E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ανακαλείται ο διορισμός Ζαρούλια για ψευδή δήλωση

Aναμένεται να διαταχθεί ΕΔΕ προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους της αρμόδιας υπηρεσίας της Βουλής

Ανακαλείται ο διορισμός Ζαρούλια για ψευδή δήλωση
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 9/10/2020 | 19:44

Τέλος ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλια στη Βουλή, μετά και την επίσημη ανάκλησή του λόγω ψευδούς δήλωσης.   

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται η έκδοση της απόφασης στο ΦΕΚ.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νωρίτερα διαβιβάστηκε στη Βουλή, το σχετικό βούλευμα παραπομπής της ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, δηλαδή της Χρυσής Αυγής, γεγονός που ούτως ή άλλως αποτελεί αιτία απόρριψης για ανάληψη θέσης σε δημόσια υπηρεσία.   

Πληροφορίες που επικαλείται το Πρώτο Θέμα, αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, αναμένεται να στείλει φάκελο στον εισαγγελέα, με τον οποίο θα ζητά τη δίωξη της Ελένης Ζαρούλια και για το αδίκημα της ψευδούς δήλωσης.   

Παράλληλα, αναμένεται να διαταχθεί ΕΔΕ προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους της αρμόδιας υπηρεσίας της Βουλής που γνωμοδότησε στον Πρόεδρο κ. Τασούλα, τον διορισμό της, ελέγχοντας προηγουμένως τα δικαιολογητικά που είχε καταθέσει.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, η καταδικασμένη πλέον στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια κατέθεσε ψευδή δήλωση, προκειμένου να πετύχει τον διορισμό της ως μετακλητή υπάλληλος στην Βουλή και σε θέση που δικαιούται ο σύζυγός της Νίκος Μιχαλολιάκος, ως πρώην πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας.   

Η Ελένη Ζαρούλια φέρεται να δήλωσε ψευδώς ότι δεν διώκεται για κανένα αδίκημα κακουργηματικού ή πλημελληματικού χαρακτήρα. Κάτι που δεν ισχύει καθώς κρίθηκε ένοχη σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου Αθηνών που εκδικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.   

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει πως το θέμα της Ζαρούλια εκθέτει την Προεδρία Βουλής και την κυβέρνηση και κατηγορεί τη ΝΔ για ξέπλυμα της ΧΑ.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε σχετική ανακοίνωσή του δε, αναφέρει πως:   

«Εξαρχής παράνομος ο διορισμός Ζαρούλια – Έκθετη η ΝΔ που συνεχίζει το ξέπλυμα των χρυσαυγιτών   Η αποκάλυψη ότι ο διορισμός της υπόδικης χρυσαυγίτισας Ζαρούλια ως μετακλητή ήταν εξαρχής παράνομος εκθέτει ανεπανόρθωτα τόσο την Προεδρία της Βουλής, την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και το δήθεν επιτελικό τους κράτος.   

Οφείλουν σήμερα κιόλας να δώσουν στη δημοσιότητα την υπεύθυνη δήλωση της Ζαρούλια, στην οποία διαβεβαιώνει ότι δεν έχει παραπεμφθεί σε δίκη για κακούργημα, όπως προβλέπεται από το νόμο για τον διορισμό μετακλητών στη Βουλή.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είτε η κα Ζαρούλια υπέβαλε ψευδή δήλωση και αυτή έγινε αποδεκτή, κάνοντας τα στραβά μάτια πέντε μέρες πριν την ιστορική δικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή ή αν δεν υπέβαλε καθόλου τότε προχώρησε η διαδικασία διορισμού της με ελλιπή στοιχεία και «πάγωσε» μετά το σάλο και τις σφοδρές αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.   

Περιμένουμε άμεσα απαντήσεις από τη ΝΔ που συνεχίζει να ξεπλένει μέχρι και στο παρά πέντε της ανακοίνωσης των ποινών τους χρυσαυγίτες».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λαϊκές αγορές: Αναστέλλεται η απεργία ‑ Κανονικά από την Παρασκευή η λειτουργία τους

Σήμερα

Δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη δράση στη λαχαναγορά - Η ανακοίνωση για τις λαϊκές αγορές

Κλείνουν τα Τέμπη οι αγρότες – Απαντούν με κλιμάκωση στα μέτρα της κυβέρνησης

Σήμερα

Σε εισήγηση για ανάλογο αποκλεισμό δείχνει πως βαδίζει και το μπλόκο της Θήβας

Αγρότες: Εμπαιγμός τα μέτρα, ειδικά η ρύθμιση για το ρεύμα – «Θέλουν να μας εξαφανίσουν» – Συσκέψεις στα μπλόκα

Σήμερα

Αρνητικές είναι οι πρώτες αντιδράσεις των αγροτοκτηνοτρόφων στην εξειδίκευση των μέτρων της κυβέρνησης

Σφοδρός καύσωνας στην Αυστραλία

Σήμερα

Προειδοποίηση για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς

Είχε σκύλο με λουρί να τρέχει έξω από το ΙΧ στη Θεσσαλονίκη – «Το ζώο το αγαπώ»

Σήμερα

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για «κακοποίηση ζώου»

«Βόμβα» Αταμάν για το μέλλον στον Παναθηναϊκό

Σήμερα

Ο Εργκίν Αταμαν ανέλαβε την ευθύνη για την εικόνα του Παναθηναϊκού ενώ προχώρησε και σε μία βαρύγδουπη δήλωση αναφορικά με το μέλλον του

Σοκαριστικό: Ο Τραμπ εξευτελίζει δημόσια τον Μακρόν

Σήμερα

«Σε ικετεύω, θα κάνω ό,τι θέλεις, κύριε, μου έλεγε και κλαψούριζε»

Ζητώ συγγνώμη, το παιδί μου θα πληρώσει, λέει η μάνα του 16χρονου

Σήμερα

Βαριές κακώσεις σε όλο το σώμα του 17χρονου στις Σέρρες έδειξε η ιατροδικαστική

Νέα απάτη μέσω QR codes ‑ Τι είναι το quishing και πώς να προστατευθείτε

Σήμερα

Μεγάλη προσοχή οφείλουν να δείξουν οι πολίτες σε άγνωστα QR codes που μπορεί να εντοπίσουν σε δημόσιους χώρους

ΑΜΚΑ: Πώς επηρεάζει τον καθαρό μισθό, ποιοι κερδίζουν

Σήμερα

Ο ΑΜΚΑ καθορίζει πλέον την παρακράτηση φόρου βάσει ηλικίας, αυξάνοντας καθαρούς μισθούς κυρίως για εργαζόμενους κάτω των 30, ενώ κάθε μετάβαση σε νέο ηλικιακό κλιμάκιο μειώνει αυτόματα τις αποδοχές

Νικόλας Φαραντούρης: Διεγράφη από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις για το κόμμα Καρυστιανού

Σήμερα

Ο ευρωβουλευτής οφείλει να παραδώσει την έδρα στο κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε, αναφέρει η ανακοίνωση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.