E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κορωνοϊός: Αυξημένος ο κίνδυνος σοβαρής μορφής για τους καρκινοπαθείς

Τι έδειξαν σχετικές έρευνες

Κορωνοϊός: Αυξημένος ο κίνδυνος σοβαρής μορφής για τους καρκινοπαθείς
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 16/10/2020 | 10:30

Πάντως, η συγκεκριμένη έρευνα δείχνει ότι οι πρόσφατες αντικαρκινικές θεραπείες δεν φαίνεται να επιδεινώνουν την πορεία της νόσου Covid19, συνεπώς δεν πρέπει να διακόπτονται.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον ογκολόγο Νικχίλ Μούνσι της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του Αντικαρκινικού Ινστιτούτου Dana – Farber της Βοστόνης, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 23.000 ασθενείς με καρκίνο, από τους οποίους περίπου το 8% είχαν διαγνωσθεί θετικοί για κορονοϊό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαπιστώθηκε ότι τα ποσοστά της λοίμωξης Covid19 ήσαν υψηλότερα στους ασθενείς με καρκίνους του αίματος (11%), σε σχέση με εκείνους που είχαν συμπαγείς όγκους (8%). Σε σύγκριση με τους καρκινοπαθείς χωρίς Covid19, οι καρκινοπαθείς με Covid19 είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα εισαγωγής στο νοσοκομείο, εισαγωγής σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και διασωλήνωσης. Επίσης η θνησιμότητα ήταν πολύ μεγαλύτερη στους καρκινοπαθείς με Covid19 (14%) σε σχέση με εκείνους χωρίς Covid19 (3%).

Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, “η προΰπαρξη καρκίνου επηρεάζει αρνητικά τόσο την πιθανότητα λοίμωξης από Covid19, όσο και την τελική έκβαση της νόσου”.

Είχε προηγηθεί προ ημερών αναλυτική δημοσίευση στο περιοδικό “Cancer Cell” από επιστήμονες του Dana – Farber Cancer Institute και άλλων ερευνητικών οργανισμών, η οποία αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη μέχρι σήμερα αξιολόγηση όλων των έως τώρα Αυξημένος ο κίνδυνος σοβαρής Covid19 για τους καρκινοπαθείς, επιβεβαιώνει νέα αμερικανική έρευνα Covid-19 και καρκίνου. Όπως επισημαίνει η μελέτη, η πανδημία έχει επιπτώσεις σε κάθε πλευρά της αντικαρκινικής θεραπείας και έρευνας, από την αύξηση του κινδύνου για τους καρκινοπαθείς που κολλάνε κορονοϊό, μέχρι τις δυσκολίες ομαλής χορήγησης των αντικαρκινικών φαρμάκων, αλλά και απρόσκοπτης συνέχισης των αντικαρκινικών ερευνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η Covid-19 ευθύνεται για το θάνατο άνω του ενός εκατομμυρίου ανθρώπων παγκοσμίως. Ανάμεσα σε αυτούς που κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν σοβαρές μορφές της νόσου, είναι οι ασθενείς με καρκίνο», επισημαίνουν οι επικεφαλής ερευνητές Ζιάντ Μπακούνι(Dana-Farber) και Τζέσικα Χόουλι(Ιατρικό Κέντρο Πανεπιστημίου Κολούμπια Νέας Υόρκης).

Ανάμεσα στα βασικά συμπεράσματα της μελέτης είναι τα εξής:

• Η Covid19 μπορεί να «πέσει» ιδιαίτερα βαριά στους καρκινοπαθείς, πιθανώς επειδή πολλοί έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, είτε λόγω του ίδιου του καρκίνου, είτε των αντικαρκινικών θεραπειών τους. Για την επίπτωση των χημειοθεραπειών και άλλων θεραπειών στην πορεία της Covid-19, τα έως τώρα ευρήματα είναι ανάμικτα και το θέμα πρέπει να μελετηθεί περαιτέρω, αναφορικά με τις συνέπειες των επιμέρους αντικαρκινικών φαρμάκων. Πάντως, παρά τις όποιες ανησυχίες των ασθενών, δεν πρέπει να καθυστερεί η αντικαρκινική θεραπεία, λόγω των φόβων για την Covid19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

• Στη διάρκεια της πανδημίας έχει σημειωθεί μεγάλη μείωση στις νέες διαγνώσεις καρκίνου και στις σχετικές διαγνωστικές εξετάσεις. Η καθυστέρηση αυτή στη διάγνωση του καρκίνου είναι πιθανό να έχει επιπτώσεις σε βάθος χρόνου, με αποτέλεσμα την αύξηση των θανάτων από καρκίνους σε μερικά χρόνια.

• Η πανδημία έχει, μεταξύ άλλων, επιφέρει καθυστερήσεις στην αντικαρκινική έρευνα, με πολλές κλινικές μελέτες που δοκιμάζουν νέες θεραπείες, να έχουν προσωρινά σταματήσει.

• Μολονότι ο καρκίνος και η Covid19 είναι τελείως διαφορετικές νόσοι, μερικά φάρμακα που δοκιμάζονται κατά του νέου κορονοϊού, προέρχονται από την πολυετή εμπειρία στον αγώνα κατά του καρκίνου.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Σήμερα

Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Σήμερα

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Σήμερα

Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

Πατέρας έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του στα Γιάννενα και συνελήφθη

Σήμερα

Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και ένας ακόμη άνδρας, ο οποίος βρισκόταν μαζί με τον πατέρα και τον ανήλικο

Διεγράφησαν από τα πανεπιστήμια 308.605 μη ενεργοί φοιτητές με την είσοδο της νέας χρονιάς

Σήμερα

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εκκαθάρισης των φοιτητικών καταλόγων

15χρονη Ελληνίδα αγνοείται μετά την τραγωδία στο κλαμπ στο Κραν Μοντανά

Σήμερα

Οι συγγενείς της ζητούν από όποιον γνωρίζει κάτι σχετικό με την τύχη της να επικοινωνήσει άμεσα με τις αρχές

Θεσσαλονίκη: Παρενόχλησε 20χρονη μέσα σε μπαρ κι εκείνη τον έδειρε μαζί με τον σύντροφό της

Σήμερα

Σοβαρό επεισόδιο σε μπαρ στη Θεσσαλονίκη, λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου

Σοκ: Κάλεσε τον εραστή στο σπίτι για Πρωτοχρονιά ‑ Τον ευνούχισε επειδή αρνήθηκε να την παντρευτεί

Σήμερα

Η άρνησή του να την παντρευτεί μετά από 7 χρόνια σχέσης προκάλεσε την οργή της

Νεκρός ένας 23χρονος από το τροχαίο στο Μαρκόπουλο, ένας σοβαρά τραυματίας στο Ίλιον

Σήμερα

Το όχημα που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα να συγκρουστεί στη μπάρες του δρόμου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.