E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κορωνοϊός: Ξεκινά δοκιμή θεραπείας με πλάσμα αίματος

Στη δοκιμή θα λάβουν μέρος 500 ενήλικες

Κορωνοϊός: Ξεκινά δοκιμή θεραπείας με πλάσμα αίματος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 9/10/2020 | 12:46

Συμμαχία φαρμακευτικών εταιρειών της οποίας ηγείται η Takeda Pharmaceutical Co της Ιαπωνίας καταχώρισε τον πρώτο της ασθενή που θα μετάσχει σε παγκόσμια κλινική δοκιμή θεραπείας με πλάσμα αίματος κατά της COVID-19, έπειτα από μήνες καθυστερήσεων για λόγους κανονιστικού χαρακτήρα, ανακοίνωσε σήμερα η ιαπωνική φαρμακευτική εταιρεία.

Το τρίτο στάδιο δοκιμής της θεραπείας της συμμαχίας αυτής, η οποία είναι γνωστή ως CoVIg Plasma Alliance, έχει στόχο την συμμετοχή 500 ενηλίκων ασθενών από τις ΗΠΑ, το Μεξικό και άλλες 16 χώρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Takeda Pharmaceutical Co.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στους ασθενείς θα χορηγηθεί το φάρμακο remdesivir της Gilead Science Inc παράλληλα με την θεραπεία με πλάσμα, την οποία θα παρέχουν η CSL Behring, η Takeda και άλλες δύο εταιρείες.

"Ελπίζουμε ότι θα υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία από την κλινική δοκιμή πριν από το τέλος του έτους", σημειώνει ο Μπιλ Μετζανότε, ο οποίος είναι επικεφαλής ιατρός της CSL Behring, στην ανακοίνωση αυτή.

Η ομάδα αυτή φαρμακευτικών εταιρειών είχε στόχο να αρχίσει την κλινική δοκιμή της θεραπείας της τον Ιούλιο, αλλά αυτό καθυστέρησε εν αναμονή της χορήγησης ρυθμιστικής έγκρισης. Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας στις ΗΠΑ είναι ο χορηγός της δοκιμής αυτής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συμμαχία αυτή φαρμακευτικών εταιρειών, στην οποία μετέχουν η γερμανική Biotest AG και η Octapharma Plasma, εργάζεται πάνω σε μια θεραπεία με υπεράνοση ανοσοσφαιρίνη που προέρχεται από πλάσμα αίματος. Αυτή προσφέρει μια καθορισμένη δόση αντισωμάτων και δεν χρειάζεται να περιοριστεί μόνον στους ασθενείς με συμβατούς τύπους αίματος.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνέστησε προσοχή για τις θεραπείες πλάσματος κατά της COVID-19, λέγοντας ότι τα στοιχεία ότι λειτουργούν είναι "χαμηλής ποιότητας", μολονότι οι ΗΠΑ εξέδωσαν επειγόντως άδεια για τέτοιου είδους θεραπείες.

Η δοκιμή και η παραγωγή των θεραπειών αυτών είναι επίσης ευάλωτη σε μια έλλειψη πλάσματος από ανθρώπους που έχουν αναρρώσει από την COVID-19.

Στην ανακοίνωσή της, η CoVIg Plasma Alliance καλεί τους ανθρώπους αυτούς που έχουν νοσήσει και αναρρώσει από τον νέο κορονοϊό να εξετάσουν να κάνουν δωρεά πλάσματός τους.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Προς τα 920 ευρώ ο κατώτατος μισθός: Πόσο θα αυξηθούν οι αποδοχές σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Πριν 7 ώρες

Στην προτελευταία θέση στην ΕΕ το μέσο ετήσιο εισόδημα στην Ελλάδα

Μετά τη Γερμανία, συναγερμός και στην Πολωνία για ρωσική επίθεση

Πριν 7 ώρες

«Είμαστε ήδη σε προπολεμική περίοδο» λέει ο αρχηγός του Στρατού

Καιρός: Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για ισχυρές βροχές και καταιγίδες το επόμενο διήμερο

Πριν 7 ώρες

Η κακοκαιρία θα περιοριστεί σταδιακά από την Πέμπτη

Δολοφονία Λάλα στην Αράχωβα: Φίλος στη φυλακή με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ο εκτελεστής

Χτες

Ο βασικός κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Γιάννη Λάλα στην Αράχωβα, επικοινωνούσε καθημερινά με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Θρίλερ με νεκρό σε τροχαίο στον Νέο Κόσμο: Βρέθηκε με χτυπήματα στο πρόσωπο

Χτες

Οι Αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο να δέχθηκε μπουνιές στο κεφάλι και στο πρόσωπο από επιβάτες μηχανής που πιθανόν να εμπλέκονται στο εν λόγω τροχαίο

Ολλανδία: Μυστήριο με 49 θανάτους από παράνομη online «φαρμακαποθήκη»

Χτες

Νομικό «παραθυράκι» και δεκάδες θύματα

ΗΠΑ: Απελαύνεται η 26χρονη που έστελνε γυμνές φωτογραφίες σε 12χρονο

Χτες

«Αισχρά μηνύματα βρέθηκαν στο κινητό του»

Πάτρα: Έξι χρόνια κάθειρξη σε γυναίκα για εγκατάλειψη πέντε κουταβιών

Χτες

Τόσο η μητέρα όσο και τα κουτάβια έχουν υιοθετηθεί

Αριάνα Γκράντε: Εννέα μέρες φυλάκιση επιβλήθηκαν στον άντρα που της επιτέθηκε στην πρεμιέρα της ταινίας «Wicked: For Good»

Χτες

Ο 26χρονος Τζόνσον Γουέν είχε πηδήξει κιγκλίδωμα και είχε αρπάξει την 32χρονη σταρ

Συναγερμός στην Οδησσό: Ρώσοι χτύπησαν τουρκικό τάνκερ που πήγαινε αέριο στην Ουκρανία

Χτες

Τυλίχθηκε στις φλόγες από την επίθεση ρωσικού drone ένα πλοίο με τουρκική σημεία που μετέφερε υγραέριο - Ασφαλές το πλήρωμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.