθημερινά.

Και αφού τα μέτρα δεν αποδίδουν και τα κρούσματα δεν σταματούν να είναι τριψήφια τι μένει; Νέα μέτρα; Ίσως. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της Καθημερινής, τα νέα μέτρα στην Αττική δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν ακόμη και μέσα στην ημέρα. Σήμερα, άλλωστε, όπως κάθε Παρασκευή, υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τον Γκίκα Μαγιορκίνη και τον Νίκο Χαρδαλιά.

Με τα μέτρα να μην αποδίδουν και την επιδημία να μην υποχωρεί, ο κόκκινος συναγερμός που έχει σημάνει στην Αττική φέρνει τα νέα μέτρα πιο κοντά ακόμα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Καθημερινής τα μέτρα αυτά είναι η υποχρεωτική χρήση της μάσκας εκτός από τους κλειστούς και σε ανοιχτούς χώρους αλλά και το ωράριο λειτουργίας στα καταστήματα εστίασης, τα οποία θα κλείνουν από τις 22:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί!

«Χωρίς μέτρα, 2.000 κρούσματα τον Δεκέμβριο»

Μια δραματική προειδοποίηση απηύθυνε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ. Τα κρούσματα στην Ελλάδα μπορούν πολύ εύκολα να φτάσουν τα 500 ή τα 600 την ημέρα κι αν δεν ληφθούν μέτρα, τον Δεκέμβριο μπορεί να φτάσουν τα 2000!

Τα μαθηματικά μοντέλα, είπε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, δείχνουν ότι αν δεν ληφθούν παραπάνω μέτρα και αν δεν βελτιωθεί ο βαθμός εφαρμογής των υπαρχόντων μέτρων, στα τέλη Δεκεμβρίου τα κρούσματα μπορούν να φτάσουν τα 2.000 την ημέρα. «Είναι αυτό που λένε όλοι απλά εμείς το λέμε ποσοτικά», εξήγησε ο καθηγητής.

Εκτίμησε πάντως ότι δεν θα φτάσουμε στην Ελλάδα ούτε στα 1.000 ούτε στα 2.000 κρούσματα, ούτε πρόκειται να δούμε εικόνες Ιταλίας με εκατοντάδες φέρετρα, γιατί θα πάρουμε τα μέτρα που απαιτούνται όταν φανεί ότι πάμε προς τα εκεί.

Η «μάσκα παντού» θα ρίξει τα κρούσματα

Η καθολική χρήση μάσκας και με σοβαρή εφαρμογή μπορεί να οδηγήσει σε σταθεροποίηση των κρουσμάτων και σε μείωση του μέσου όρου στα 210 κρούσματα, συμπλήρωσε ο καθηγητής.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να ισχύσει το ωράριο λειτουργείας 22:00 με 05:00 στην εστίαση στην Αττική, ο Διονύσης Σαρηγιάννης είπε ότι προσωπικά θεωρεί ότι δεν είναι και τόσο δυναμικό μέτρο όσο θα έπρεπε, όπως είναι το «μάσκα παντού».

Ένα άλλο δυναμικό μέτρο, είπε πως θα ήταν η χρήση συσκευών απολύμανσης του αέρα σε εσωτερικούς χώρους που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα συγχρωτισμού, όπως είναι τα ασανσέρ δημοσίων κτιρίων και τα λεωφορεία.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

To πάρκο της Επιστήμης

Πριν 15 εβδομάδες

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣαπό 18/02 έως 19/028

Μονοήμερη εκδρομή Μυκήνες ‑ Ναύπλιο

Πριν 18 εβδομάδες

METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ05/03

Μονοήμερη εκδρομή στο Γαλαξίδι

Πριν 21 εβδομάδες

METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ27/02

Mονοήμερη εκδρομή Χελμός ‑ Καλάβρυτα

Πριν 24 εβδομάδες

METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ29/01

Mονοήμερη εκδρομή Παρνασσός ‑ Αγόριανη

Πριν 24 εβδομάδες

METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ22/01

Μονοήμερη εκδρομή στη Στενή Ευβοίας

Πριν 26 εβδομάδες

METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ15/01

COMBO Brice Marden ‑ Μόνιμες εκθέσεις

Πριν 45 εβδομάδες

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣαπό 20/05 έως 29/08

Brice Marden και Ελληνική Αρχαιότητα

Πριν 45 εβδομάδες

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣαπό 20/05 έως 29/08

Navarino Challenge 2022

Πριν 45 εβδομάδες

COSTA NAVARINO23/10

Χριστόφορος Ζαραλίκος ‑ Παραγγελιές

Πριν 45 εβδομάδες

OPEN AIR ΤΡΙΑΝΟΝ - OPEN AIR ΤΡΙΑΝΟΝαπό 20/07 έως 10/08

Alan Carr live in Athens

Πριν 45 εβδομάδες

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ22/10

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.