E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τι είναι ο καιρός τύπου «Π» που έρχεται από βδομάδα

Ο καιρός αρχίζει να αλλάζει από την ερχόμενη εβδομάδα

Τι είναι ο καιρός τύπου «Π» που έρχεται από βδομάδα
Pexels
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 15/10/2020 | 19:24

Ο καιρός αρχίζει να αλλάζει από την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε, το προσεχές Σαββατοκύριακο καλείστε να ψάξετε στις ντουλάπες για τα χειμωνιάτικα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς προκύπτει ο καιρός τύπου «Π»

Οπως εξηγεί στον λογαριασμό του στο facebook ο μετεωρολόγος: «Όταν βαρομετρικά χαμηλά από τα δυτικά της χώρας μας ακολουθούν βορειοανατολική τροχιά, οι νεφικές μάζες που συνοδεύουν αυτά τα συστήματα κακοκαιρίας πηδαλιουχούμενες από τα υψηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας "δυσκολεύονται" να περάσουν την οροσειρά της Πίνδου.

Αυτό συμβαίνει διότι το δυναμικό αίτιο που τροφοδοτεί αυτές, βρίσκεται αρκετά πιο δυτικά, με αποτέλεσμα να μην έχουν τη δύναμη να "νικήσουν" αυτό το φυσικό εμπόδιο και από την άλλη ο στροβιλισμός τους γύρω από το κέντρο του βαρομετρικού χαμηλού τις αναγκάζει να κινηθούν σε βορειοανατολική τροχιά. Μετά τη δυτική χώρα επηρεάζονται τα βόρεια και κυρίως βορειοανατολικά τμήματα και στην ολοκλήρωση αυτής της τροχιάς το ανατολικό - βορειοανατολικό Αιγαίο. Καιρός τύπου "Π" προκύπτει και σε περιπτώσεις όπου βαρομετρικά χαμηλά κινούνται από τα δυτικά προς τα ανατολικά και όταν συναντούν την οροσειρά της Πίνδου αποδιοργανώνονται και στη συνέχεια οργανώνονται εκ νέου καθώς συναντούν τη θάλασσα του Αιγαίου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ερχεται... χειμώνας από βδομάδα

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για την αλλαγή του κλίματος που θα βιώσουμε από την ερχόμενη εβδομάδα: «Καθώς το βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία θα απομακρυνθεί προς τα βόρεια Βαλκάνια, θα "ανοίξει" ο δρόμος ώστε ψυχρές αέριες μάζες από την κεντρική Ευρώπη να κινηθούν νοτιότερα. Αυτές καθώς θα περάσουν από τη θάλασσα της Αδριατικής, θα σχηματίσουν βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο το οποίο θα κινηθεί γρήγορα προς τη χώρα μας με αποτέλεσμα την επικράτηση καιρού βορείου ρεύματος θυμίζοντας Χειμώνα... Έτσι λοιπόν μέτριας έντασης βροχές θα επηρεάσουν τα ανατολικά και νότια συνοδεία βοριάδων και πτώση θερμοκρασίας με το κρύο έντονο πλέον ιδίως τη νύχτα και το πρωί».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ολυμπιακός ‑ ΠΑΟΚ 101‑96: «Ερυθρόλευκο» το πέμπτο σερί Super Cup

Χτες

Ο Ολυμπιακός νίκησε 101-96 τον ΠΑΟΚ, άντεξε στην αντεπίθεσή του στο φινάλε και κατέκτησε το Super Cup Ελλάδας.

Έκρηξη στην Πλάκα: Το βίντεο‑ντοκουμέντο από το μοιραίο κτήριο – Στο «μικροσκόπιο» αγωγοί και πιστοποιητικά

Χτες

Το βίντεο-ντοκουμέντο του ANT1 δείχνει τον παροχετευτικό αγωγό της δεκαετίας του 1990, ενώ ο μετρητής έχει σταλεί για εξέταση στο Πολυτεχνείο.

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: 500.000 νέοι εργαζόμενοι εντάσσονται από τον Οκτώβριο ‑ Τι να προσέξετε

Χτες

Η επέκταση σε νέους κλάδους θα φτάσει τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα στα 2,5 εκατομμύρια, καθώς η Εργάνη ΙΙ καταγράφει αύξηση 37% στις δηλωμένες υπερωρίες.

Η Μουρτζούκου προκάλεσε φθορές στο κελί που πλέον μένει η γιατρός του Μαζωνάκη

Χτες

Η 56χρονη γιατρός δεν έχει προαυλιστεί ακόμη στον Κορυδαλλό, ενώ ζήτησε κρέμες περιποίησης και σεσουάρ.

Έκρηξη στη Λυσικράτους: Ο διακόπτης του φωτός στο μπάνιο πιθανή αιτία των έξι νεκρών

Χτες

Οι οικογένειες των έξι θυμάτων καλούνται να δώσουν DNA για την ταυτοποίηση, καθώς οι πραγματογνώμονες διερευνούν τα ακριβή αίτια της έκρηξης στην Πλάκα.

Λαβρόφ: Ναι στη μεταφορά των S‑400 της Τουρκίας σε τρίτη χώρα ‑ αλλά με ρωσικό βέτο

Χτες

Η Ρωσία απαιτεί προηγούμενη έγκρισή της και εγγυήσεις ότι η νέα χώρα-παραλήπτης θα είναι φιλική προς τη Μόσχα και δεν θα διοχετεύσει περαιτέρω τα συστήματα.

ΕΟΦ προειδοποιεί για το Xeljanz: Κίνδυνος θρόμβωσης στη δόση 10mg δύο φορές την ημέρα

Χτες

Η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων συστήνει αποφυγή της υψηλής δόσης σε ασθενείς με αυξημένο κίνδυνο πνευμονικής εμβολής.

Έρχεται νέο Voucher έως 250 ευρώ χωρίς εισοδηματικά κριτήρια – Αιτήσεις έως 28/9

Χτες

8.900 δικαιούχοι θα κληρωθούν για διαμονή, εστίαση και μετακινήσεις στη Θεσσαλία και τον Έβρο, με αιτήσεις στο vouchers.gov.gr έως τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου.

Κλοπές αυτοκινήτων: Τα ηλεκτρικά μοντέλα «ξεγλιστρούν» από τις σπείρες ‑ Ο λόγος

Χτες

Ασφαλιστικά στοιχεία δείχνουν ότι τα ηλεκτρικά οχήματα δεν ταιριάζουν στα επιχειρησιακά σχέδια των διαρρηκτών, ενώ ακριβά SUV και τροχόσπιτα παραμένουν στο στόχαστρο.

Έκρηξη στην Πλάκα: Διαρροή αερίου στον 2ο όροφο εξετάζουν οι Αρχές ‑ 6 νεκροί

Χτες

Δέκα πραγματογνώμονες αναζητούν την πηγή του αερίου, ενώ αύριο η Πολεοδομία ξεκινά ελέγχους στατικότητας στα γειτονικά κτίρια.

Καιρός: Ψυχρή εισβολή σαρώνει την Ελλάδα όλη την εβδομάδα ‑ Πτώση θερμοκρασίας ως 9°C

Χτες

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο ECMWF προβλέπει ενισχυμένους βόρειους ανέμους στο Αιγαίο και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας που θα κορυφωθεί την Παρασκευή σε όλη τη χώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.