E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Νέο Ηράκλειο: «Βομβαρδισμένο» τοπίο μετά την καταιγίδα

Μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά

Νέο Ηράκλειο: «Βομβαρδισμένο» τοπίο μετά την καταιγίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 13/10/2020 | 10:55

Τρεις συνολικά οι τραυματίες που άφησε πίσω της η κακοκαιρία που έπληξε τα ξημερώματα την Αττική. Σάρωσε το Νέο Ηράκλειο, όπου ξεριζώθηκαν δέντρα και καταστράφηκαν σπίτια και αυτοκίνητα. Είχε λίγη ώρα διάρκεια αλλά προκάλεσε ζημιές σε πολλές περιοχές. Εικόνες και μαρτυρίες που σοκάρουν. “Νόμιζα πως ήταν σεισμός, είδα πράγματα να στροβιλίζονται”.

Οι κάτοικοι στο Νέο Ηράκλειο ξύπνησαν από τη δυνατή νεροποντή που «χτύπησε» την Αττική τα ξημερώματα και είδαν τα αυτοκίνητά τους κατεστραμμένα από δέντρα που έπεσαν, τα σπίτια τους να έχουν ζημιές, σκεπές να έχουν ξηλωθεί, θερμοσίφωνες από τις ταράτσες να έχουν πέσει στους κήπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι εικόνες καταστροφής από την κακοκαιρία που «χτύπησε» την Αττική και παρόλο που είχε διάρκεια περίπου μιας ώρας μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια, έριξε δέντρα και προκάλεσε ζημιές χιλιάδων ευρώ. Προκάλεσε επίσης και τρεις τραυματισμούς. Τρεις άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Αττικής, λόγω τραυματισμών που υπέστησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σοβαρότερα έχει τραυματιστεί μια γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό. Χτύπησε όταν εξαιτίας της κακοκαιρίας έπεσε τοίχος στο σπίτι της!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξηλώθηκαν σκεπές, δέντρα έπεσαν σε αυτοκίνητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η καταρρακτώδης βροχή ξεκίνησε στις 06:00 παρά και κράτησε μέχρι περίπου τις 07:00. Οι κάτοικοι στο Νέο Ηράκλειο μιλούν για έναν ανεμοστρόβιλο που μέσα σε λίγα λεπτά σάρωσε τις περιουσίες τους και προκάλεσε το βομβαρδισμένο τοπίο που βλέπουμε στις σοκαριστικές εικόνες.

Μέχρι στιγμής, από την κακοκαιρία στην Αττική τα ξημερώματα, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 148 κλήσεις, κυρίως για τις περιοχές: Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Περιστέρι, Μοσχάτο και Αιγάλεω, για 103 κοπές δέντρων, 27 αντλήσεις υδάτων και 18 αφαιρέσεις αντικειμένων. Οι περισσότερες ενέργειες είναι σε εξέλιξη.

Μαρτυρία από το Νέο Ηράκλειο: Νόμιζα πως ήταν σεισμός
Χαρακτηριστική των όσων έγιναν στο Νέο Ηράκλειο είναι η μαρτυρία ενός άνδρα που είδε καρέκλες και αντικείμενα να στροβιλίζονται μπροστά στα μάτια του, που ξύπνησε γιατί νόμιζε πως γινόταν σεισμός και που είδε ένα αυτοκίνητο να πέφτει πάνω στο αυτοκίνητό του. Σε αυτό που παρά λίγα λεπτά θα ήταν και ο ίδιος μέσα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μέσα στον ύπνο μου, νόμιζα ότι γινόταν σεισμός. Μένω στον 5ο και είδα έπιπλα και μικροέπιπλα να στροβιλίζονται» περιέγραψε, σοκαρισμένος ακόμα. Και έδειξε έναν ηλιακό θερμοσίφωνα που από την ταράτσα της πολυκατοικίας είχε βρεθεί στο έδαφος!

Αν περπατήσει κανείς στο Νέο Ηράκλειο, σχεδόν τρεις ώρες αφού σταμάτησε η βροχή, θα δει μόνο καταστροφή.

Δέντρα πεσμένα στους δρόμους ή πάνω σε αυτοκίνητα τα οποία έχουν λιώσει, σκεπές ξηλωμένες και κατεστραμμένες, τέντες σκισμένες, παιδικές χαρές έχουν υποστεί ζημιές. Σε κάποια σημεία μπήκαν νερά σε ισόγειους χώρους, με αποτέλεσμα πολλά καταστήματα να κάνουν κλήσεις για άντληση υδάτων.

Στο Νέο Ηράκλειο, η πτώση των δέντρων σε κεντρικές αρτηρίες έχει προκαλέσει έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα και ήδη ο δήμος έχει βγάλει έξω τα συνεργεία προκειμένου να αποκαταστήσει της ζημιές, να απομακρύνει όποιους κορμούς έχουν πέσει, αλλά και όποιους αποτελούν κίνδυνο για πτώση.

Κλειστή παραμένει η οδός Πλαπούτα, στο Νέο Ηράκλειο, από τρία μεγάλα δένδρα που έχουν πέσει και γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας από την Τροχαία, ενώ κλειστοί -για τον ίδιο λόγο- είναι επίσης οδοί Μαρίνου Αντύπα, Δερβενακίων και Ανατολής.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανατροπή στο διπλό φονικό της Φοινικούντας: Κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός ο 22χρονος που δήλωνε συνεργός

Σήμερα

Η ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Καλαμάτας που χειρίζεται την υπόθεση αποδίδει στον 22χρονο τον ρόλο του φυσικού αυτουργού της διπλής δολοφονίας, καθώς φέρεται να ήταν το πρόσωπο που εισήλθε το μοιραίο βράδυ στη σκηνή του εγκλήματος, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος το είχε αρνηθεί στην πρώτη του απολογία

Τουλάχιστον 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω της κακοκαιρίας

Σήμερα

Οι κλήσεις αφορούν κυρίως κοπές δέντρων, αφαιρέσεις αντικειμένων και αντλήσεις υδάτων

Απειλή κατά διαδηλωτών από τον γενικό εισαγγελέα του Ιράν: Όλοι τους αντιμέτωποι με θανατική ποινή

Σήμερα

Οι εισαγγελείς πρέπει να προετοιμάσουν γρήγορα τις δίκες και να μην δείξουν «επιείκεια, συμπόνια ή επιείκεια», πρόσθεσε ο Mohammad Movahedi Azad, γενικός εισαγγελέας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν

Καρυστιανού: Το Σύνταγμα της χώρας έχει γίνει κουρελόχαρτο, καταργήστε το Αρθρο 86 για την ατιμωρησία των πολιτικών

Σήμερα

Με αιχμηρή ανάρτηση, καταγγέλλει διαπλοκή, συμφωνία EU–Mercosur και νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ ζητά άμεση αναθεώρηση του Συντάγματος και κατάργηση του άρθρου 86 και της βουλευτικής ασυλίας

Κραν Μοντανά ‑ Ο ιδιοκτήτης του μπαρ παραδέχεται: «Η έξοδος κινδύνου ήταν κλειδωμένη»

Σήμερα

Η ανάκριση του Ζακ Μορέτι: «Εγώ άνοιξα εκείνη την πόρτα, δεν ξέρω γιατί ήταν κλειστή»

Η απόφαση των αγροτών πριν τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Σήμερα

Παραμένουν τα τρακτέρ στους δρόμους

Θλίψη στο Ηράκλειο για τον 27χρονο Στέλιο – Είχε πάει για κυνήγι με τον πατέρα και τον αδελφό του

Σήμερα

«Παγωμένη» η τοπική κοινωνία του Δήμου Βιάννου από τον αδόκητο χαμό του Στέλιου Τσικνάκη – Ήταν μόλις 27 ετών

Κάτοικοι στην Κολομβία γδύνουν και διαπομπεύουν κλέφτες στον δρόμο

Σήμερα

Βίντεο από το Μεντεγίν δείχνει κατοίκους να διαπομπεύουν δύο φερόμενους κλέφτες, εν μέσω έξαρσης της εγκληματικότητας στην Κολομβία

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: 24χρονος κατηγορείται ότι άρπαξε 13χρονη, τη βίαζε και της έδινε ναρκωτικά

Σήμερα

Μετά τη δήλωση εξαφάνισης της ανήλικης, συγκροτήθηκε ειδική ομάδα για τον εντοπισμό της, η οποία την βρήκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης συνοδευόμενη από τον αλλοδαπό άνδρα

Γιατί βάφτηκε ροζ ο ουρανός στο Μπέρμιγχαμ: Λύθηκε το μυστήριο ‑ Εντυπωσιακές εικόνες

Σήμερα

Ο ουρανός πάνω από το Μπέρμιγχαμ βάφτηκε ροζ κατά τη διάρκεια της καταιγίδας «Γκορέτι«, με τις εντυπωσιακές φωτογραφίες να κάνουν τον γύρο του κόσμου

Αγριο επεισόδιο on air με φόντο την Καρυστιανού: Η Τζάκρη μίλησε για «αλητεία» και ο Λαζαρίδης έφυγε από το στούντιο

Σήμερα

Η Θεοδώρα Τζάκρη μίλησε για «αλητεία» από πλευράς ΝΔ, ο Μακάριος Λαζαρίδης αντέδρασε έντονα και αποχώρησε από την εκπομπή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.