E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πατέρας Παύλου Φύσσα: Θα με ικανοποιούσε η θανατική ποινή

«Αφαίρεσες ζωή; Θα σου αφαιρέσω τη ζωή» είπε ο Παναγιώτης Φύσσας

Πατέρας Παύλου Φύσσα: Θα με ικανοποιούσε η θανατική ποινή
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 9/10/2020 | 10:30

Ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης, κράτησε και συνεχίζει να διατηρεί χαμηλό προφίλ τα τελευταία 5,5 χρόνια που κράτησε η δίκη για τη Χρυσή Αυγή.

Λίγο πριν την ανακοίνωση των ποινών που θα καθορίσει το πόσο θα μείνουν στη φυλακή οι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής ο Παναγιώτης Φύσσας σπάει τη σιωπή του και δηλώνει στον ΑΝΤ1: «Θα με ικανοποιούσε η θανατική ποινή. Είναι δίκαιο. Αφαίρεσες ζωή; Θα σου αφαιρέσω τη ζωή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η υπεράσπιση των κατηγορουμένων επιχειρεί να πείσει τους δικαστές να πουν «ναι» σε μια σειρά ελαφρυντικών αλλά και να αντικρούσει την πρόταση της εισαγγελέως, που τους εξαίρεσε από το μοναδικό ελαφρυντικό. Η εισαγγελέας εισηγήθηκε να αναγνωριστεί στο σύνολο των κατηγορουμένων που καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και δεν συνδέονται με άλλες κακουργηματικές πράξεις τις οποίες διέπραττε η οργάνωση.

Η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου επικαλέστηκε το άρθρο 187 του παλαιότερο ΠΚ παράγραφος 6, σύμφωνα με το οποίο «η μη τέλεση οποιουδήποτε από τα επιδιωκόμενα εγκλήματα των παραγράφων 1 και 3 συνιστά ελαφρυντική περίσταση».

Τα εγκλήματα αυτά είναι μεταξύ άλλων: ανθρωποκτονία με πρόθεση, βαριά σωματική βλάβη, αρπαγή, αναγκαστική εξαφάνιση προσώπου, εμπόριο δούλων, εμπορία ανθρώπων, αρπαγή ανηλίκων, ακούσια απαγωγή και βιασμός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το γεγονός ότι η τοποθέτηση της εισαγγελικής λειτουργού κράτησε λίγα λεπτά, καθώς δεν μίλησε αναλυτικά για κατηγορούμενους και συγκεκριμένα ελαφρυντικά αλλά και η αναφορά της σε εγκλήματα κατά της Πολιτείας από την πλευρά των καταδικασθέντων, προκάλεσε την αντίδραση της υπεράσπισης η οποία έκανε λόγο για «τσουβάλιασμα».

Η εισαγγελέας, αρχικά, ζήτησε το επίμαχο ελαφρυντικό μόνο για τους τρεις πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγή Δ. Κουκούτση, Χρ. Αλεξόπουλο και Στ. Μπούκουρας, ωστόσο, στη συνέχεια και μετά την παρατήρηση της υπεράσπισης ότι και άλλοι κατηγορούμενοι έχουν τις προϋποθέσεις για να διεκδικήσουν την ίδια αντιμετώπιση η εισαγγελέας επανήλθε διευρύνοντας τη λίστα των κατηγορουμένων ενώ, παράλληλα, απέκλεισε την ομάδα των πρώην βουλευτών που καταδικάστηκαν για την διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης.

Αποτέλεσμα της αναταραχής που προκλήθηκε ήταν οι συνήγοροι υπεράσπισης στις δευτερολογίες τους να αναφερθούν και πάλι αναλυτικά σε όλα τα ελαφρυντικά που ζήτησαν για τους εντολείς τους. Στην πράξη αυτό ανέτρεψε τις εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για την έκδοση ποινών κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαδικασίας.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Χτες

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Χτες

Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Χτες

Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Χτες

Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Χτες

Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Χτες

Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Χτες

Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς, ηττήθηκε 2‑0 σετ από τον Ουμπέρ

Χτες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 6-4, 7-5 από τον Ούγκο Ουμπέρ

Αίγιο: «Δεν ήταν κανείς μπροστά μου όταν πυροβόλησα», λέει ο 46χρονος που τραυμάτισε τους ανήλικους

Χτες

Ο 46χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται από ένταση στα δικαστήρια

Κηφισιά: Αναβλήθηκε για την Τετάρτη η δίκη του γνωστού μάνατζερ ‑ «Φοβήθηκα μήπως είναι κακοποιοί»

Χτες

Ο 72χρονος ζήτησε αναβολή για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του και να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορό του που απουσίαζε σήμερα από το δικαστήριο

Ίλιον: Κάλεσαν διασώστη σε κέντρο διασκέδασης και αυτός πήρε το μικρόφωνο και τραγουδούσε!

Χτες

Αδιανόητο περιστατικό στο Ίλιον ενώ έχει διαταχθεί ΕΔΕ από το ΕΚΑΒ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.