E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ακης: Είμαι αθώος ‑ Φωτο μέσα από την αίθουσα του δικαστηρίου

Η πρώτη ημέρα της δίκης της δεκαετίας...

Ακης: Είμαι αθώος ‑ Φωτο μέσα από την αίθουσα του δικαστηρίου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 22/4/2013 | 16:17

- 19 εκατομμύρια ζητεί το Δημόσιο από τους κατηγορουμένους - Ενστάσεις από τους συνηγόρους
-  Χέρι-χέρι μπήκαν στην αίθουσα, λίγο πριν αρχίσει η δίκη, η Βίκυ Σταμάτη και ¶κης Τσοχατζόπουλος
- Τι δηλώνουν οι δικηγόροι της πρώην συζύγου του ¶κη Τσοχατζόπουλου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, και της Βίκυς Σταμάτη, Αλέξης Κούγιας
- Όλο το χρονικό της πρώτης ημέρας - 8 Μαΐου θα επαναληφθεί η δίκη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξεκίνησε με τα φώτα στραμμένα στον ¶κη Τσοχατζόπουλο και στη Βίκυ Σταμάτη: η πρώτη ημέρα της δίκης της δεκαετίας, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, είχε τα πάντα - περιέργεια, lifestyle, ένταση, συγκίνηση και κάτι από δεξίωση...

Η άφιξη των κατηγορουμένων στο δικαστήριο ήταν αυτό που περίμεναν από νωρίς το πρωί δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία απ' όλο τον κόσμο.

Στην Ελλάδα πρώτη φορά πρώην υπουργός κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και αφού ικανοποιήθηκε η περιέργεια όλων και η ετυμηγορία για το αν η κυρία Σταμάτη ήταν βαμμένη ή άβαφη, ήταν καλά ψυχολογικά ή καταβεβλημένη, οι δικηγόροι πήραν το λόγο.

Με ύφος αυστηρό και εκνευρισμένος ο ¶κης

«Αρνούμαι κατηγορηματικά και απόλυτα το κατηγορητήριο, με το οποίο επιχειρείται συστηματικά να δοθεί η εντύπωση ότι υπάρχει μία παράνομη εγκληματική οργάνωση, μια συμμορία, που έχει σκοπό να ξεπλύνει μαύρο χρήμα και ότι δήθεν πίσω από αυτήν κρύβεται ο υπουργός ¶μυνας της Ελλάδας, που επί έξι χρόνια κάναμε το καλύτερο που μπορούσε να γίνει για τη χώρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αυτήν τη φράση ο ¶κης Τσοχατζόπουλος αρνήθηκε την κατηγορία, όταν του δόθηκε ο λόγος από το δικαστήριο.

Όπως είπε ο πρώην υπουργός, θίγεται που είναι υποχρεωμένος να επισημαίνει διαρκώς τα ίδια πράγματα, καθώς, όπως είπε, «εδώ υπάρχει μία πορεία κεντρικά καθοδηγούμενη. Επί 12 μήνες είμαι προφυλακισμένος και εγώ και η γυναίκα μου και η κόρη μου, είναι άδικο, υπάρχει κρατική βία εναντίον μας».

Ζήτησε δε από το δικαστήριο να μεριμνήσει, ώστε να αποφυλακιστεί η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη, η οποία, όπως τόνισε, βρίσκεται στη φυλακή εξαιτίας του. «Το βάζω (σ.σ. το θέμα της αποφυλάκισης) εγώ σε σας, διότι είναι μία υποχρέωση που μου επεβλήθη, γιατί εμένα θέλανε», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην τοποθέτησή του επί της κατηγορίας, ο εξάδελφος και επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του ¶κη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, είπε στο δικαστήριο:

«Δηλώνω την ενοχή μου για τις κατηγορίες που έχω ομολογήσει στον ανακριτή, στην υπόθεση που με έχει εμπλέξει ο ¶κης Τσοχατζόπουλος. Ζητώ συγγνώμη απ' όλο τον κόσμο και ζητώ την επιείκειά σας».

Η σύζυγος του ¶κη Τσοχατζόπουλου, δια του συνηγόρου της δήλωσε ότι το μόνο που έκανε ήταν ότι παντρεύτηκε τον επί πολλά χρόνια αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό. Η κ. Σταμάτη δηλώνει, όπως είπε ο συνήγορός της, ότι δεν γνωρίζει κανέναν από τους συγκατηγορουμένους της και ότι έχει δει δύο φορές, σε κοινωνικό επίπεδο, τον Νίκο Ζήγρα.

Ο, εκ των κατηγορουμένων, Γιώργος Κωνσταντάτος δήλωσε αθώος και σε έντονο ύφος συνέχισε: «Παγιδεύτηκα από τον κ. Ζήγρα, που λέει ψέματα, και έχω καταστρέψει την οικογένειά μου. Περιμένω να αθωωθώ».

Νωρίτερα δημιουργήθηκε ένταση στο δικαστήριο κατά την απαγγελία της κατηγορίας από τον αναπληρωτή εισαγγελέα έδρας, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο. Η υπεράσπιση διαμαρτυρήθηκε ότι ο τόνος και οι λέξεις που χρησιμοποίησε ο εισαγγελικός λειτουργός ήταν σε ύφος έντονο.
Όπως ανέφεραν οι συνήγοροι υπεράσπισης, δεν επρόκειτο για απαγγελία κατηγορίας, αλλά για αγόρευση, ενώ έκαναν λόγο για οξύτητα χαρακτηρισμών που, όπως είπαν, δεν καθησυχάζει τους κατηγορουμένους ότι θα έχουν δίκαιη δίκη.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε στο δικαστήριο ότι δεν ανέφερε τίποτε άλλο εκτός των λέξεων που χρησιμοποιούνται στο παραπεμπτικό βούλευμα και ζήτησε από την υπεράσπιση εάν έχει κάτι για τη στάση και τη δικαστική τιμή του να το πει ευθέως.

Το δικαστήριο έχει επιφυλαχθεί να αποφανθεί για το αίτημα που υπέβαλε η υπεράσπιση, προκειμένου να αποβληθεί από πολιτική αγωγή το ελληνικό δημόσιο. Η εισαγγελέας έδρας, Γεωργία Αδιλήνη, ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος, η επόμενη συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 8 Μαΐου.

Όλο το χρονικό

Ώρα 8.55: Η κλούβα με τους κατηγορουμένους φτάνει στο Εφετείο. Βγαίνουν από αυτήν όλοι οι κατηγορούμενοι, φορώντας όλοι χειροπέδες. Κάποιοι νόμισαν ότι η Βίκυ Σταμάτη δεν φορούσε χειροπέδες. Όμως στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση για να μην φανούν. Το ίδιο και με τον ¶κη.

Από το λεωφορείο-κλούβα δεν βγαίνουν η πρώην σύζυγος του ¶κη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν, και η κόρη του, Αρετή. Η πρώτη βρίσκεται στη Γερμανία και η δεύτερη στον Κορυδαλλό. Και οι δύο έκαναν χρήση του δικαιώματός τους να εκπροσωπηθούν μέσω των δικηγόρων τους.

Τσοχατζόπουλος και Σταμάτη κρατούν ο ένας το χέρι του άλλου. Μέχρι που μπαίνουν στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Μέσα στην αίθουσα επικρατεί το αδιαχώρητο. Παρότι αρχικά σκυθρωπή, η Βίκυ Σταμάτη χαμογελά όταν βλέπει οικεία πρόσωπα.

Η διαδικασία αρχίζει. Πρώτα εξετάζονται τα τυπικά θέματα. Μετά από λίγη ώρα το δικαστήριο διακόπτει τη διαδικασία.

Όταν αρχίζει ξανά η διαδικασία, η σύζυγος του ¶κη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, δεν επιστρέφει στην αίθουσα. Ο συνήγορός της, Αλέξης Κούγιας, διαμαρτύρεται έντονα, λέγοντας ότι η αστυνομία εντός του κτιρίου μεταφέρει τους πελάτες του με χειροπέδες.
Όση ώρα κρατάει η διακοπή της διαδικασίας, το ζευγάρι είναι ο ένας δίπλα στον άλλο. "Περιμένω να τελειώσει αυτή η περιπέτεια", λέει στους δημοσιογράφους και δεν κρύβει την αγωνία της.

Ο ¶κης Τσοχατζόπουλος επιστρέφει στην αίθουσα με χειροπέδες

Λίγη ώρα αργότερα, ο Αλέξης Κούγιας δηλώνει για τον ¶κη Τσοχατζόπουλο και τη Βίκυ Σταμάτη: "Δεν γίνεται να συμπεριφέρονται έτσι σε έναν άνθρωπο που θα γινόταν πρωθυπουργός της Ελλάδας. Και στην Ομόνοια να τον άφηναν σήμερα, θα ερχόταν με τα πόδια ως τα δικαστήρια. Είναι δυνατόν να του φορούν συνέχεια χειροπέδες;". Για την κυρία Σταμάτη, είπε ότι είναι σε άσχημη ψυχοσωματική κατάσταση.

Δηλώσεις κάνει και ο δικηγόρος της πρώην συζύγου και της Αρετής, κόρης του ¶κη Τσοχατζόπουλου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Δηλώνει ότι ο λόγος της απουσίας των δύο γυναικών είναι η άσχημη ψυχοσωματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Πηγή: newsit.gr

Πηγή Φωτογραφιών: EUROKINISSI

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Χτες

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Χτες

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Χτες

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Χτες

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Χτες

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Χτες

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Χτες

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Χτες

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Χτες

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 46
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.