E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Συναγερμός στη Σχολή Ευελπίδων: Πληροφορίες για δεκάδες κρούσματα

Σε καραντίνα για δύο εβδομάδες

Συναγερμός στη Σχολή Ευελπίδων: Πληροφορίες για δεκάδες κρούσματα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 21/10/2020 | 08:26

Συναγερμός έχει σημάνει στις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εντοπιστεί 17 κρούσματα κορωνοϊού στη Σχολή Ευελπίδων.

Την Τρίτη ανακοινώθηκε πως η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων μπαίνει σε καραντίνα για δύο εβδομάδες, εως την Τρίτη 3 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η γυμναστική σε ανοιχτούς χώρους εχει ήδη απαγορευτεί καθώς και η χρήση του γυμναστηρίου.

Παράλληλα, ενώ προτάθηκε να εκκενωθεί η σχολή και οι Ευέλπιδες να συνεχίσουν την ακαδημαϊκή εκπαίδευση απο το σπίτι μέσω e-learning, το αίτημα αυτό απορρίφθηκε και προτιμήθηκε η εκπαίδευση στα τμήματα απουσία των καθηγητών.

Σε «κόκκινο συναγερμό» βρίσκεται η Αττική, ενώ στο πορτοκαλί αναμένεται να μπει στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και η Θεσσαλονίκη, ανεβαίνοντας στο επίπεδο 3 μετά και τα τελευταία αυξημένα κρούσματα που καταγράφονται στην πόλη. Από τα 667 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν στη χώρα, τα 250 αφορούν την Αττική και τα 125 τη Θεσσαλονίκη, ενώ στο επίκεντρο των επιστημόνων μπαίνουν η Καστοριά, οι Σέρρες και τα Ιωάννινα. Ειδικά Ιωάννινα και Καστοριά, δεν αποκλείεται να είναι οι επόμενες περιοχές που θα εφαρμοστεί lockdown, όπως στην Κοζάνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η μετακίνηση των νέων από περιοχή σε περιοχή, οι οποίοι φεύγουν από μια πόλη στην οποία υπάρχουν περιοριστικά μέτρα με το κλείσιμο καταστημάτων για να πάνε σε άλλη για να διασκεδάσουν, προκαλούν «πονοκέφαλο» σε λοιμωξιολόγους και Πολιτική Προστασία, αλλά και τα φοιτητικά πάρτι, όπως αυτό στο ΑΠΘ το περασμένο Σάββατο από το οποίο εντοπίστηκαν 14 κρούσματα.

Για ακόμη μια φορά η ηλικιακή ομάδα 18-39 είναι, για τους λοιμωξιολόγους, ο νούμερο ένα μεταδότης του κορωνοϊού, αφού η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, σύμφωνα και με όσα είπε το απόγευμα ο Γκίκας Μαγιορκίνης έχει το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πύθωνας αποφάσισε να κάνει… ανακαίνιση: Εισέβαλε από το ταβάνι και έκανε γυαλιά‑καρφιά ένα μπάνιο στην Αυστραλία

Χτες

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι ένοικοι της κατοικίας στο Κουίνσλαντ – Δείτε το βίντεο

Πέθανε η θρυλική Ντόλι Πάρτον στα 80 της χρόνια

Χτες

Είναι η τραγουδίστρια της κάντρι με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών, έκανε καριέρα και στον κινηματογράφο - Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση της υγείας της είχε επιβαρυνθεί, μετά και τον θάνατο του συζύγου της, τον Μάρτιο του 2025

Google: Ποιο emoji «σάρωσε» το 2025 ‑ Αύξηση 37% στη χρήση του

Χτες

Η εταιρεία ανέλυσε 665 εκατομμύρια σύμβολα μέσα από το Gboard, αναδεικνύοντας τις νέες τάσεις που φέρνει η Gen Z στην ψηφιακή επικοινωνία.

Κυψέλη: Σε 14 κτίρια οι ζημιές από τα έργα του Μετρό ‑ Τι είπε ο Χάρης Δούκας

Χτες

Παρουσιάστηκαν τα πρώτα στοιχεία για τις επιπτώσεις που έχουν προκαλέσει οι εργασίες του Μετρό σε κτίρια της Κυψέλης

Πορτογαλία: Η στιγμή που μεθυσμένος οδηγός πέφτει πάνω σε πλήθος ‑ 12 τραυματίες

Χτες

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στο παραθαλάσσιο θέρετρο στην περιοχή Αλγκάρβε

Ουρές στα βενζινάδικα στο Ιράν μετά τον οικονομικό «στραγγαλισμό» των ΗΠΑ

Χτες

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως πρέπει να «τερματιστούν αμέσως» οι εκτελέσεις διαδηλωτών

Κάτω Κουφονήσι: Νεκρή 69χρονη Αγγλίδα μετά από βουτιά στη θάλασσα από ημερόπλοιο

Χτες

Οι προσπάθειες ανάνηψης με ΚΑΡΠΑ στο λιμάνι δεν κατάφεραν να σώσουν τη γυναίκα, ενώ το Λιμενικό διενεργεί προανάκριση για τα αίτια του θανάτου.

Δημήτρης Κόκοτας: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» για τον θάνατό του

Χτες

Ο γνωστός τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα, μετά από παρατεταμένη νοσηλεία

Ηράκλειο: Απατεώνες επενδυτικοί σύμβουλοι ξάφρισαν 60.000€ από 48χρονη

Χτες

Δείτε πώς μια 48χρονη στο Ηράκλειο έμεινε χωρίς 60.000€ από επενδυτική απάτη και πώς μπορείτε να προστατευτείτε από ανάλογα κρούσματα.

Απομακρύνεται από την οικογενειακή κατοικία ο σύζυγος της παρουσιάστριας

Χτες

Κοινωνία - Για την Πέμπτη 27 Αυγούστου μετατέθηκε από το Αυτόφωρο η εκδίκαση της υπόθεσης του συζύγου της παρουσιάστριας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.