E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Λίντα Εβαντζελίστα: Πιστεύω και στηρίζω τις γυναίκες που κατηγορούν τον πρώην άντρα μου

Το πρώην supermodel της δεκαετίας του `90 λύνει τη σιωπή του

Λίντα Εβαντζελίστα: Πιστεύω και στηρίζω τις γυναίκες που κατηγορούν τον πρώην άντρα μου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/10/2020 | 08:37

H Λίντα Εβαντζελίστα, ένα από τα κορυφαία supermodel της δεκαετίας του '90 επαίνεσε «το κουράγιο και τη δύναμη» που επιδεικνύουν οι ολοένα και περισσότερες γυναίκες που κατηγορούν τον πρώην σύζυγό της - και αλλοτινό πρόεδρο του πρακτορείου μοντέλων Elite για την Ευρώπη - Ζεράλντ Μαρί για ανάρμοστη σeξουαλική συμπεριφορά και βιασμό.

Μιλώντας αποκλειστικά στο περιοδικό Weekend της Guardian, η Εβαντζελίστα τόνισε ότι πιστεύει τις περιγραφές των γυναικών για τις εμπειρίες τους με τον Μαρί, ο οποίος για τρεις συνεχόμενες δεκαετίες υπήρξε μία από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες της βιομηχανίας της μόδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Κατά τη διάρκεια της σχέση μου με τον Ζεράλντ Μαρί, δεν είχα την παραμικρή ιδέα για αυτούς τους ισχυρισμούς εις βάρος του, έτσι δεν είχα τη δυνατότητα να βοηθήσω αυτές τις γυναίκες» είπε στη συνέντευξή της η Εβαντζελίστα, που υπήρξε παντρεμένη με τον Μαρί από το 1987 έως το 1993.

Μια παλιά συνέντευξη του ζευγαριού:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ακούγοντάς τις τώρα, και με βάση τις δικές μου εμπειρίες, πιστεύω ότι λένε την αλήθεια» τονίζει η 55χρονη σήμερα καλλονή και συμπληρώνει πως «ραγίζει η καρδιά της», καθώς πρόκειται για πληγές που μπορεί να μην κλείσουν ποτέ. «Θαυμάζω το κουράγιο και τη δύναμή τους που μίλησαν ανοιχτά σήμερα», σημειώνει το πρώην supermodel.

Η Εβαντζελίστα είναι ένα από τα πιο διάσημα και επιδραστικά μοντέλα όλων των εποχών. Σύμφωνα με την Guardian, η καλλονή αισθάνθηκε την ανάγκη να τοποθετηθεί δημόσια όταν τέσσερα ακόμη μοντέλα προστέθηκαν στη λίστα των γυναικών που καταγγέλλουν τον πρώην σύζυγό της και μίλησαν στο περιοδικό Weekend. O συνολικός αριθμός των γυναικών που κατηγορούν δημόσια τον Μαρί για σeξουαλική παρενόχληση, βιασμό ή άλλα παραπτώματα ανέρχεται πλέον σε εννέα, ενώ οκτώ από τις καταγγέλλουσες μοιράστηκαν τις ιστορίες τους στο τεύχος του περιοδικού που κυκλοφόρησε το Σάββατο.

Την εποχή που ο Μαρί κατείχε το πόστο του Ευρωπαίου προέδρου του Elite, το πρακτορείο μοντέλων εκπροσωπούσε τα πιο ηχηρά ονόματα στον κόσμο της μόδας, όπως την Κλόντια Σίφερ, τη Σίντι Κρόφορντ, και την Ναόμι Κάμπελ. Ο ίδιος ο Μαρί, 70 ετών σήμερα, αρνείται κατηγορηματικά όσα τους καταλογίζουν αυτές οι γυναίκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον περασμένο μήνα, οι Γαλλικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για τις καταγγελίες εις βάρος του Μαρί από τέσσερις γυναίκες, οι οποίες αφορούν και το έγκλημα του βιασμού. Ανάμεσά τους ήταν και η Κάρε Ότις, το τοπ μόντελ της δεκαετίας του '90 που είχε πρωταγωνιστήσει στην ταινία «Άγρια Ορχιδέα» στο πλευρό του Μίκι Ρουρκ. Η Ότις ισχυρίζεται ότι ήταν μόλις 17 ετών όταν ο Μαρί τη βίασε επανειλημμένα, το διάστημα που τη φιλοξενούσε σε ένα δωμάτιο του διαμερίσματός του το 1986.

Εκείνο το διάστημα η Εβαντζελίστα ήταν ζευγάρι με τον Μαρί όμως δεν βρισκόταν στο σπίτι του όταν σημειώθηκαν οι φερόμενοι βιασμοί. Ούτε η Ότις ούτε κάποιο άλλο από τα μοντέλα που κατηγορούν τον Μαρί έχουν υπονοήσει ότι η Εβαντζελίστα μπορεί να γνώριζε κάτι εκείνο το διάστημα.

Μεταξύ των γυναικών που έδωσαν κατάθεση στις γαλλικές Αρχές είναι και η Τζιλ Ντοντ, που ισχυρίζεται ότι ο Μαρί τη βίασε το 1980, η Έμπα Κάρλσον που ισχυρίζεται ότι ο Μαρί τη βίασε με τα δάχτυλά του το 1990, και η δημοσιογράφος Λίζα Μπρίνκγουορθ που είπε στους κυριακάτικους Times ότι ο Μαρί της επιτέθηκε σeξουαλικά το 1998, όταν εργαζόταν undercover ως μοντέλο στο πλαίσιο ενός αποκαλυπτικού ρεπορτάζ του BBC για τον κόσμο της μόδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δικηγόροι του Μαρί λένε ότι οι ισχυρισμοί αυτών των γυναικών έχουν επηρεάσει δραματικά την ψυχολογία του και ότι επιμένει πως είναι αθώος για όλα όσα του καταλογίζουν. «Πρόθεσή του είναι να συμμετάσχει ενεργά στην αποκάλυψη της αλήθειας, στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη» αναφέρουν σε δήλωσή τους.

Ανάμεσα στα μοντέλα που μίλησαν για πρώτη φορά για τις τραυματικές τους εμπειρίες τις προηγούμενες ημέρες είναι η Γουέντι Γουολς, η Αν Μαγκουάιαρ και η Ε.Τζ. Μόραν.

Η 58χρονη σήμερα Γουολς, που εργάζεται ως παρουσιάστρια ραδιοφωνικής εκπομπής στην Αμερική, είπε στην Guardian ότι ο Μαρί τη βίασε το 1980, όταν ήταν επικεφαλής του γαλλικού πρακτορείου Paris Planning. Όπως σε όλες τις περιπτώσεις πλην μίας καταγγέλλουσας, η σeξουαλική επίθεση φέρεται να έλαβε χώρα στο Παρίσι. Η Γουολς τονίζει ότι αποφάσισε να ενώσει τη φωνή της με τις άλλες γυναίκες, επειδή πιστεύει ότι είναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει ακόμα νεαρές γυναίκες στον κλάδο και πρέπει να σταματήσει.

Από την εποχή που ο Μαρι και ο ιδρυτής του Elite, Τζον Καζαμπλάνκας, ήταν στο πηδάλιο του λαμπερού πρακτορείου μοντέλων, έχουν συμβεί πολλά. Το πρακτορείο υποχρεώθηκε να κηρύξει πτώχευση και κόπηκε στα δύο. Και οι δύο εταιρικές οντότητες που προέκυψαν – Creative World Management και Elite World Group – επιχείρησαν να αποστασιοποιηθούν από καταγγελίες για περιστατικά που έλαβαν χώρα στο παρελθόν.

Πιο πρόσφατα, το όνομα του Μαρί είχε συνδεθεί με το Oui Management, ένα πρακτορείο μοντέλων στο Παρίσι με μοντέλα που συμμετέχουν σε καμπάνιες της Louis Vuitton και ποζάρουν στα εξώφυλλα της Vogue. Η εταιρεία δήλωσε ότι ο Μαρί δεν εργάζεται πλέον για εκείνη, όμως έγγραφα υποδηλώνουν ότι παραμένει επενδυτής με «σημαντικό έλεγχο» στις δραστηριότητες του πρακτορείου, σύμφωνα με την Guardian.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αλεπού αποπειράθηκε να κλέψει τσάντα με κρουασάν στην Πετρούπολη

Πριν 10 ώρες

Η πεινασμένη αλεπουδίτσα δεν πτοήθηκε από την παρουσία της κοπέλας που είχε την τσάντα και προσπάθησε να την τραβήξει με τα δόντια της

Όσα είπε ο Γιάννης Αντετοκούμπο στον Γρηγόρη Αρναούτογλου: «Θέλω να γυρίσω στην Ελλάδα»

Πριν 10 ώρες

Ο Γιάννης παραχώρησε μια σπάνια συνέντευξη στο The 2Night Show

Αρκάς: Βουβή «καλημέρα» στα χαλάσματα – Το σκίτσο που μιλάει για την ειρήνη

Πριν 10 ώρες

Το περιστέρι της ειρήνης στέκει ανάμεσα στα χαλάσματα, μεταφέροντας το μήνυμα του Αρκά για ελπίδα και ανθρωπιά μέσα στην καταστροφή.

O γιος της Αννας Κυριακού αποκάλυψε την τελευταία της επιθυμία: «Ήθελε να ...»

Χτες

Η ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 96 ετών - «Γεννήθηκε και πέθανε εδώ, στο ίδιο σπίτι απέναντι από τον Παρθενώνα και αυτό τη γέμιζε ζωή» είπε ο γιος της

Δανάη Μπάρκα: «Πάντα φεύγω με δάκρυα από εκεί αλλά ...»

Χτες

Οι αναμνήσεις και η εξομολόγηση για το χωριό της

Καίτη Γαρμπή: «Η κατάσταση ξεφεύγει, μην ανεβάζετε τα παιδιά σας»

Χτες

«Έρχονται δύσκολες εποχές», επισημαίνει η τραγουδίστρια για την τεχνητή νοημοσύνη

Eurovision 2026: Τι θα γίνει τώρα με τη συμμετοχή του Ισραήλ

Χτες

Δε θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη ψηφοφορία για το Ισραήλ

Μαυρίκιος Μαυρικίου: Θέλει να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision 2026

Χτες

«Το κομμάτι μου για τη Eurovision θα σας εκπλήξει – Δεν το περιμένετε»

Ιουλία Καλλιμάνη: Η αντίδραση σε χυδαία μαντινάδα που άκουσε από θαμώνα

Χτες

Ένας άνδρας πήρε το μικρόφωνο και είπε μια σεξιστική μαντινάδα, που προκάλεσε τον θυμό της τραγουδίστριας

Ευλαμπία Ρέβη: Όσα είπε για την εγκυμοσύνη της και η απάντηση για την δικαστική διαμάχη με τον ΣΚΑΪ

Χτες

«Τα δικαστήρια θα έχουν τον λόγο τώρα» ανέφερε ο δικηγόρος Νίκος Αγαπηνός

Κατερίνα Καινούργιου: «Θα κάνω κάτι άλλο πριν τον θρησκευτικό» – Η αποκάλυψη για τον γάμο της

Χτες

Μια αποκάλυψη για τον γάμο της έκανε η Κατερίνα Καινούργιου, με αφορμή την επισημοποίηση της σχέσης της Αμαλίας Κωστοπούλου με τον σύντροφό της

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.