E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο άνδρας που ήθελε να μάθει μουσική σε... εξωγήινους

Ο σκοπός του βέβαια ήταν πιο βαθύς

Ο άνδρας που ήθελε να μάθει μουσική σε... εξωγήινους
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM

Το μόλις 16 λεπτών ντοκιμαντέρ «John Was Trying to Contact Aliens» είναι εδώ και λίγες ημέρες διαθέσιμο στο Netflix. Μέσα από αυτό το πορτρέτο θα γνωρίσουμε γρήγορα αλλά όχι βιαστικά τον John Shepherd, που προσπαθούσε για χρόνια να έρθει σε επαφή με εξωγηίνους μαθαίνοντάς τους... μουσική. Κι αυτό γιατί δεν έστελνε μηνύματα αλλά έπαιζε jazz, reggae, afropop και πολλά άλλα είδη.

Το ντοκιμαντέρ σκηνοθετεί ο Matthew Killip και μέσα από αυτό εκε΄τος από την επιμονή, την καινοτομία και την διάθεση εξερεύνησης του σύμπαντος, μας δείχνει και την ανάγκη ενεός ανθρώπου να μάθει αλλά και να ταιριάξει με κάτι εκεί έξω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο εξοπλισμός του John είναι λες και εκλάπη από τις εγκαταστάσεις της NASA, ενώ το δωμάτιο του είναι γεμάτο βινύλια μουσικής απ’ όλα τα είδη. «Ενδιαφέρομαι να ανακαλύψω το άγνωστο. Και το άγνωστο είναι αυτό ακριβώς -άγνωστο. Και ψάχνεις, και συνεχίζεις να ψάχνεις, λόγω της επιθυμίας σου. Γιατί ξέρεις ότι εκεί κάτι υπάρχει», λέει ο John που μοιάζει σαν να έμεινε κάπου στην δεκαετία του ’70, αρνούμενος να προχωρήσει.

Από μικρός ήθελε να επικοινωνήσει με όντα έξω από τον πλανήτη μας. Κατασκεύαζε συνέχεια γκατζετάκια και εξέπεμπε μουσική που δεν ήταν και τόσο εμπορική. Όσο εμπλούτιζε τον εξοπλισμό του άλλο τόσο χώρο χρειαζόταν, για να βάλει τον διώροφο πομπό κυμάτων που θα τον βοηθούσε να επιτύχει τον σκοπό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

@guardian.com

Απομονωμένος στο Μίσιγκαν, με τα δάση να περικλείουν την κατοικία του, ο John μέσα στην όμορφη τρέλα του προσπαθούσε να επικοινωνήσει και να ψυχαγωγήσει, όποιον τον άκουγε στο διάστημα.

«Μερικές φορές, έχοντας πάρει αυτή τη ρότα που έχω πάρει στη ζωή μου, κι αυτό το μονοπάτι, μοιάζει σαν να ήταν μάλλον ένας μοναχικός δρόμος στο βουνό προς ψηλότερες κορφές για να δεις τη θέα. Να τσεκάρεις κάτι που οι πιο πολλοί δεν βλέπουν. Οπότε, έχεις παραπάνω τάση να το πηγαίνεις μόνος σου. Σ' αυτό δεν πολυέχεις συντροφιά» εξομολογείται στην κάμερα του Killip.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο τέλος του ντοκιμαντέρ, μας αποκαλύπτεται πως το 1993 σε ένα μπαρ, ο John Shepherd τελικά γνώρισε την «αδελφή ψυχή» του, τον John Litrenta, με τον οποίο ζουν μαζί ήσυχα σε ένα σπίτι μπροστά στη λίμνη μεταξύ δυο μικρών πόλεων. «Ποτέ δεν παραιτήθηκα από το να έρθω σε επαφή. Και ο ενθουσιασμός ήταν, για μένα, πάντα εκεί. Η προσμονή ότι κάτι θα συμβεί». Προς το τέλος της ταινίας, αστειεύεται: «Επαφή επετεύχθη».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κορίτσια για πάντα: 3 καλοκαιρινές ταινίες για την απόλυτη γυναικοπαρέα

Πριν λίγο

Το καλοκαίρι είναι για να πίνεις κοκτέιλ με φίλες και να βλέπεις ταινίες

Τα πιο εμβληματικά φορέματα στην ιστορία του κινηματογράφου

Πριν λίγο

Σου μένουν στο μυαλό για πάντα

Επικό βίντεο: Το καστ της «Οδύσσειας» αφηγείται Όμηρο σε δακτυλικό εξάμετρο μέσα σε ένα λεπτό

Πριν 3 μέρες

Το δεκαετές ταξίδι του Οδυσσέα συμπυκνώνεται σε 60 μόλις δευτερόλεπτα με τους πρωταγωνιστές σε ρόλο... ποιητών

Ποιο πραγματικό πλοίο των Βίκινγκ επέλεξε ο Νόλαν για την «Οδύσσεια» ‑ και γιατί δεν είναι απλώς σκηνικό

Πριν 3 μέρες

Το Draken Harald Hårfagre, ένα λειτουργικό ωκεάνιο longship κατασκευασμένο με παραδοσιακές τεχνικές στη Νορβηγία, πρωταγωνιστεί στο νέο blockbuster του Κρίστοφερ Νόλαν ως το πλοίο του Οδυσσέα.

«Οικία Κοκοβίκου»: Το περίφημο σπίτι της Ελενίτσας και του Αντωνάκη στην Πλάκα, επί της οδού Τριπόδων 32

Πριν 3 μέρες

Το νεοκλασικό κτίριο στην οδό Τριπόδων 32, ένα από τα ελάχιστα σωζόμενα δείγματα παλαιάς αθηναϊκής κατοικίας, αποτέλεσε σκηνικό της αγαπημένης ταινίας «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα».

Ποιος δημιούργησε με AI μια εναλλακτική «Οδύσσεια» και γιατί το κάνει τώρα

Πριν 4 μέρες

Η Fountain O κυκλοφορεί το «Odysseus: The Fall», μια ταινία 135 λεπτών φτιαγμένη με τεχνητή νοημοσύνη, ακριβώς την ώρα που η υπερπαραγωγή του Νόλαν κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες.

Η τελευταία σκηνή της Μάρως Κοντού στη «Γη της Ελιάς»

Πριν 4 μέρες

Η Μάρω Κοντού, που υποδυόταν τη «Μαρία Αναγνώστου» στη δημοφιλή σειρά, έπαιξε την τελευταία της σκηνή στις 7 Μαΐου 2025.

Σκασμός εσύ Αντωνάκη μου: Η μυθική ατάκα της Μάρως Κοντού από το «η γυνή να φοβείται τον άνδρα»

Πριν 4 μέρες

Η φράση «σκασμός εσύ Αντωνάκη μου» από την ταινία «η γυνή να φοβείται τον άνδρα» έμεινε για πάντα χαραγμένη στη συλλογική μνήμη του ελληνικού κοινού.

Η θριαμβευτική επιστροφή της Μαντόνα: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι Νο 1 σε όλο τον κόσμο»

Πριν 5 μέρες

«Τα λόγια δεν μπορούν να εκφράσουν πόσο ευγνώμων και έκπληκτη είμαι από την απίστευτη υποδοχή που έλαβε το “Confessions on a Dance Floor”!!», έγραψε η Madonna

Η Suki Waterhouse κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Loveland» με 14 νέα τραγούδια

Πριν 6 μέρες

Το τρίτο άλμπουμ της indie pop καλλιτέχνιδας συνοδεύεται από το music video του «Notting Hill», ένα νοσταλγικό αφιέρωμα στη γειτονιά όπου μεγάλωσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.