E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η «μάχη των μαχών» για φυλακή ή αναστολή

Οι δικηγόροι των εγκληματιών θα κάνουν τα πάντα για να τους σώσουν

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η «μάχη των μαχών» για φυλακή ή αναστολή
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 15/10/2020 | 08:48

Απίθανο θεωρείται να δοθεί αναστολή έως την έφεση στον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά. Σκληρή «μάχη» για να μην οδηγηθούν στις φυλακές αναμένεται να δώσουν και οι δικηγόροι των έξι του «διευθυντηρίου» της Χρυσής Αυγής. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.

Η «μάχη των μαχών» για το ποιοι εκ των καταδικασθέντων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής και ποιοι όχι θα περάσουν την πόρτα των σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας, πρόκειται να κορυφωθεί σήμερα (15.10.2020) στην αίθουσα τελετών του Εφετείου της Αθήνας όπου συνεδριάζει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που εκδικάζει την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις 10 το πρωί η έδρα του δικαστηρίου θα επανέλθει προκειμένου να εξετάσει τα αιτήματα που θα υποβληθούν από τους συνηγόρους υπεράσπισης των ενόχων για διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, όπως είναι η Χρυσή Αυγή με απόφαση του δικαστηρίου.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου με την οποία επιβλήθηκαν πολυετείς καθείρξεις στους καταδικασθέντες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, οι δικηγόροι τους θα ζητήσουν την αναστολή εκτέλεσης της ποινής που τους επιβλήθηκε μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Μετά από πρότασης της εισαγγελέως της έδρας, Αδαμαντίας Οικονόμου, το δικαστήριο θα αποφασίσει οριστικά για το ποιοι θα οδηγηθούν στις φυλακές και ποιοι όχι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήδη, από τη χθεσινή συνεδρίαση του δικαστηρίου, οι συνήγοροι υπεράσπισης δήλωσαν την πρόθεση τους για να υποβάλουν αιτήματα αναστολής εκτέλεσης της ποινής των εντολέων τους ενώ εξετάστηκε και μια μάρτυρας για τον καταδικασθέντα στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα Ιωάννη Άγγο, στον οποίο το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης εννέα ετών και δύο μηνών, κατά συγχώνευση.

Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει αρκετά ωστόσο, καθώς αυτή είναι η ύστατη και σημαντικότερη «μάχη» που πρόκειται να δοθεί στη δικαστική αίθουσα. Λόγω αυτού́, δεν αποκλείεται η απόφαση του δικαστηρίου για την αναστολή εκτέλεσης ποινής των καταδικασθέντων να εκδοθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Για κάποιους εκ των καταδικασθέντων όπως ο Γιώργος Ρουπακιάς στον οποίο επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη και 14 έτη για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, η ευδοκίμηση ενός τέτοιου αιτήματος, εάν και εφόσον υποβληθεί από τους δικηγόρους του, θεωρείται απίθανη, αν και αυτό θα κριθεί από τους δικαστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σκληρή «μάχη» προκειμένου να μην οδηγηθούν στις φυλακές αναμένεται να δώσουν και οι δικηγόροι υπεράσπισης των καταδικασθέντων για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Ωστόσο, οι πολυετείς καθείρξεις που τους επιβλήθηκαν είναι πολύ πιθανό να τους οδηγήσουν στις φυλακές, ωστόσο, αυτό θα κριθεί τελικά από τους τρεις δικαστές.

Υπενθυμίζεται πως στον Νίκο Μιχαλολιάκο επιβλήθηκε κάθειρξη 13 ετών και έξι μηνών, στον Γιάννη Λαγό, κάθειρξη 13 ετών και οκτώ μηνών, στον Ηλία Κασιδιάρη κάθειρξη 13 ετών και 6 μηνών, στον Γιώργο Γερμενή κάθειρξη 13 ετών και 6 μηνών, στον Χρήστο Παππά κάθειρξη 13 ετών και τριών μηνών, στον Ηλία Παναγιώταρο κάθειρξη 13 ετών και στον Αρτέμη Ματθαιόπουλο κάθειρξη 10 ετών.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ρουβίκωνας»: Μπορεί να έσπασαν λάθος επιχείρηση, όμως... πλήρωσαν τη ζημιά

Χτες

Aναλαμβάνοντας δημόσια την ευθύνη για το περιστατικό

Φρικτός θάνατος για 21χρονη βασίλισσα ομορφιάς

Χτες

Αν και κατόρθωσε να ειδοποιήσει τις πρώτες βοήθειες, κατέληξε λίγο αργότερα

Βιολάντα: Κατασκευαστικό λάθος φαίνεται να προκάλεσε τη φονική έκρηξη

Χτες

Εξασθενεί το σενάριο της κακοκαιρίας «Ντάνιελ» ως αίτιο της διάβρωσης - Αποκάλυψαν τρία σημεία διαρροής προπανίου κοντά στο υπόγειο

Ταξί: Σε απεργία διαρκείας προσανατολίζονται οι οδηγοί ‑ Η αιτία «πολέμου»

Χτες

Στις νέες διατάξεις δεν αντιδρούν πλέον μόνον οι ταξιτζήδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Ο Μόρνος γεμίζει: Οι βροχές έφεραν «θεαματική άνοδο της στάθμης» και έπεται συνέχεια...

Χτες

Ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά για τη σημαντική «ανάσα» που έδωσαν στον Μόρνο οι βροχοπτώσεις.

«Εξαφανίστηκε» η Θεσσαλονίκη: Πέπλο ομίχλης κάλυψε την πόλη

Χτες

Μικρές καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο

Τα φετινά μετάλλια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων είναι τα πιο ακριβά στην ιστορία: Πόσο κοστίζουν

Χτες

Πρόκειται για τα πιο ακριβά μετάλλια που έχουν απονεμηθεί ποτέ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.