E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μητσοτάκης: Ο νέος φράχτης στον Έβρο είναι το ελάχιστο για να νιώθουν οι Έλληνες ασφαλείς

Το «ευχαριστώ» των συνοριοφυλάκων για την ενίσχυσή τους με νέες προσλήψεις

Μητσοτάκης: Ο νέος φράχτης στον Έβρο είναι το ελάχιστο για να νιώθουν οι Έλληνες ασφαλείς
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 17/10/2020 | 12:32

«Η κατασκευή του φράχτη στον Εβρο είναι το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε για την ασφάλεια των συνόρων και για να αισθάνονται οι πολίτες του Έβρου πιο ασφαλείς», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνομιλία που είχε με τους φορείς του Νομού, μετά την παρουσίαση που έγινε στις Φέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θα είμαστε, όπως και σε όλα, στην ώρα μας. Το πρώτο τμήμα του φράχτη δεν άντεξε μόνο του, αλλά επειδή υπήρξε η Αστυνομία, ο Στρατός, οι συνοριοφύλακες, οι Εβρίτες. Κράτησαν το φρόνημα της πατρίδας πολύ υψηλό», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός δεσμευόμενος να επισκεφθεί ξανά την περιοχή μέχρι τον Απρίλιο όποτε και αναμένεται η ολοκλήρωση του έργου.

Aυτή τη στιγμή κατασκευάζεται νέος φράχτης μήκους 26 χιλιομέτρων και αναβαθμίζονται παλαιότερα τμήματα μήκους 10 χιλιομέτρων.

Με τους συνοριοφύλακες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός είχε διάλογο με εκπροσώπους των συνοριοφυλάκων που τον υποδέχτηκαν στην περιοχή. «Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για τη στήριξη της πολιτείας σε αυτό το δύσκολο έργο που ήδη εδώ και πολλά χρόνια κάνουμε: για τις νέες προσλήψεις συναδέλφων μετά από 18 χρόνια. Είναι πραγματικά μεγάλη στήριξη για εμάς» είπε στον Πρωθυπουργό ο εκπρόσωπος των συνοριοφυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας. Ο κ. Μητσοτάκης τον ευχαρίστησε και ανέφερε: «ήταν μία δέσμευση την οποία είχαμε αναλάβει».

«Ο τελευταίος τιτάνιος αγώνας που κάναμε στις Καστανιές και σε όλο τον Έβρο τον περασμένο Μάρτιο, δείχνει ουσιαστικά ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε όλοι μαζί με τη βοήθεια και τη στήριξη της πολιτείας» τόνισε ο εκπροσωπος των συνοριοφυλάκων.

Σημειώνεται ότι 400 νέοι μόνιμοι συνοριοφύλακες αναλαμβάνουν άμεσα καθήκοντα στον Έβρο, άλλοι 800 στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και άλλοι 480 στην υπόλοιπη Ελλάδα. Συνολικά, σε ένα χρόνο 1.680 συνοριοφύλακες αναπτύσσονται σε όλα τα σημεία που απαιτούν ενισχυμένη αστυνομική παρουσία, αποφορτίζοντας ταυτόχρονα το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. από αυτό το έργο, ώστε να αφοσιωθεί στη μάχη της εγκληματικότητας σε πόλεις και χωριά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα χαρακτηριστικά του νέου φράχτη

Ο νέος φράχτης θα αποτελείται από ισχυρό μεταλλικό κιγκλίδωμα από χάλυβα ύψους 5 μέτρων, και μαζί κατασκευάζονται χωματουργικά έργα συντήρησης, αναβάθμισης και κατασκευής νέων οδών επιτήρησης και συντήρησης των τεχνητών εμποδίων κατά μήκος του ποταμού.

Παράλληλα, θα ενισχυθεί ο υφιστάμενος φράχτης με την προσθήκη προς την πλευρά της Ελλάδας συνεχούς ισχυρού μεταλλικού κιγκλιδώματος, επίσης από χάλυβα, συνολικού ύψους 4,3 μέτρων.

Συνδυαστικά, θα κατασκευαστούν οκτώ νέα Υπερυψωμένα Αντιβαλλιστικά Παρατηρητήρια κατά μήκος των τεχνητών εμποδίων, για χρήση από τον Ελληνικό Στρατό και θα πραγματοποιηθούν εργασίες βελτίωσης σε 57 υφιστάμενες υποδομές (φυλάκια/παρατηρητήρια), οι οποίες περιλαμβάνουν οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες επισκευών και αναβαθμίσεων.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Σήμερα

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Σήμερα

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Σήμερα

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Σήμερα

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Σήμερα

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Σήμερα

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Σήμερα

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Σήμερα

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.